Nieuwe Terex-Fuchs MHL340D voor Hoekstra in Deventer

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL340D voor Hoekstra in Deventer

Datum: 7-mrt-12

Afgelopen week is bij Hoekstra in Deventer een nieuwe 28-tons Terex-Fuchs 340D overslagmachine in gebruik gesteld.

Hoekstra Deventer is een echt familiebedrijf. Godfried Hoekstra en zoon Hans zijn de drijvende krachten achter het moderne recyclingbedrijf van waaruit zij in de ruime omgeving van Deventer hun klanten bedienen. Hoekstra koopt vele metaalstromen in en verwerkt deze. Indien gewenst worden er containers geplaatst om de materialen op te slaan en af te voeren. Deze transporten voert Hoekstra uit met eigen vrachtwagens, zodat de klanten altijd worden geholpen volgens de afspraken die gemaakt zijn.

Dat de keuze voor een Terex-Fuchs overslagkraan voor Hoekstra de juiste zou zijn werd hen bevestigd door collega Bijkerk uit Barneveld die onlangs nog een nieuwe Terex-Fuchs MHL350E geleverd kreeg ter vervanging van een eerder geleverde Terex-Fuchs. Door de goede ervaringen die Bijkerk heeft met zowel Terex-Fuchs als de service van Van der Spek Vianen kon hij Hoekstra alleen maar adviseren ook de overstap naar Fuchs te maken.

De nieuwe machine is uitgerust met hoofdgiek van 7,2 meter en een lepelsteel van 6,2 meter, waardoor een maximaal bereik ontstaat van 13,7 meter. Aan de MHL340D is een originele Terex-Fuchs poliepgrijper gemonteerd van 600 liter.

Als aandrijving van de machine is een 6-cilinder turbodiesel Deutz TCD2012 gemonteerd welke uiteraard voldoet aan de laatste COMIII en EPA Tier III emissie-eisen.
Zoals standaard bij alle Terex-Fuchs overslagmachines zijn de motor- en hydrauliekkoeler gescheiden van elkaar om een zo goed mogelijke koeling mogelijk te maken en daarbij zo min mogelijk geluid te produceren.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het beladen containers en vrachtwagens

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines