Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai HL740-9 wiellader geleverd bij Jansma & Mosmans Grondreiniging B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HL740-9 wiellader geleverd bij Jansma & Mosmans Grondreiniging B.V.

Datum: 9-jun-11

Via Van der Spek’s vestiging in Marïenberg is een nieuwe Hyundai HL740-9 wiellader geleverd bij JMG in Drachten.

JMG is een samenwerking van Jansma Wegen en Milieu B.V. en Mosmans Mineraaltechniek B.V. en is gespecialiseerd in de be- en verwerking van verontreinigde grond, waterbodem en afval.

Jansma & Mosmans Grondreiniging B.V. is in 1994 opgericht door Jansma Wegen en Milieu en Mosmans Mineraaltechniek. Op dat moment was er in de noordelijke provincies nog geen mogelijkheid om verontreinigde grond te reinigen. Mosmans en Jansma troffen elkaar op het moment dat er bij Jansma ruimte was voor nieuwe activiteiten op het gebied van milieu, en er bij Mosmans de wens bestond de activiteiten uit te breiden naar het noorden van Nederland.

Eind 1994 werd een begin gemaakt met de bouw van de installatie en deze werd in maart 1995 in bedrijf gesteld. Sinds die tijd is de installatie continue in bedrijf en zijn er vele tienduizenden tonnen grond gereinigd.

Voor het beladen van deze installatie en het overslaan van de producten op de locatie in Drachten heeft JMG geïnvesteerd in de nieuwe Hyundai HL740-9 laadschop welke na een zeer succesvol verlopen demo de voorkeur heeft gekregen van zowel de machinisten als de bedrijfsleiding bij JMG.

De dash-9 wielladers zijn uitrust met een nieuw hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energie- en brandstofverbruik.
Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid en tevens voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus.

De nieuwe Hyundai HL740-9 is voorzien van een hydraulische snelwissel, waardoor er eenvoudig kan worden gewisseld tussen de verschillende bakken. Hierdoor is vervuiling van de verschillende producten uitgesloten.

Verder is de machine uitgevoerd met centrale smering, overdrukunit, joy-stickbesturing en X-mine banden. Daarnaast is deze Hyundai standaard voorzien van een achteruitrijdcamera, hydraulisch geregelde en temperatuurgestuurde omkeerfan en Hi-Mate.

Hi-Mate is een door Hyundai ontwikkeld systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een gratis dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van zijn machines te volgen, de locatie ervan te controleren en van op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.
 

Van der Spek, Bouwmachines