Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schone duurzame gebroken fracties voor Smink Groep

doorVan der Spek

Schone duurzame gebroken fracties voor Smink Groep

Datum: 25-jun-11

Onlangs hebben Van der Spek Vianen en Marijs Recyclingtechniek (onderdeel van de Van der Spek Groep) diverse nieuwe machines geleverd, waarmee de Smink Groep gebroken fracties schoon en zeer duurzaam in voorraad kan zetten.

De Smink Groep is in 1955 begonnen als handels- en aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw. Eind jaren zeventig werd de exploitatie gestart van een afvalberging aan de Lindeboomseweg in Amersfoort. In de loop der jaren startte Smink daarnaast met een aantal andere afvalverwerkende activiteiten, zoals het breken van puin, het composteren van groenafval, het sorteren van bedrijfs-, bouw- en sloopafval en het reinigen van grond. Het inzamelen van afval was een logisch vervolg op deze activiteiten.

In 2007 werd Gebr. Tammer uit Soesterberg door Smink overgenomen. Inmiddels zijn alle onderdelen in de Smink organisatie geïntegreerd en wordt er nu vanuit twee locaties gewerkt, namelijk Hoogland en Soesterberg.

De nieuw bij Smink geleverde nabewerkingslijn bestaat uit een skidmobiele Westeria windshifter met een zwaar uitgevoerde mobiele verzamelband en een Telestack TC624 Radial rupsmobiele transportband.
Ook Smink weet als geen ander vooruitstrevend recyclingbedrijf dat schone, gebroken fracties op vele plaatsen toepasbaar zijn als primaire en secundaire grondstoffen. Deze fracties zijn zeer breed toepasbaar, als deze naast de juiste korrelverdeling en samenstelling ook de juist zuiverheid hebben en ontdaan zijn van vervuilende en storende delen als hout, plastic e.d.

Gezien de grote capaciteit van de breekinstallatie die bij Smink draait, is in gezamenlijk overleg tussen Smink en Van der Spek gekozen voor een 2000 mm brede WS2000 Westeria windshifter. Om een optimaal zuiver resultaat te behalen is de juiste spreiding van het te zuiveren product zeer belangrijk. Hiervoor is een 3500 mm lange en 2000 mm brede trilgoot gemonteerd voor de toevoerband van de windshifter.

De windshifter wordt gevoed met een 25-55 mm fractie uit de zeefmachine welke na bewerking door de WS2000 via een zijafvoerband op een mobiele Westeria verzamelband komt waar ook de 0-25 mm fractie vanuit de zeefmachine is terecht gekomen. Hierbij wordt het product weer optimaal samengevoegd tot de fractie.

Na deze bewerking wordt het gebroken product op de nieuw door Marijs geleverde Telestack TC624 Radial transportband gebracht door de verzamelband.

De Telestack TC624 Radial is een doorontwikkeling op de welbekende en zeer succesvolle Telestack rupsmobiele transportbanden, de TC-serie, waarvan er in Europa al meer dan 75 units zijn geleverd.
De TC624 Radail van Smink is een 24 meter lange rupsmobiele transportband welke 600 ton/uur kan opvoeren. Door het radiale onderstel kan de band 180° draaien, waardoor er tot ruim 12.000 ton gebroken product kan worden opgeslagen zonder dat er maar één laadschop aan te pas hoeft te komen. Als dat niet duurzaam genoemd mag worden?

Al deze componenten, windshifter, verzamelband en Telestack, zijn aan elkaar verbonden met het noodstoppencircuit, waardoor er geen gevaarlijke en ongewenste situaties kunnen ontstaan. Zodra één van de machines gestopt wordt stopt de rest automatisch.
Van der Spek, Bouwmachines