Search
Close this search box.

Westeria Airstar 1500 windshifter opgebouwd bij Dura Vermeer Reststoffen.

doorVan der Spek

Westeria Airstar 1500 windshifter opgebouwd bij Dura Vermeer Reststoffen.

Van der Spek Vianen heeft bij Dura Vermeer Reststoffen een nieuwe Westeria Airstar 1500 windshifter opgebouwd. Deze nieuwe windshifter is geplaatst in de stationaire breekinstallatie op de locatie in Vijfhuizen. De nieuwe Westeria Airstar 1500 wordt ingezet om de overmaat van de geproduceerde stromen te ontdoen van stoorstoffen zodat deze na reiniging nogmaals in het breekproces kunnen worden verwerkt tot het eindproduct.

Dura Vermeer Reststoffen heeft een uitgebreide inventarisatie gemaakt van de beschikbare technieken en leveranciers op de markt. Na een zeer goed uitgevoerde test en demonstratie was de keuze voor een Westeria windshifter geleverd door Van der Spek één die geheel aansloot bij de wensen. Westeria qua techniek en bouwwijze en Van der Spek Vianen als partner waarmee al vele jaren een uittekenende samenwerking mee is. Dura Vermeer Reststoffen heeft o.a. een Powerscreen XH500SR mobiele puinbreker en een Powerscreen Warrior mobiele zeefmachine in gebruik die ook door Van der Spek Vianen zijn geleverd en worden voorzien van Service en Support.

De nieuwe Airstar serie van Westeria is compleet nieuw ontwikkeld waarbij alle ervaringen van de afgelopen jaren en honderden windshifters zijn meegenomen in het ontwerp. De Westeria Airstar is leverbaar van 1.000mm tot 3.000mm breedte zodat voor iedere toepassing de juiste machine te leveren is. Afhankelijk van de inzet is de uitblaaskamer in drie verschillende lengtes te krijgen en als gewenst ook in een omhoog staande positie. Bij deze opstelling is het ook mogelijk om op de afvoerband nog een Airlift te plaatsen voor het afscheiden van de lichte foliën.

Bij Dura Vermeer Reststoffen is een Airstar 1500 opgebouwd welke is voorzien van een 1.500mm brede toevoerband waarop de te scheiden fractie wordt opgevoerd. Deze toevoerband is in zowel de lengte- als hoogtepositie te verstellen zodat deze te scheiden fractie optimaal kan worden opgevoerd naar de scheidingstrommel waar de luchtstroom de delen kan scheiden. Uiteraard is de blaasmond waarmee de luchtstroom wordt geproduceerd in vele richtingen te verstellen. De blaasmond is opgedeeld in delen van 500mm breedte zodat de luchtstroom op iedere positie gelijk is en de scheiding van zware- en lichtedelen het beste kan gebeuren.

De shifttrommel met een diameter van 800mm waarop de luchtstroom zorgt voor de scheiding tussen zwaar en licht middels gewicht en oppervlakte heeft de lagering compleet aan de buitenzijde van de machine zitten zodat deze zich niet in de materiaalstroom bevinden. De aandrijving van de trommel bevind zich eveneens uit de materiaalstroom en is geplaatst in de shifttrommel.

Middels een grote deur kan eenvoudig in onderhoudsruimte de Airstar worden gekomen om onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden uit voeren als deze benodigd zijn. Tevens is hier ook de ventilator geplaatst zodat deze eenvoudig bereikbaar is. De uitgeblazen vervuiling wordt middels een geleidplaat in de overdrukkamer naar beneden geleid en wordt in een container opgevangen zodat deze kan worden afgevoerd voor verdere verwerking.

Een 12.000mm lange vrij opgehangen transportband eveneens van Westeria zorgt voor de afvoer van de gereinigde fractie. Het bordes met bovenrondloop zorgt dat veilig altijd onderhoud- en schoonmaakwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.