Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Westeria

door-Van der Spek-

Westeria voegt Westeria ChainCon® toe aan Wekea configurator

Transportbanden en windshifter-specialist Westeria uit het Duitse Osbevern heeft de Westeria ChainCon® serie toegevoegd aan hun Wekea configurator waarin al sinds enkele jaren de Westeria transportbanden van de types FlatCon®, UCon® en SteelCon® zijn samen te stellen.

De Westeria ChainCon® is een robuuste transportband die is opgebouwd uit een zware kettingtransporteur die is omkleed met een rubberband. Dankzij deze bouwwijze kunnen vele producten optimaal worden getransporteerd een gevoed in o.a. persen, shredders en andere machines of installaties.

Dankzij het Wekea systeem van Westeria kan Van der Spek iedere gewenste configuratie samenstellen van de ChainCon® waarbij direct prijsstelling, levertijd en opbouwtekening worden gegenereerd uit het systeem. De opbouwtekening is een Step-File zodat deze gelijk kan worden toegepast in samenstellings- en opbouwtekeningen.

Afhankelijk van de inzet kan gekozen worden uit een vlakke, stijgende en geknikte opstelling waarbij ook een zogeheten tumble-back opstelling kan worden samengesteld. Met deze laatste opstelling wordt zorggedragen voor een zeer gelijkmatige voeding van de na-geschakelde machines. Als de productlaag te hoog wordt rolt/valt deze terug naar de opvoer en wordt vervolgens weer meegenomen met de volgende meenemers op de band.

De Westeria ChainCon® wordt veelvuldig ingezet voor het beladen van papier- en kartonpersen, shredders van diverse producten als bijvoorbeeld kunststoffen, folien, hout, ect, en recyclinginstallaties.

Doordat de Westeria ChainCon® standaard tot een stijghoek van 45° kan worden ingezet zijn de inbouwmaten beperkt.

Standaard beschikbare breedtes zijn 1.200mm, 1.600mm, 1.850mm en 2.000mm waarbij lengtes tot over de 20 meter mogelijk zijn. De samenstelling tussen opgavedeel, stijgdeel en uitvoer zijn variabel te kiezen zodat er bijna altijd een directe oplossing leverbaar is.

Afhankelijk van het opgave product zijn wanden leverbaar met hoogtes van 300mm, 475mm,  650mm en 1.250mm voor het opgavedeel en tot 650mm voor het stijg- en uitvoerdeel.

doorVan der Spek

IMT International Metal Trading breid machinepark uit.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen aan International Metal Trading (IMT) de specialist in roestvrij staal en non-ferro legeringen een Powerscreen zeefmachine en Steinert scheidingslijn geleverd.

Hierbij gaat het niet om standaard machines maar in uitgebreid overleg samengestelde machines voor de diverse scheidingsstappen.

Om de grote variatie aan productstromen nog optimaler en duurzamer te kunnen verwerken is er gekozen voor een Powerscreen Warrrior 1800 zeefmachine voor het scheiden in de diverse stromen in maatvoering waarna deze verder verwerkt kunnen worden op een separaat opgestelde Steinert-lijn.

Naast het uitzeven met speciale door Van der Spek ontwikkelde 3D-zeefdekken worden de stromen middels Steinert bovenbandmagneten ontdaan van de ijzerdelen. Deze zijn compleet geleverd met op maat gemaakte jukken zodat de magneten optimaal geplaatst zijn voor de beste scheiding. 

De gescheiden fracties kunnen vervolgens worden opgevoerd in een eveneens door Van der Spek geleverd Westeria Multifeeder met platenband die de stromen opvoert naar de Steinert NE-scheider.

Uiteraard is de nieuwe Steinert NES voorzien van het gepatenteerde excentrische polensysteem waarmee de Steinert optimaal is af te stellen op het te sorteren product. Het polensysteem is tussen de 0° en 45° te verstellen zodat het krachtveld juist in de productstroom is te plaatsen en het afwerppunt van de non-ferro’s kan worden aangepast aan het product.

