Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe elektrisch aangedreven Powerscreen Titan 1800 geleverd bij Reinigingscombinatie Randstad.

door-Van der Spek-

Nieuwe elektrisch aangedreven Powerscreen Titan 1800 geleverd bij Reinigingscombinatie Randstad.

Onlangs is op Nauerna in Assendelft bij de Reinigingscombinatie Randstad een nieuwe hybride Powerscreen Titan 1800 afgeleverd door Van der Spek Vianen. De nieuwe Powerscreen Titan wordt o.a. ingezet bij de Grondreinigingscombinatie, een samenwerking tussen Ballast Nedam, Bam Infra en Afvalzorg.

De Powerscreen Titan 1800 is een 32 tons rupsmobiele dubbeldeks zeefmachine met zowel een boven- als onderdek van 4.870mm lengte en 1.530mm breedte. Door zijn agressieve slag tot 12mm zeeft de Warrior 1800 optimaal en zorgt hij voor zo min mogelijk aanhechting aan de af te zeven fracties. Hiermee worden dus de zuiverste fracties geproduceerd. De zeefbox is geheel hydraulisch te liften zowel aan voor- als achterzijde voor het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden of het wisselen van zeefdekken.

De aandrijving is hybride, de machine kan zowel volledig elektrisch draaien en mocht er geen stroombron aanwezig zijn dan kan de Powerscreen Titan 1800 ook stand-alone draaien op de in de machine aanwezige Stage-V motor.

Om de geproduceerde fracties af te voeren zijn brede afvoerbanden in de machine geplaatst. De zij-afvoerbanden zijn 900mm breed en kunnen grote capaciteiten afvoeren. Overmaat worden middels een 1.400mm brede afvoerband naar de achterzijde van de machine gebracht. De fijne fractieband is verlengt uitgevoerd om een grotere voorraad te kunnen opbouwen.

De machine optioneel als two-way split geleverd waarbij zowel de overloop van het boven- als onderdek op de overmaatband terecht komt. Uiteraard is de midden-fractieband ook meegeleverd zodat de machine ingezet kan worden om 3 fracties te produceren.

De grote bunker op de Warrior 1800 heeft een inhoud van 6.8M³ en kan zowel door een graafmachine, laadschop als breker worden gevoed. Door de grote valhoogte van ruim 500mm vanuit de bunker op de zeef val het te zeven product mooi open en wordt het tevens nog belucht.

De bunker is uitgevoerd met een zware platenband zodat ook zonder problemen lastigere fractie kunnen worden opgevoerd naar de zeefbox.

Standaard gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige toegang bij de zeefbox. Voor transport kunnen deze blijven zitten en dienen niet gedemonteerd te worden.

Dankzij de 500mm brede rupsen kan de Warrior ook op slechtere ondergronden worden getransporteerd zonder direct weg te zakken.

Na een uitgebreide instructie en scholing door de technische dienst van Van der Spek is de machine direct in gebruik genomen.