Westeria introduceert WeKea® een innovatief nieuw samenstel-systeem voor transportbanden.

doorVan der Spek

Westeria introduceert WeKea® een innovatief nieuw samenstel-systeem voor transportbanden.

Het door Van der Spek Vianen B.V. gevoerde Westeria maakt zijn naam waar. Westeria Moving Innovation geeft direct aan waar het om gaat ; innovatief ontwikkelen, en dat is het compleet nieuwe WeKea® zeker.

Tijdens de IFAT die deze week helaas niet doorgaat zou het nieuwe Westeria WeKea® systeem uitgebreid worden geïntroduceerd. Kort samengevat staat WeKea® voor een configureer-, bestel-, leverings- en montagesysteem voor transportbanden.

De klanten kunnen zelf direct middels een beveiligde internetomgeving transportbanden samenstellen waarna direct prijs en levertijd wordt opgegeven.  De basis voor het WeKea® systeem is modulair bouwen waarbij zoveel mogelijk standaard onderdelen gebruikt kunnen worden.

Afhankelijk van de toepassing zijn er drie type banden ; FlatCon, UCon en SteelCon. Deze banden zijn er in verschillende breedte te krijgen waarbij voor iedere breedte de kopsectie met aandrijving en omkeersectie met spansysteem gelijk en compleet gemonteerd op voorraad zijn. Het grote voordeel hiervan is eenvoud in onderdeelvoorziening, snelle levertijden en kostprijsvoordelen waardoor de WeKea® banden zeer interessant zijn voor bijna alle toepassingen.

Na het opgeven van het type en breedte wordt de gewenste lengte ingevoerd waarna vele mogelijkheden zijn op te geven. Hierbij moet u denken aan aantal ondersteuningen, soort overkapping, type impactbar bij opgave, elektrische componenten als noodstoppen en toerentalwachters ect. Iedere wijziging en aanvulling wordt direct doorgerekend en de klant krijgt de prijs voor de opgegeven uitvoering en de bijbehorende levertijd.

Waar voorheen vaak diverse gesprekken en opstellingen benodigd waren kan nu direct in één keer het juiste worden aangeboden als alle data bekend is. Door het WeKea® systeem van Westeria moeten alle benodigde componenten zijn aangegeven voordat er een samenstelling met prijs wordt opgegeven. De klant krijgt hierdoor direct aangeboden wat gewenst is.

Uiteraard kan dit in goed overleg en samenwerking met Importeur Van der Spek Vianen zodat het juiste advies wordt gegeven en de juiste configuratie wordt samengesteld.

Als de band is samengesteld en uitgewerkt wordt er direct een STEP-file bestand en tekening samengesteld die toegepast kan worden in de planning en opstelling van de klant en/of gebruiker.

Naast het voordeel van direct samenstellen, prijsstelling en levertijd is ook de wijze waarop de WeKea® transportband worden geleverd een groot pluspunt. Afhankelijk van de lengte en uitvoering kan er voor gekozen worden om de band geheel- of gedeeltelijk (voor)gemonteerd te krijgen zodat de transport- en montagekosten zeer laag uitvallen.

De bouw- en montage van de banden wordt uiteraard normaal in de fabriek van Westeria in Duitsland gedaan met de kwaliteit zoals iedere klant gewent is van Westeria.