Search
Close this search box.

Dynapac introduceert de eerste CO2 neutrale tandemwals ter wereld

doorVan der Spek

Dynapac introduceert de eerste CO2 neutrale tandemwals ter wereld

Datum: 20-jun-11

Als het gaat om duurzame, innovatieve en ergonomische productontwikkeling loopt Dynapac voorop. Dynapac presenteert als eerste een volledig CO2-neutraal elektrisch aangedreven tandenwals: de Dynapac CC900E.

De nieuwe CC900E biedt veel aanvullende voordelen, doordat de machine elektrisch is aangedreven. De CC900E is erg stil en heeft dezelfde verdichtingseigenschappen als een diesel aangedreven machine. Twee elektromotoren zorgen voor een vlotte rijsnelheid. Samen met elektrische motoren voor de vibratie genereren deze een hoge kwalitatieve verdichting van het asfalt.

In normale arbeidsomstandigheden kan de Dynapac CC900E een hele dag werken op een volle batterij. De batterij kan eenvoudig opgeladen worden na het werk. Dankzij het lage geluidsniveau en CO2 vrije krachtbron is deze machine ideaal voor het werken in bijvoorbeeld bedrijfsruimtes en tunnels en in gebieden waar geluidsloos en CO2 neutraal gewerkt dient te worden. De Dynapac CC900E is eenvoudig toegankelijk voor servicewerkzaamheden.
Van der Spek, Bouwmachines