Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeer complete Hyundai HW140 voor Aannemingsbedrijf Bezee

doorVan der Spek

Zeer complete Hyundai HW140 voor Aannemingsbedrijf Bezee

Van der Spek Vianen heeft onlangs een zeer complete Hyundai HW140 geleverd aan Aannemingsbedrijf Bezee uit Zeewolde. Aannemingsbedrijf Bezee is specialist in het uitvoeren van grondwerken, het plaatsen van beschoeiingen en groen- en watergangonderhoud. Voor deze werkzaamheden is de nieuwe Hyundai zeer compleet opgebouwd zodat voor ieder werk de machine optimaal kan worden ingezet.

Dankzij de tweedelige giek op de nieuwe Hyundai HW140 heeft de machine een zeer groot bereik, door deze giek kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken.

Om insporing te voorkomen bij werkzaamheden op slechtere ondergronden is er voor gekozen de Hyundai HW140 op speciale enkellucht banden te plaatsen.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 117 kW welke uiteraard voldoen aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de Hyundai HW140 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met een draai- en kantelstuk en vele extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.