Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek Vianen levert grootste rupsmobiele recyclingbreker

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen levert grootste rupsmobiele recyclingbreker

Datum: 14-apr-10

Van der Spek Vianen is trots te melden dat ze de grootste rupsmobiele recyclingbreker van Europa hebben afgeleverd bij de Beelen Groep.

Na de afgelopen jaren al diverse puinbrekers te hebben geleverd aan Beelen Reststoffen is er eind vorig jaar na uitgebreid overleg tussen Van der Spek Vianen en de Beelen groep over de wensen en eisen voor een nieuwe puinbreker gekozen voor de aanschaf van de Westeria WS1600, de grootste rupsmobiele rupspuinbreker van Europa.

De nieuwe breker is afgeleverd op de locatie in Amsterdam waar hij gelijk is ingezet voor het breker van gecertificeerd granulaat. Uiteraard zal de 97 ton wegende roterende rupsmachine ook worden ingezet op grotere sloopwerken van de Beelen groep.

De activiteiten op het gebied van puinrecycling zijn gebundeld in een aparte werkmaatschappij van de Beelen groep. Beelen Reststoffen houdt zich volledig bezig met het verwerken van puin en de handel en levering van granulaten. De activiteiten kunnen ook voor derden worden uitgevoerd. Aangezien Beelen landelijk steeds verschillende projecten in uitvoering heeft, geldt Beelen niet alleen als voorloper op het gebied van mobiel breken, maar ook als een van de grootste aanbieders van gecertificeerd granulaat in Nederland.

De nieuwe breker is voorzien van een 1700 mm brede roterende breker welke een eigen gewicht heeft van 28 ton. Voor een goede afzeving van de fijne fractie uit het te breken puin is de machine voorzien van een 3500 mm lange voorzeef. De afgezeefde fijne fractie gaat via een bypass gelijk door onder de breker om weer bij de gebroken fractie te worden gevoerd.
Zoals normaal bij door Van der Spek geleverde brekers is ook deze machine voorzien van een zeer zware magneet welke op wens van Beelen is uitgevoerd met kunststofbescherming op de band.

Beelen Reststoffen heeft nu drie door Van der Spek Vianen geleverde mobiele puinbrekers in gebruik voor het breken op de eigen locaties in o.a. Amsterdam, Houten en Rotterdam en natuurlijk op de sloopwerken die Beelen onder handen heeft.

Bij de nieuwe 97 ton zware mastodont is ook een zware drie fractie rupsmobiele zeefmachine geleverd welke de gewenst fractie kan uitzeven. Deze 35 ton wegende rups zeefmachine kan op 3 fractie afzeven, zodat er ook fracties voor de beton- en asfalt industrie geproduceerd kunnen worden.

Beelen weet als geen ander als vooruitstrevend recyclingbedrijf dat de levering van schone gebroken fracties op vele plaatsen toepasbaar zijn als primaire – en secundaire grondstoffen. Deze fracties zijn zeer breed toepasbaar als deze naast de juiste korrelverdeling en samenstelling ook de juist zuiverheid hebben en verwijderd zijn van vervuilende en storende delen als hout, plastic e.d. Om dit zeker te kunnen garanderen aan hun opdrachtgevers heeft Beelen vorig jaar ook bij Van der Spek geïnvesteerd in een nieuwe 1600 mm Westeria windshifter. Deze Westeria WS1600 zal ook bij de nieuwe breker ingezet gaan worden.

Van der Spek, Bouwmachines