De opbouw van de installaties is in zeer goede samenwerking tussen de technisch specialist van IMT en de monteurs van Van der Spek uitgevoerd.

International Metal Trading BV (IMT) is gevestigd in het industriële economische hart van Nederland. Vanwege de goede ligging is IMT altijd bereikbaar. Niet alleen voor het afleveren van metalen, maar ook voor het transport naar de dichtstbijzijnde havens.

doorVan der Spek

Westeria introduceert WeKea® een innovatief nieuw samenstel-systeem voor transportbanden.

Het door Van der Spek Vianen B.V. gevoerde Westeria maakt zijn naam waar. Westeria Moving Innovation geeft direct aan waar het om gaat ; innovatief ontwikkelen, en dat is het compleet nieuwe WeKea® zeker.

Tijdens de IFAT die deze week helaas niet doorgaat zou het nieuwe Westeria WeKea® systeem uitgebreid worden geïntroduceerd. Kort samengevat staat WeKea® voor een configureer-, bestel-, leverings- en montagesysteem voor transportbanden.

De klanten kunnen zelf direct middels een beveiligde internetomgeving transportbanden samenstellen waarna direct prijs en levertijd wordt opgegeven.  De basis voor het WeKea® systeem is modulair bouwen waarbij zoveel mogelijk standaard onderdelen gebruikt kunnen worden.

Afhankelijk van de toepassing zijn er drie type banden ; FlatCon, UCon en SteelCon. Deze banden zijn er in verschillende breedte te krijgen waarbij voor iedere breedte de kopsectie met aandrijving en omkeersectie met spansysteem gelijk en compleet gemonteerd op voorraad zijn. Het grote voordeel hiervan is eenvoud in onderdeelvoorziening, snelle levertijden en kostprijsvoordelen waardoor de WeKea® banden zeer interessant zijn voor bijna alle toepassingen.

Na het opgeven van het type en breedte wordt de gewenste lengte ingevoerd waarna vele mogelijkheden zijn op te geven. Hierbij moet u denken aan aantal ondersteuningen, soort overkapping, type impactbar bij opgave, elektrische componenten als noodstoppen en toerentalwachters ect. Iedere wijziging en aanvulling wordt direct doorgerekend en de klant krijgt de prijs voor de opgegeven uitvoering en de bijbehorende levertijd.

Waar voorheen vaak diverse gesprekken en opstellingen benodigd waren kan nu direct in één keer het juiste worden aangeboden als alle data bekend is. Door het WeKea® systeem van Westeria moeten alle benodigde componenten zijn aangegeven voordat er een samenstelling met prijs wordt opgegeven. De klant krijgt hierdoor direct aangeboden wat gewenst is.

Uiteraard kan dit in goed overleg en samenwerking met Importeur Van der Spek Vianen zodat het juiste advies wordt gegeven en de juiste configuratie wordt samengesteld.

Als de band is samengesteld en uitgewerkt wordt er direct een STEP-file bestand en tekening samengesteld die toegepast kan worden in de planning en opstelling van de klant en/of gebruiker.

Naast het voordeel van direct samenstellen, prijsstelling en levertijd is ook de wijze waarop de WeKea® transportband worden geleverd een groot pluspunt. Afhankelijk van de lengte en uitvoering kan er voor gekozen worden om de band geheel- of gedeeltelijk (voor)gemonteerd te krijgen zodat de transport- en montagekosten zeer laag uitvallen.

De bouw- en montage van de banden wordt uiteraard normaal in de fabriek van Westeria in Duitsland gedaan met de kwaliteit zoals iedere klant gewent is van Westeria.

doorVan der Spek

Westeria Airstar 1500 windshifter opgebouwd bij Dura Vermeer Reststoffen.

