Zoek
Sluit dit zoekvak.

Westeria voegt Westeria ChainCon® toe aan Wekea configurator

door-Van der Spek-

Westeria voegt Westeria ChainCon® toe aan Wekea configurator

Transportbanden en windshifter-specialist Westeria uit het Duitse Osbevern heeft de Westeria ChainCon® serie toegevoegd aan hun Wekea configurator waarin al sinds enkele jaren de Westeria transportbanden van de types FlatCon®, UCon® en SteelCon® zijn samen te stellen.

De Westeria ChainCon® is een robuuste transportband die is opgebouwd uit een zware kettingtransporteur die is omkleed met een rubberband. Dankzij deze bouwwijze kunnen vele producten optimaal worden getransporteerd een gevoed in o.a. persen, shredders en andere machines of installaties.

Dankzij het Wekea systeem van Westeria kan Van der Spek iedere gewenste configuratie samenstellen van de ChainCon® waarbij direct prijsstelling, levertijd en opbouwtekening worden gegenereerd uit het systeem. De opbouwtekening is een Step-File zodat deze gelijk kan worden toegepast in samenstellings- en opbouwtekeningen.

Afhankelijk van de inzet kan gekozen worden uit een vlakke, stijgende en geknikte opstelling waarbij ook een zogeheten tumble-back opstelling kan worden samengesteld. Met deze laatste opstelling wordt zorggedragen voor een zeer gelijkmatige voeding van de na-geschakelde machines. Als de productlaag te hoog wordt rolt/valt deze terug naar de opvoer en wordt vervolgens weer meegenomen met de volgende meenemers op de band.

De Westeria ChainCon® wordt veelvuldig ingezet voor het beladen van papier- en kartonpersen, shredders van diverse producten als bijvoorbeeld kunststoffen, folien, hout, ect, en recyclinginstallaties.

Doordat de Westeria ChainCon® standaard tot een stijghoek van 45° kan worden ingezet zijn de inbouwmaten beperkt.

Standaard beschikbare breedtes zijn 1.200mm, 1.600mm, 1.850mm en 2.000mm waarbij lengtes tot over de 20 meter mogelijk zijn. De samenstelling tussen opgavedeel, stijgdeel en uitvoer zijn variabel te kiezen zodat er bijna altijd een directe oplossing leverbaar is.

Afhankelijk van het opgave product zijn wanden leverbaar met hoogtes van 300mm, 475mm,  650mm en 1.250mm voor het opgavedeel en tot 650mm voor het stijg- en uitvoerdeel.