Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marijs Recyclingtechniek beste Powerscreen dealer ter wereld 2011

doorVan der Spek

Marijs Recyclingtechniek beste Powerscreen dealer ter wereld 2011

Datum: 5-mrt-12

Tijdens de in februari 2012 gehouden Powerscreen Wereld Dealer Meeting in Zuid-Afrika is Marijs Recyclingtechniek onder het toeziend oog van ruim 50 collega-dealers uit de gehele wereld uitgeroepen tot de beste Powerscreen dealer van 2011.

De titel “beste Powerscreen dealer ter wereld” krijg je niet zomaar toegewezen. Powerscreen houdt hiervoor een zogeheten ‘Scorecard’ bij, waarbij de dealer voor vele verschillende facetten scores krijgt toegewezen. Het totale plaatje moet kloppen.

Naast de verkoopaantallen van nieuwe Powerscreen breek- en zeefinstallaties zijn vooral service en support zeer belangrijke onderdelen op de scorecard. Niet voor niets heeft het moederbedrijf van Marijs Recyclingtechniek Van der Spek Vianen als motto: ‘Snelweg naar Service en Support’.

Marijs Recyclingtechniek werd in 2010 al beste dealer van Europa en liet voor de titel beste dealer ter wereld in 2011 op de gedeelde tweede plaats collega-dealer Christophel uit Duitsland en ELB uit Zuid-Afrika achter zich.

Powerscreen directeur Damian Power heeft tijdens een feestelijke uitreiking de prijs overhandigd aan Jan Nolles directeur van Van der Spek/Marijs en Peter Voolstra, manager recycling- en overslag bij Van der Spek/Marijs.

Beste Dealer te wereld word je niet zomaar.
Marijs Recyclingtechniek werd in 1988 opgericht door Pieter Janssen en Henk Otte. De naam Marijs is een samenvoegsel van Machinehandel en Rijssen waar het bedrijf zich vestigde als dealer van Powerscreen zeefmachines. In 2001 werd Marijs overgenomen door Van der Spek uit Vianen dat in die periode startte met de verkoop van puinbrekers en recyclingmachines in de Benelux. Door de overname van Marijs werd veel kennis binnengehaald op het gebied van breken en zeven.
Tevens werden vanuit de vestiging in Rijssen de klanten in het oosten en noorden van Nederland bediend met service en ondersteuning voor de diverse takken uit het productprogramma van Van der Spek, zoals recycling, grondverzet, asfalt en beton.

Marijs/Van der Spek Noord-Oost groeide al snel uit zijn jas in Rijssen en verhuisde naar Ommen waar de groei zich doorzette. In 2008 verhuisde Marijs naar een de 4500 m² grote huidige locatie in Marïenberg. Om de juiste service en support te kunnen geven is een 800 m² groot magazijn ingericht waar naast onderdelen vele soorten en maten zeefdekken en slijtdelen aanwezig zijn om snel en adequaat te kunnen reageren op vragen van klanten. 

De 900 m² grote werkplaats is, net als in Vianen, ingericht voor het werken aan zware en grote breek- en zeefinstallaties, grondverzet-, beton en asfaltmachines. Met zware bovenloopkranen kan elk onderhoud of elke reparatie zonder problemen worden uitgevoerd.
Natuurlijk worden ook nieuwe machines op klantenwens klaargemaakt zodat ze na aflevering direct in de productie kunnen.

Intussen hebben Marijs en Van der Spek samen meer dan 300 nieuwe mobiele breek- en zeefinstallaties geleverd in de Benelux en mogen zich daarmee marktleider noemen.
Naast deze nieuwe machines hebben ook nog vele gebruikte machines hun weg via de werkplaatsen in Rijssen, Ommen, Marïenberg en Vianen naar de klant gevonden. Hierbij werd soms alleen een servicebeurt uitgevoerd, andere machines werden compleet gereviseerd.

Voor service en onderhoud bij klanten en op locatie heeft Van der Spek/Marijs in de Benelux een vloot van ruim 40 servicewagens dagelijks onderweg. De servicewagens worden ingezet bij het verlenen van service aan o.a. torenkranen, grondverzet- en overslagmachines, betonpompen, asfaltmachines, betoncentrales, recyclingmachines en liften.

