Van der Spek zorgt voor schone fracties met levering van Westeria Windshifters

doorVan der Spek

Van der Spek zorgt voor schone fracties met levering van Westeria Windshifters

Datum: 13-sep-09

De levering van schone gebroken fracties die toepasbaar zijn als primaire- en secundaire grondstoffen worden steeds belangrijker. De fracties zijn alleen breed toepasbaar als deze naast de juiste korrelverdeling en samenstelling ook de juiste zuiverheid hebben en verwijderd zijn van vervuilende en storende delen als hout, plastic e.d.

Met de levering van twee Westeria rupsmobiele Windshifters aan De Dijker Group zorgt Van der Spek ervoor dat deze vervuilingen tot het verleden behoren.

Westeria is al vele jaren bekend als de producent van windshifters, transportbanden en complete turn-key recyclingprojecten. De windshifters worden zowel mobiel als stationair geleverd en aangepast aan de wensen en toepassingen van de klant.

Bij De Dijcker Group op de vestiging in Bergen op Zoom zijn een tweetal rupsmobiele WS1000’s in gebruik genomen. Deze twee machines worden ingezet bij het produceren van granulaten. De fracties 25-55 mm en 55 mm+ worden door de Westeria windshifters gereinigd.
De rupsmobiele units hebben een eigen generator als stroomvoorziening en kunnen tevens op het vaste stroomnet worden aangesloten.

Deze WS1000 is voorzien van een 1000 mm brede toevoerband en shiftingstrommel. Door het zowel horizontaal als verticaal kunnen verstellen van de toevoerband, het kunnen verstellen van de blaasmond en de mogelijkheid om de hoeveelheid luchtstroom te kunnen regelen, kunnen deze WS1000’s op vele manieren worden afgesteld. Hierdoor is het mogelijk om het shiftingsproces zeer nauwkeurig te regelen en in te stellen.

Van der Spek, Bouwmachines