Van der Spek Vianen heeft bij Dura Vermeer Reststoffen een nieuwe Westeria Airstar 1500 windshifter opgebouwd. Deze nieuwe windshifter is geplaatst in de stationaire breekinstallatie op de locatie in Vijfhuizen. De nieuwe Westeria Airstar 1500 wordt ingezet om de overmaat van de geproduceerde stromen te ontdoen van stoorstoffen zodat deze na reiniging nogmaals in het breekproces kunnen worden verwerkt tot het eindproduct.

Dura Vermeer Reststoffen heeft een uitgebreide inventarisatie gemaakt van de beschikbare technieken en leveranciers op de markt. Na een zeer goed uitgevoerde test en demonstratie was de keuze voor een Westeria windshifter geleverd door Van der Spek één die geheel aansloot bij de wensen. Westeria qua techniek en bouwwijze en Van der Spek Vianen als partner waarmee al vele jaren een uittekenende samenwerking mee is. Dura Vermeer Reststoffen heeft o.a. een Powerscreen XH500SR mobiele puinbreker en een Powerscreen Warrior mobiele zeefmachine in gebruik die ook door Van der Spek Vianen zijn geleverd en worden voorzien van Service en Support.

De nieuwe Airstar serie van Westeria is compleet nieuw ontwikkeld waarbij alle ervaringen van de afgelopen jaren en honderden windshifters zijn meegenomen in het ontwerp. De Westeria Airstar is leverbaar van 1.000mm tot 3.000mm breedte zodat voor iedere toepassing de juiste machine te leveren is. Afhankelijk van de inzet is de uitblaaskamer in drie verschillende lengtes te krijgen en als gewenst ook in een omhoog staande positie. Bij deze opstelling is het ook mogelijk om op de afvoerband nog een Airlift te plaatsen voor het afscheiden van de lichte foliën.

Bij Dura Vermeer Reststoffen is een Airstar 1500 opgebouwd welke is voorzien van een 1.500mm brede toevoerband waarop de te scheiden fractie wordt opgevoerd. Deze toevoerband is in zowel de lengte- als hoogtepositie te verstellen zodat deze te scheiden fractie optimaal kan worden opgevoerd naar de scheidingstrommel waar de luchtstroom de delen kan scheiden. Uiteraard is de blaasmond waarmee de luchtstroom wordt geproduceerd in vele richtingen te verstellen. De blaasmond is opgedeeld in delen van 500mm breedte zodat de luchtstroom op iedere positie gelijk is en de scheiding van zware- en lichtedelen het beste kan gebeuren.

De shifttrommel met een diameter van 800mm waarop de luchtstroom zorgt voor de scheiding tussen zwaar en licht middels gewicht en oppervlakte heeft de lagering compleet aan de buitenzijde van de machine zitten zodat deze zich niet in de materiaalstroom bevinden. De aandrijving van de trommel bevind zich eveneens uit de materiaalstroom en is geplaatst in de shifttrommel.

Middels een grote deur kan eenvoudig in onderhoudsruimte de Airstar worden gekomen om onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden uit voeren als deze benodigd zijn. Tevens is hier ook de ventilator geplaatst zodat deze eenvoudig bereikbaar is. De uitgeblazen vervuiling wordt middels een geleidplaat in de overdrukkamer naar beneden geleid en wordt in een container opgevangen zodat deze kan worden afgevoerd voor verdere verwerking.

Een 12.000mm lange vrij opgehangen transportband eveneens van Westeria zorgt voor de afvoer van de gereinigde fractie. Het bordes met bovenrondloop zorgt dat veilig altijd onderhoud- en schoonmaakwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.

doorVan der Spek

Spelt Bedrijven breiden breek-, zeef- en sorteerinstallatie uit op nieuwe locatie

Datum: 8-jun-11

Na ruim twintig jaar voorbereiding zijn de Spelt Bedrijven eindelijk verhuisd naar een nieuwe locatie, eveneens aan de Blokland in Nieuwveen.

De oorsprong van de Spelt Bedrijven zoals het nu bestaat gaat terug naar 1954. Vader Willem Pieter Spelt verhuurde zich toen met een tractor aan de boeren in de omgeving. Loonbedrijf Spelt was een feit. In 1960 kwamen daar werkzaamheden in de bouw bij en vanaf 1970 concentreerde het bedrijf zich vrijwel volledig op de bouw. Vier jaar later kwam daar ook nog de afvalinzameling bij. Het eenvoudige loonbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot de “Spelt Bedrijven”. Professionele ondernemingen met een goede naam op het gebied van grondwerk, recycling & containerverhuur, milieutechniek en aanverwante activiteiten.

De activiteiten werden uitgevoerd vanuit Blokland 40 te Nieuwveen, waar in de jaren ’80 ook een puinbreker en sorteerinstallatie werden opgebouwd voor het verwerken van bouw- en sloopafval. De wielmobiele puinbreker werd naast het breken op de eigen werf ook ingezet in het land voor het breken van puin op sloopwerken en bij derden.

Het woord “mobiele breker” had in die jaren een iets andere betekenis dan tegenwoordig. Voor het verplaatsen van de breker, zeef, transportbanden en generator waren diverse transporten en vele opsteluren nodig, zodat het even omzetten van de installatie van de ene naar de andere locatie eerder dagen dan uren in beslag nam.

De eerste sorteerinstallatie werd eveneens begin jaren ’80 opgesteld voor het verwerken van ingezamelde afvalstromen. Deze installatie was toendertijd zeer vooruitstrevend door in één werkgang afvalstromen te scheiden tot herbruikbare stromen.

Om te kunnen blijven voldoen aan de wensen van opdrachtgevers, afnemers van afvalstromen en overheden heeft Spelt besloten om begin 2006 te beginnen met de plannen om zowel de breek- als sorteerinstallatie te vervangen.

Door de lange ervaring die Spelt had met de “oude” installaties was het wensen- en eisenpakket bekend. Dit pakket is in goede samenspraak met Van der Spek Vianen uitgewerkt tot twee moderne installaties die begin 2007 werden opgeleverd op Blokland 40 te Nieuwveen.

De nieuwe breekinstallatie werd uitgevoerd met een zware, rupsmobiele breker die het gebroken product naar een Powerscreen/Westeria zeef- en windshiftcombinatie voerde, zodat de producten in één werkgang gelijk kon worden afgezeefd op de juiste fracties en dat de tussenfractie 25 – 55 mm gewindshift werd om een mooie schone eindkorrel te kunnen leveren.

Toen de langverwachte verhuizing naar de geheel nieuw ontwikkelde locatie eindelijk realiteit werd, heeft Spelt Van der Spek Vianen gevraagd de in 2007 geleverd puinbreekinstallatie te upgraden, zodat wanneer hij verhuisd werd direct de aanpassingen konden worden uitgevoerd.

Spelt weet als geen ander vooruitstrevend recyclingbedrijf dat de levering van schone gebroken fracties op vele plaatsen toepasbaar zijn als primaire – en secundaire grondstoffen. Deze fracties zijn zeer breed toepasbaar als deze naast de juiste korrelverdeling en samenstelling ook de juiste zuiverheid hebben en verwijderd zijn van vervuilende en storende delen als hout en plastic e.d. Met deze boodschap in het achterhoofd is er in gezamenlijk overleg tussen Spelt en Van der Spek Vianen besloten de installatie uit te breiden met een extra Westeria WS 1600 windshifter, zodat ook de overmaat in dezelfde werkgang zuiver wordt gemaakt.

Tevens is bij de ombouw meteen de hoofduitvoerband van de breekinstallatie verlengd en elektrisch verrijdbaar gemaakt, zodat bij de installatie, zonder tussenkomst van extra productoverslag door een laadschop, ca. 10.000 ton puin kan worden opgeslagen.

Aangezien de Spelt Bedrijven geheel verhuizen naar de nieuwe locatie, moest natuurlijk ook de in 2007 gebouwde sorteerinstallatie worden omgezet naar de nieuwe locatie, waar hij nu in een compleet nieuw gebouwde sorteerhal moest worden opgesteld.

Spelt zou Spelt niet zijn om deze omstelling ook direct aan te wenden voor het verder ontwikkelen en uitbreiden van de huidige installatie. Waar op de oude locatie ruimtebeperkingen een grote stempel drukten op de opbouwgrootte, is dit in de nieuwe moderne grote sorteerhal geen probleem meer.

Ook hier vond goed overleg plaats tussen Spelt en Van der Spek Vianen over hoe de huidige installatie zou kunnen worden aangepast om nog betere scheidingen te krijgen van de afvalstromen, zodat deze nog beter kunnen worden afgezet. Met als hoofdgedachte eenvoud en vooral niet te gecompliceerd.

Om dit te realiseren is de installatie aangepast met nog een extra Westeria windshifter die tussen de Powerscreen sorteertrommel en sorteercabine werd geplaats voor het voorscheiden van de afvalstromen die de sorteercabine ingaan. Eveneens is de gehele installatie verhoogd, waardoor er onder de sorteercabine en windshifters grotere voorraden kunnen worden opgeslagen, zodat deze economisch gelijk kunnen worden overgeslagen in containers voor afvoer naar de afnemers van deze monostromen. De benodigde aanpassingen aan de staalconstructie hiervoor zijn door Spelt lokaal uitbesteed.

Aangezien de sorteerwerkzaamheden nu binnen en overdekt gaan worden uitgevoerd, was stofontwikkeling een zeer belangrijk aandachtspunt.

Spelt heeft daarom in haar sorteerhal een stofonderdrukkingssysteem laten installeren door Van der Spek’s dochterbedrijf Marijs Recyclingtechiek uit Mariënberg. Zij hebben een complete Mistair installatie geïnstalleerd in de nieuwe sorteerhal waar alle producten voor de sorteerinstallatie worden voorgesorteerd, en waar tevens de installatie met zeefmachine en windshifters is geplaatst. Bij al deze werkzaamheden wordt ondanks vele voorzorgsmaatregelen helaas stof geproduceerd.
Door het plaatsen van de Mist-air installatie behoort dit tot verleden. Door het creëren van een kunstmatige mist, een deken van bijzonderfijne waterdruppels die het stof absorbeert en doet neerslaan, behoort stofoverlast tot het verleden.

Door het zeer geringe waterverbruik van de installatie worden de producten echter niet nat en kunnen de laadschoppen en kranen gewoon blijven draaien om de installatie te be- en ontladen. Een ander groot voordeel is dat de machines veel minder last hebben van verstopte luchtfilters en radiateurs. En natuurlijk, zeker niet onbelangrijk, ontstaat er voor de mensen op de werkvloer een stofvrije omgeving.

Door goede samenwerking tussen Spelt en Van der Spek Vianen zijn de werkzaamheden voor de ombouw van de installaties in zeer korte tijd gerealiseerd. Dit was noodzakelijk om de stilstand van de installaties tot een minimum te beperken, aangezien de aanvoer van de te verwerken afvalstromen natuurlijk gewoon bleef doorgaan.

Spelt en Van der Spek Vianen wisten – gezien de goede relatie die in de afgelopen jaren is opgebouwd met de levering van vele machines zoals de breek- en sorteerinstallatie, diverse Hyundai graafmachines en laadschoppen en een Powerscreen rupsmobiele zeefmachine – dat de gestelde ombouwtijd door gezamenlijke en wederzijdse inspanningen te realiseren was.

Van der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Wederom Westeria WS1600 windshifter geleverd aan de Beelen Groep

Datum: 2-feb-11

Westeria Benelux importeur Van der Spek heeft wederom een nieuwe Westeria WS1600 windshifter geleverd aan de Beelen Groep.
 
Beelen weet als geen ander als vooruitstrevend recyclingbedrijf dat de levering van schone gebroken fracties op vele plaatsen toepasbaar zijn als primaire en secundaire grondstoffen. Deze fracties zijn zeer breed toepasbaar als deze naast de juiste korrelverdeling en samenstelling ook de juiste zuiverheid hebben en verwijderd zijn van vervuilende en storende delen als hout, plastic e.d. Om dit te kunnen garanderen aan de opdrachtgevers heeft Beelen nogmaals geïnvesteerd in een nieuwe 1600 mm Westeria windshifter.

Eind 2009 werd al een gelijke machine geleverd, echter staan de wensen van de eindafnemers van Beelen centraal en daarom heeft de Beelen Groep geïnvesteerd in een extra windshifter om in één breek- en zeefgang meerdere fracties te kunnen reinigen.

De WS1600 is voorzien van een 1600 mm brede toevoerband en shiftingstrommel. Door het zowel horizontaal als verticaal kunnen verstellen van de toevoerband, het kunnen verstellen van de blaasmond en de mogelijkheid om de hoeveelheid luchtstroom te kunnen regelen, kan deze WS1600 op vele manieren worden afgesteld. Hierdoor is het mogelijk om zeer nauwkeurig het shiftingsproces te kunnen regelen en in te stellen met als resultaat een zeer zuiver eindproduct.

De windshifter is, evenals de eerder geleverde windshifter, als skid gebouwd waardoor deze gemakkelijk te verzetten is met de laadschop. Hierdoor kan hij eenvoudig bij de mobiele brekers en zeven worden geplaatst.

Westeria is al vele jaren bekend als de producent van windshifters, transportbanden en complete turn-key recyclingprojecten. De windshifters worden zowel mobiel als stationair geleverd en aangepast aan de wensen en toepassingen van de klant.

Van der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Ombouw en uitbreiding gerealiseerd bij Bonder Recycling en Overslag in Utrecht

Datum: 21-mei-10

Van der Spek Vianen heeft de afgelopen periode de in 2007 geleverde recyclinginstallatie bij Bonder Recycling en Overslag in Utrecht omgebouwd en uitgebreid.

In 2007 is door Van der Spek Vianen een complete recyclinginstallatie binnen opgebouwd in de bestaande gebouwen bij Bonder Recycling en Overslag voor het reinigen van spoorweggrind. Deze installatie is nu verder uitgebreid en doorontwikkeld om nog beter te kunnen voldoen aan de wensen van de opdrachtgevers van Bonder Recycling en Overslag. Tevens is Bonder Recycling en Overslag hiermee weer voorbereid op de toekomstige wet- en regelgeving.

Bij Bonder in Utrecht is een eigen haven aanwezig met een kadelengte van 250 meter en voldoende diepgang om coasters aan te meren. Op de kade is een op rails verrijdbare elektrische overslagkraan aanwezig met een handelingscapiciteit van 450 ton per uur. De opslagcapiciteit op de kade bedraagt ongeveer 32.000 ton in verschillende vakken waardoor via het water aangevoerde producten gescheiden opgeslagen kunnen worden.

Op het terrein is een spoorlijn aangelegd die bestaat uit een dubbel spoor met een lengte van 650 meter per lijn en een aanloopspoor van 1500 meter. In het spoor is een tweedeks weegbrug geplaatst met een weegcapaciteit van 160 ton.

Om treinen te kunnen verplaatsen is een eigen locomotief aanwezig zodat de locomotief van opdrachtgevers na het ontkoppelen direct ingezet kan worden om met een lege trein retour te rijden. Er kunnen binnen de inrichting treinen met een lengte van 350 meter gelost of geladen worden zonder de wagons te ontkoppelen en te rangeren.
Het lossen van de treinen met te reinigen en te recyclen spoorballast gebeurt inpandig in een hal met een oppervlakte van 1 hectare. De loscapaciteit is berekend op 500 ton per uur en de inpandige opslagcapaciteit bedraagt 40.000 ton in verschillende vakken. Hierdoor kunnen per spoor aangevoerde producten gescheiden, overkapt opgeslagen worden en is er voldoende opslagcapaciteit om de tijd tussen bemonsteren, analyseren en verwerken te overbruggen.

