Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai HL940A TM geleverd bij Heidelberg Materials Benelux

door-Van der Spek-

Hyundai HL940A TM geleverd bij Heidelberg Materials Benelux

Van der Spek heeft een nieuwe Hyundai HL940A TM (Tool Master) geleverd bij Heidelberg Materials op de vestiging in Hoogeveen. De nieuwe Hyundai HL940TM is geleverd in de kleurstelling “Black Edition”

De nieuwe ruim 13 ton wegende Hyundai HL940A TM zal bij de betoncentrale ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van de grondstoffen die benodigd zijn voor de productie van beton.

Uiteraard voldoet de nieuwe Hyundai HL940A TM aan de hoogste Stage-V emissie-eisen met zijn zuinige 6 cilinder QSB 6.7 liter Cummins motor. De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus waarmee altijd het gewenst vermogen beschikbaar is. De Rexroth pompen zorgen met loadsensing en flowsharing dat de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik.

Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is.

Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling heeft voor het uit te voeren werk.

Dankzij het af fabriek gemonteerde AAVM camerasysteem ( All Around View Monitoring ) welke is uitgevoerd met optionele radar aan de achterzijde is de veiligheid rondom de machine gegarandeerd. Zodra er binnen het werkbereik van de machine objecten of personen bevinden krijgt de machinist hier met een akoestisch signaal melding van. Wat de veiligheid nog verder uitbreid is de automatische opening van de cabinedeur die de machinist met een afstandsbediening kan openen. Er hoeft niet eerst op de machine geklommen te worden om de deur te openen.

Om de voorkomende werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de machine voorzien van een hydraulische snelwissel zodat er snel en efficiënt gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en uitrustingsstukken zoals bijvoorbeeld een palletvork.

Extra LED-verlichting en gemonteerde flitslampen zorgen ervoor dat de Hyundai altijd goed zichtbaar is en voor een veilige werkomgeving zorgt. De nieuwe Hyundai is tevens voorzien van extra veiligheidsverlichting die op de grond rondom de machine strepen laat zien.

#uwproductieonzezorg#serviceensupport