Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Lindner Merak 2800 geïntroduceerd op de IFAT

door-Van der Spek-

Nieuwe Lindner Merak 2800 geïntroduceerd op de IFAT

Tijdens de IFAT 2024 in München heeft Lindner o.a. de nieuwe elektrisch aangedreven rupsmobiele Lindner Merak 2800 geïntroduceerd. 

De Lindner Merak 2800 is voorzien van een elektrisch aangedreven enkel-as rotor van 2.800mm lengte. De elektrische aandrijving drijft de rotor direct aan middels het bekende aandrijfsysteem dat Lindner al vele jaren toepast op hun stationaire machines. De rotorsnelheid is te regelen tussen de 55 en 103 toeren per minuut. Dankzij de 250kW E-motor is er meer dan voldoende kracht aanwezig. Voor transport op locatie en voor op transport is een klein powerpack gemonteerd in de machine. Op locatie wordt de machine dan eenvoudig middels power-lock aangesloten.

Voor de verschillende toepassingen kan de Lindner Merak 2800 worden voorzien van de verschillende rotor-systemen. Er zijn twee rotoren leverbaar met verschillende maten spitsmessen en een rotor met een vlakke messen. Dankzij de gemonteerde zeefroosters kan een vaste maatvoering van product worden geproduceerd. Per type product en inzet kan gekozen worden tussen de verschillende soorten roosters. In totaal zitten er 8 zeefroosters naast elkaar die eenvoudig gewisseld kunnen worden.

Bij beide rotor-systemen kunnen optioneel zowel de messen als de messenhouders worden gewisseld en eenvoudig vervangen waardoor oplassen tot een minimum wordt beperkt en zelfs voorkomen.

Dankzij de gemonteerde “pusher” wordt het product contact aangedrukt op de rotor zodat hoge capaciteiten gerealiseerd worden.

Beide zijden van de machine kunnen dankzij hydraulische kleppen goed worden bereikt voor onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden. Mocht er een stoorstof in de machine vast komen te zitten dan kan door deze deuren eenvoudig toegang tot de rotor worden verschaft.

De machine kan in vele producten worden ingezet zoals bijvoorbeeld ; bouw- en sloopafafval, sloophout, groenhout, licht metalen als aluminium, kunststoffen ect.