De binnen opgebouwde recyclinginstallatie is in Nederland uniek en zeer vooruitstrevend. Er zijn door Van der Spek diverse zeefmachines van Cedarapits geïnstalleerd. Daarnaast is er een breker van Cedarapits geplaatst in de opstelling en is er ook een wasinstallatie van Powerscreen opgesteld. Al deze componenten zijn met elkaar verbonden met transportbanden van Westeria. Van der Spek heeft deze installatie compleet turn-key inclusief besturing geleverd van begin tot het einde.

Bij de ombouw en uitbreiding van de installatie zijn o.a. nieuwe bunkers met Westeria transportbanden opgebouwd om de verschillende geproduceerde fracties te kunnen opslaan.

Van der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen levert grootste rupsmobiele recyclingbreker

Datum: 14-apr-10

Van der Spek Vianen is trots te melden dat ze de grootste rupsmobiele recyclingbreker van Europa hebben afgeleverd bij de Beelen Groep.

Na de afgelopen jaren al diverse puinbrekers te hebben geleverd aan Beelen Reststoffen is er eind vorig jaar na uitgebreid overleg tussen Van der Spek Vianen en de Beelen groep over de wensen en eisen voor een nieuwe puinbreker gekozen voor de aanschaf van de Westeria WS1600, de grootste rupsmobiele rupspuinbreker van Europa.

De nieuwe breker is afgeleverd op de locatie in Amsterdam waar hij gelijk is ingezet voor het breker van gecertificeerd granulaat. Uiteraard zal de 97 ton wegende roterende rupsmachine ook worden ingezet op grotere sloopwerken van de Beelen groep.

De activiteiten op het gebied van puinrecycling zijn gebundeld in een aparte werkmaatschappij van de Beelen groep. Beelen Reststoffen houdt zich volledig bezig met het verwerken van puin en de handel en levering van granulaten. De activiteiten kunnen ook voor derden worden uitgevoerd. Aangezien Beelen landelijk steeds verschillende projecten in uitvoering heeft, geldt Beelen niet alleen als voorloper op het gebied van mobiel breken, maar ook als een van de grootste aanbieders van gecertificeerd granulaat in Nederland.

De nieuwe breker is voorzien van een 1700 mm brede roterende breker welke een eigen gewicht heeft van 28 ton. Voor een goede afzeving van de fijne fractie uit het te breken puin is de machine voorzien van een 3500 mm lange voorzeef. De afgezeefde fijne fractie gaat via een bypass gelijk door onder de breker om weer bij de gebroken fractie te worden gevoerd.
Zoals normaal bij door Van der Spek geleverde brekers is ook deze machine voorzien van een zeer zware magneet welke op wens van Beelen is uitgevoerd met kunststofbescherming op de band.

Beelen Reststoffen heeft nu drie door Van der Spek Vianen geleverde mobiele puinbrekers in gebruik voor het breken op de eigen locaties in o.a. Amsterdam, Houten en Rotterdam en natuurlijk op de sloopwerken die Beelen onder handen heeft.

Bij de nieuwe 97 ton zware mastodont is ook een zware drie fractie rupsmobiele zeefmachine geleverd welke de gewenst fractie kan uitzeven. Deze 35 ton wegende rups zeefmachine kan op 3 fractie afzeven, zodat er ook fracties voor de beton- en asfalt industrie geproduceerd kunnen worden.

Beelen weet als geen ander als vooruitstrevend recyclingbedrijf dat de levering van schone gebroken fracties op vele plaatsen toepasbaar zijn als primaire – en secundaire grondstoffen. Deze fracties zijn zeer breed toepasbaar als deze naast de juiste korrelverdeling en samenstelling ook de juist zuiverheid hebben en verwijderd zijn van vervuilende en storende delen als hout, plastic e.d. Om dit zeker te kunnen garanderen aan hun opdrachtgevers heeft Beelen vorig jaar ook bij Van der Spek geïnvesteerd in een nieuwe 1600 mm Westeria windshifter. Deze Westeria WS1600 zal ook bij de nieuwe breker ingezet gaan worden.

