Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hybride Powerscreen H6203, zeefmachine nummer 9 geleverd bij Van der Heijden/Puinbreken.nl/Zeven.nl

door-Van der Spek-

Hybride Powerscreen H6203, zeefmachine nummer 9 geleverd bij Van der Heijden/Puinbreken.nl/Zeven.nl

Van der Spek Vianen heeft weer een nieuwe Powerscreen afgeleverd bij Van der Heijden uit Nistelrode, ook bekend als Puinbreken.nl / Zeven.nl. Ditmaal is er vanaf de vestiging in Vianen een nieuwe hybride Powerscreen H6203 toegevoegd aan het uitgebreide machinepark van Van der Heijden. Het is zeefmachine nummer 9 die nu is toegevoegd. Naast de nieuwe Powerscreen H6203 zijn o.a. drie Powerscreen Warrior 2400’s,  twee Powerscreen Warrior 1800’s en een Cedarapids 6202 aanwezig in het machinepark. Naast de zeefmachines heeft Van der Heijden ook een vloot puinbrekers waarmee ze in het gehele land actief zijn. Met de combinaties van breker en zeven worden vele producten verwerkt en geproduceerd door het team van Van der Heijden.

De Powerscreen H6203 is met zijn basisgewicht van 48 ton de grootste in serieproductie gebouwde zeefmachine te wereld. Door zijn 3-deks horizontale zeefbox van 6.100mm x 1.930mm heeft de machine een totale zeefoppervlakte van ruim 35M2 waarmee de machine in staat is met zeer grote capaciteiten fijne fracties af te zeven. Deze indrukwekkende gegevens hebben Van der Heijden overtuigt om deze Powerscreen gigant toe te voegen aan het materiaalpark waar grote capaciteiten met zeer zuivere afzeving gewenst zijn.  

De nieuwe Powerscreen H6203 is een elektrisch hybride uitvoering die zowel elektrisch kan werken en als benodigd ook op zijn eigen Stage-V diesel motor kan draaien mocht er geen stroombron beschikbaar zijn.

Powerscreen H6203, een zeer speciale zeefmachine;

Bij de Powerscreen H6203 wordt de driedeks zeefbox aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan zowel de slag als hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 800 ton/uur zijn mogelijk.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 19mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat.

Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product waarbij naast capaciteit ook de gewenste zeer accurate afzeving wordt gerealiseerd. Het te zeven materiaal wordt door de zeefbox naar voren gewerkt zonder dat de zwaartekracht zorgt dat het kan schuiven en een minder zuivere afzeving wordt gerealiseerd.

Net als bij alle Powerscreen Warrior- en H-serie machines zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en middenfracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van meer dan vier meter.

Om de hoge capaciteiten van 800 ton/uur te kunnen verwerken is de H6203 uitgevoerd met een 8M³ bunker die zowel voor een breker, kraan of laadschop gevuld kan worden.  Om belading met een breker of transportband te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

Ondanks zijn grote afmetingen en daarbij behorende capaciteiten kan de machine toch gemakkelijk in één keer op transport zodat hij waar benodigd op locatie in gezet kan worden.