Zoek
Sluit dit zoekvak.

Putman Groep investeert in Terex-Fuchs MHL350D

doorVan der Spek

Putman Groep investeert in Terex-Fuchs MHL350D

Datum: 16-jun-11

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Terex-Fuchs MHL350D overslagmachine geleverd bij de Putman Groep in Westervoort. De machine zal o.a. worden ingezet voor het laden en lossen van schepen aan de eigen loswal en voor het op- en overslaan van grondstoffen op de locatie.

In 1921 startte grondlegger A.H. Putman in Westervoort een transportbedrijf annex handel in zand, grind en kolen dat in de ruim 90 jaar uitgroeide tot de Putman Groep zoals deze nu bekend is. Vandaag de dag zijn er vestigingen in Westervoort, Wijchen en Wissel in Duitsland. De hoofdactiviteiten van de Putman Groep zijn het produceren en verkopen van primaire en secundaire bouwgrondstoffen, recyclen en inzamelen van bouw- en sloopafval, alsmede sloop- en infra-werken.

Putman legt grote nadruk op kwaliteitsbeheersing van producten en processen. Dat wordt bijvoorbeeld gestaafd door te werken en te voldoen aan ISO 9001:2008, BRL 2502:2004, BRL 2506:2008/KOMO, BRL 9321, SVMS-007, VCA**2008/5.1, SIKB protocol 7001 en CE++-normeringen.

Voor de nieuwe Terex-Fuchs overslagkraan is na goed overleg tussen Van der Spek Vianen en de Putman Groep, waarbij in een duidelijk wensenpakket is aangegeven waaraan de machine moest voldoen, gekozen voor een 16 meter lange bananengiek die door het Application Center van Terex- Fuchs is ontwikkeld.

Door de bananengiek kunnen vele typen schepen zonder problemen worden gelost en geladen die bij de loswal bij Putman allerlei producten komen aan- en afvoeren. Om geen druk op de bodems van de schepen uit te voeren is de machine uitgevoerd met een zweefstand op de hefcilinders, waardoor er geen neerwaartse druk kan worden uitgevoerd tijdens het dichtknijpen van de knijper.

Om goed zicht te hebben en veilig te kunnen werken is de machine uitgevoerd met Xenon lampen op de giek en lepelsteel. Zoals alle machines bij Putman is ook de nieuwe Terex-Fuchs gespoten in de bedrijfskleur van Putman

De standaard centrale smering is ook aangesloten op de 1750 liter Kinshofer grijper, welke is voorzien van zwevende pennen. Hierdoor wordt de slijtage aan de pennen en bussen in de grijper tot een minimum beperkt.

Putman en Van der Spek zijn geen onbekenden voor elkaar. Eerder werd al een grote rupsmobiele puinbreker geleverd en is de sorteerhal voorzien van een Mistair stofbestrijdingsinstallatie.

 

Van der Spek, Bouwmachines