Van der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Van der Spek zorgt voor schone fracties met levering van Westeria Windshifters

Datum: 13-sep-09

De levering van schone gebroken fracties die toepasbaar zijn als primaire- en secundaire grondstoffen worden steeds belangrijker. De fracties zijn alleen breed toepasbaar als deze naast de juiste korrelverdeling en samenstelling ook de juiste zuiverheid hebben en verwijderd zijn van vervuilende en storende delen als hout, plastic e.d.

Met de levering van twee Westeria rupsmobiele Windshifters aan De Dijker Group zorgt Van der Spek ervoor dat deze vervuilingen tot het verleden behoren.

Westeria is al vele jaren bekend als de producent van windshifters, transportbanden en complete turn-key recyclingprojecten. De windshifters worden zowel mobiel als stationair geleverd en aangepast aan de wensen en toepassingen van de klant.

Bij De Dijcker Group op de vestiging in Bergen op Zoom zijn een tweetal rupsmobiele WS1000’s in gebruik genomen. Deze twee machines worden ingezet bij het produceren van granulaten. De fracties 25-55 mm en 55 mm+ worden door de Westeria windshifters gereinigd.
De rupsmobiele units hebben een eigen generator als stroomvoorziening en kunnen tevens op het vaste stroomnet worden aangesloten.

Deze WS1000 is voorzien van een 1000 mm brede toevoerband en shiftingstrommel. Door het zowel horizontaal als verticaal kunnen verstellen van de toevoerband, het kunnen verstellen van de blaasmond en de mogelijkheid om de hoeveelheid luchtstroom te kunnen regelen, kunnen deze WS1000’s op vele manieren worden afgesteld. Hierdoor is het mogelijk om het shiftingsproces zeer nauwkeurig te regelen en in te stellen.

Van der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Nieuwe Westeria WS1600 windshifter geleverd aan Beelen Reststoffen

Datum: 9-jul-09

Westeria Benelux importeur Van der Spek heeft bij Beelen Reststoffen een nieuwe Westeria WS1600 windshifter geleverd.

Beelen weet als geen ander als vooruitstrevend recyclingbedrijf dat schone, gebroken fracties op vele plaatsen toepasbaar zijn als primaire en secundaire grondstoffen. Deze fracties zijn zeer breed toepasbaar als deze, naast de juiste korrelverdeling en samenstelling, ook de juiste zuiverheid hebben en verwijderd zijn van vervuilende en storende delen als hout, plastic e.d.
Om dit te kunnen garanderen aan hun opdrachtgevers heeft Beelen geïnvesteerd in een nieuwe 1600mm Westeria windshifter.

Deze WS1600 is voorzien van een 1600mm brede toevoerband en shiftingstrommel. Door het zowel horizontaal als verticaal kunnen verstellen van de toevoerband, het kunnen verstellen van de blaasmond en de mogelijkheid om de hoeveelheid luchtstroom te kunnen regelen kan deze WS1600 op vele manieren worden afgesteld. Hierdoor is het mogelijk om zeer nauwkeurig het shiftingsproces te kunnen regelen en in te stellen met als resultaat een zeer zuiver eindproduct.

De windshifter is na overleg tussen Beelen en Van der Spek Vianen als skid gebouwd, waardoor deze gemakkelijk is te verzetten met de laadschop. Hierdoor kan hij eenvoudig bij de mobiele Kleemann breker worden geplaatst.

Westeria is al vele jaren bekend als de producent van windshifters, transportbanden en complete turn-key recyclingprojecten. De windshifters worden zowel mobiel als stationair geleverd en aangepast aan de wensen en toepassingen van de klant.

 

Van der Spek, Bouwmachines