Voor de afdeling grondverzet, recycling, overslag, beton en wegenbouw zijn onlangs zes nieuwe Mercedes-Benz Sprinters aangeschaft. Deze zijn verlengd en verhoogd uitgevoerd, zodat bij de klant op locatie zonder problemen droog en uit het bereik van invloeden van buitenaf aan gedemonteerde componenten gewerkt kan worden. Deze Sprinters zijn zo uitgevoerd dat ze zonder problemen nog lading kunnen meenemen om de gevraagde werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Uiteraard zijn ze uitgerust met de nieuwste, modernste dieselmotoren waarmee de komende jaren veel duurzame kilometers gereden kunnen worden.

Powerscreen
Powerscreen mag zich al enkele jaren wereldmarktleider noemen met de mobiele breek- en zeefinstallaties welke door ruim 120 dealers verkocht worden. Dit succes is begonnen op drie tijdstippen en locaties aan de andere kant van de Noordzee. In 1966 reed de eerste wielmobiele zeef, een Powerscreen MK1, uit de fabriek in Noord-Ierland. Ruim 130 jaar daarvoor begon Samuel Pegg & Son met de productie van groeve installaties en in 1880 bouwde Brown-Lenox zijn eerste breker voor het breken van groevematerialen.

In 1990 werd Brown-Lenox ingelijfd door Powerscreen. Powerscreen wilde naast de productie van mobiele zeefmachines, waarmee men ondertussen over de gehele wereld bekend en zeer succesvol was, het programma uitbreiden met mobiele breekinstallaties. Om dit verder gestalte te geven werd in 1996 Pegson overgenomen om vervolgens beide bedrijven tot BL-Pegson samen te voegen. De machines werden vanaf dat moment in het welbekende “Pegson-blauw” afgeleverd.

Enkele jaren later, in 1999, werd Powerscreen en daarmee dus ook BL-Pegson, onderdeel van Terex en kreeg de mobiele breektak de merknaam Terex-Pegson. Vanaf 2007 worden zowel de Powerscreen zeefmachines als de Terex-Pegson brekers door dezelfde dealers verkocht. Door de samenvoeging van beide bedrijven werd Marijs Recyclingtechniek naast dealer van Powerscreen zeefmachines ook de dealer van Terex-Pegson puinbrekers, hetgeen het leveringsprogramma verder aanvulde.

Gezien de wereldwijde sterke Powerscreen naam worden sinds 2009 ook de Terex-Pegson brekers onder de Powerscreen naam gevoegd en krijgen zowel de breker als zeefmachines de Powerscreen naam en de welbekende groene Powerscreen kleur.

De productie van de zeefmachines vindt plaats in de fabriek in Dungannon, Noord-Ierland, waar men jaarlijks ruim 2000 mobiele zeefmachines produceeert. In de fabriek in Omagh, eveneens in Noord-Ierland, worden tot 700 mobiele puinbrekers per jaar geproduceerd.

Zoals verwacht mag worden van een wereldmarktleider is de ontwikkeling van nieuwe machines en het toepassen van de nieuwste technieken zeer belangrijk binnen Powerscreen. De mobiele puinbrekers zijn al sinds begin 2011 voorzien van de nieuwste Tier IVinterim motoren en in 2012 zullen de eerste mobiele zeefmachines worden afgeleverd met de Tier IVinterim motoren. Hierdoor loopt Powerscreen voorop en toont hiermee zijn leidende positie.

Door Powerscreen wordt voor de verdere ontwikkeling van machines voor recyclingtoepassingen veelvuldig de zeer grote ervaring Van der Spek/Marijs gevraagd. Om de machines in de praktijk te testen komen deze ook met regelmaat naar Nederland, waarbij de veeleisende Nederlandse recyclers worden gevraagd de machines te testen, zodat de laatste fine-tuning kan plaatsvinden voordat de machines de productie in gaan en over de gehele wereld worden ingezet. “Als de machines in Nederland voldoen kan je ze over de gehele wereld inzetten” is een vaak gehoorde opmerking in Noord-Ierland, waaruit blijkt dat Nederland wederom toonaangevend is als het om recycling gaat.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines