Hooijer Renkum neemt nieuwe duurzame Telestacck TC424X in gebruik.

door-Van der Spek-

Hooijer Renkum neemt nieuwe duurzame Telestacck TC424X in gebruik.

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe in bedrijfskleur gespoten Telestack 424X afgeleverd op de GroeneWaarden, een circulair bedrijventerrein in de Doorwethse uiterwaarden. Hier heeft Hooijer Renkum hun tweede locatie waar groenstromen worden verwerkt.

Dankzij de dual-power elektrische aandrijving kan de nieuwe Telestack zowel op een stroomaansluiting draaien als op de duurzame Stage-V motor mocht deze niet voorhanden zijn.

De nieuwe 14 ton wegende Telestack TC424X welke word geproduceerd door Telestack, de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen heeft een lengte van 24.000mm en kan tot 400 ton/uur producten opvoeren naar een hoogte van 10.800mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van 2.085 M3

Het complete frame van de transportband is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de rupsonderwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van de opvoerzijde door bijvoorbeeld de andere Telestack of de Backers sterrenzeef de ook werkzaam is bij Hooijer Renkum en aan de voorzijde voor een optimale afworp van het product. Voor een optimale belading is de nieuwe Telestack voorzien van een vergrote trechter.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie en ingezet kan worden waar benodigd. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.