Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe ATC100S voor Mourik Groot-Ammers

doorVan der Spek

Nieuwe ATC100S voor Mourik Groot-Ammers

Datum: 13-mrt-12

Onlangs leverde Van der Spek Vianen een ATC 100S asfalt thermo container aan Mourik Groot Ammers.

Aangezien Mourik veel werk heeft aangenomen bij gemeentes om veelal vorstschades aan wegen te repareren is er besloten om het machinepark uit te breiden met een ATC100S.

ATC is de afkorting voor Asfalt Thermo Container. De ATC100S heeft een inhoud van 15 ton asfalt en wordt door middel van gasbranders op temperatuur gehouden. Hierdoor kan men lang de kwaliteit van het te verwerken asfalt garanderen. 

Een extra optie waar Mourik voor gekozen heeft is om de gasbranders te verwarmen met LPG. Dit geeft als voordeel dat er niet met losse flessen gesleept hoeft te worden maar dat de LPG tanks gewoon aan de pomp gevuld kunnen worden.

De ATC100S is gebouwd op een container-frame, zodat deze makkelijk op en af te zetten is van de vrachtwagens waardoor deze ook voor ander werk ingezet kunnen worden.

Het asfalt wordt door middel van een worm in de container naar buiten getransporteerd waarna met behulp van een glijgoot het asfalt verdeeld kan worden op de te repareren schade aan de weg. Om de worm te laten draaien en de kleppen hydraulisch te openen is de ATC100S uitgevoerd met een Hatz dieselmotor.

De ATC "Hot Box" is leverbaar met een inhoud van 2,5 tot 20 ton.

Van der Spek Vianen heeft zich de laatste jaren steeds verder gespecialiseerd in deze speciale ‘weg- en reparatiemachines’ en kan zich met merken als Breining, ATC, Strassmayr, Grun en Secmair marktleider in dit segment noemen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines