Van de Beeten breidt machinepark uit met Powerscreen Warrior 1400

doorVan der Spek

Van de Beeten breidt machinepark uit met Powerscreen Warrior 1400

Datum: 28-feb-12

Loon- en Grondverzetbedrijf Van de Beeten uit Veghel heeft haar machinepark uitgebreid met een Powerscreen Warrior 1400 zeefinstallatie welke is geleverd door Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg. Marijs is onderdeel van Van der Spek uit Vianen.

Van de Beeten uit Veghel is actief op vele fronten waarbij de basis tientallen jaren geleden lag in het uitvoeren van loonwerk. Door altijd de wensen van de klanten centraal te hebben gehouden is het bedrijf tegenwoordig actief in Nederland, Duitsland en België met grond-, weg- en waterbouw, cultuurtechnische werken, sloopwerken, saneringen, transporten, de handel in grondstoffen en het onderaannemen van werken.

Om nog beter te kunnen inspelen op de vragen van hun opdrachtgevers en uit de markt heeft Van de Beeten besloten om te investeren in rupsmobiele Powerscreen Warrior 1400.

Met de rupsmobiele Powerscreen vlakzeef die Van de Beeten zelf kan transporteren met hun eigen dieplader is het afzeven van vele soorten materiaal geen probleem meer. Voor het uitzeven van zware, grove delen heeft Van de Beeten gelijk geïnvesteerd in een zwaar grizzly bovendek waarmee deze grove delen zonder problemen kunnen worden gezeefd. Tezamen met het onderdek kunnen in één werkgang gelijk drie fracties worden geproduceerd. Uiteraard kan ook in het bovendek gekozen worden voor normale zeefdekken in vele maten.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen Warrior 1400 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 mm en is 1350 mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om zelfs klei en zeer natte grond te zeven. Om bij eventuele saneringen goed te kunnen uitsorteren, zijn alle afvoerbanden in snelheid te regelen.

De nieuwe geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, waarmee het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

Net als vele machines bij Van de Beeten is ook de nieuwe Powerscreen Warrior in bedrijfskleuren gespoten. Optioneel is gekozen voor een uitgebreide afstandsbediening waarmee de machinist de machine geheel kan bedienen en in geval van nood de machine kan uitschakelen om onveilige situaties te voorkomen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines