Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Beton-cement-aanhangerpomp

door-Van der Spek-

CIFA-betonmixers uit voorraad leverbaar

CMS – Construction Machinery Services bv, de dealer voor België van CIFA-betonmixers, betonpompen en mixerpompen, heeft een aantal voorraadmixers op laten bouwen op opleggerchassis.

Bij onze productielocatie bij Prima Equipment B.V. in Hardenberg zijn deze week twee stuks CIFA 12 m³ mixer afgehaald. In de werkplaats van CMS in Paal (België) zullen deze nog voorzien worden van enkele specifieke accessoires en wordt de homologatie voor de Belgische toelating verzorgd.

De chassis zijn bij de fabricage bij MOL in het Belgische Staden, in samenspraak met CMS, zodanig voorbereid met steunen en gatenpatroon voor de opbouw van een CIFA S12 m³ mixer, dat de montagetijd tot een minimum beperkt is.

De mixers kunnen naar wens ook voorzien worden van een Stage V hulpmotor voor aandrijving van de mixertrommel.
Naast deze 12 m³ mixers zijn er ook voor andere types passende chassis te bestellen, zo behoort ook de 15 m³ grote SL15 mixer van CIFA tot de mogelijkheden.
De 2-assige of 3-assige MOL-opleggerchassis zijn verder naar wens uit te rusten met stuurbare voorloop- of naloopas, liftassen en automatische vetsmering, waarbij ook de opbouw meegenomen kan worden.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over deze mixers of andere producten van CIFA voor de Belgische markt? Neem dan contact op met verkoper Eric Geets op nummer +32 471 860342 of stuur een mail naar eric.geets@c-m-s.be.

door-Van der Spek-

Nieuwe CIFA MK32L in bedrijf genomen door Betoncentrale Raijmakers Someren B.V.

Met zijn MK32L 4-delige mast heeft de machine een bereik van bijna 32 meter. Dankzij de RH115 betonmixer neemt de mixerpomp gelijk zijn eerste lading beton mee naar het werk. Als gewenst kan natuurlijk nog meer beton worden aangevoerd.

De beton wordt verpompt door een Cifa PB607S7 betonpomp die tot 60M3 per uur kan verpompen.

De nieuwe mixerpomp is bij Cifa opgebouwd op een MAN Truck & Bus 8 x 4 chassis.

door-Van der Spek-

Nieuwe dealer voor Turbosol mortelmachines presenteert zich op de InfraTech 2023

Naast de betonpompen, mixerpompen en mixers van CIFA vertegenwoordigt Van der Spek Vianen B.V. ook al enige tijd de aanhangerpompen van het Italiaanse Turbosol. Turbosol is tevens fabrikant van een uitgebreid pakket aan mortelmachines.

Op de Infratech 2023, die deze week wordt gehouden in Ahoy Rotterdam, presenteert onze nieuwe dealer SIT Injectietechniek zich. Op de mooie stand staat een keur aan mortelmachines opgesteld en kunnen de mensen van SIT u uitgebreide informatie verschaffen over de product range van Turbosol.

SIT Injectietechniek, centraal gevestigd in Soest, is in Europa dé specialist voor vrijwel elke denkbare professionele injectieoplossing. Dat geldt onder meer voor betonreparaties, bodem- en grondstabilisatie, parkeergarage renovatie en specialistisch onderwaterwerkzaamheden zoals kademuurherstel en damwandreparatie. Onder andere aannemingsbedrijven, (rijks)overheden, waterschappen en woningbouwverenigingen vertrouwen al ruim 30 jaar op de aanwezige kennis van en ervaring in specialistisch injectiewerk Bij SIT B.V.

SIT Injectietechniek en Van der Spek Vianen B.V. zijn een prima combinatie voor al uw vragen of problemen op het gebied van specialistisch bouwkundig injectiewerk. De meeste onderdelen en slijtdelen voor de Turbosol mortelmachines kunnen veelal uit voorraad vanuit Vianen of Soest geleverd worden.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over deze machines? Neem dan contact op met SIT op nummer 06 – 11 88 95 58 of stuur een mail naar info@sitinjectietechniek.nl.

Meer informatie kunt u ook vinden op de website: https://sitinjectietechniek.nl/.

door-Van der Spek-

Duo MOL-opleggerchassis onderweg naar Hardenberg

Voor onze partner CMS – Construction Machinery Services bv – zijn wederom 2 opleggerchassis onderweg naar onze productielocatie bij Prima Equipment B.V. in Hardenberg. CMS is de dealer voor CIFA betonpompen, mixerpompen en mixers in België.

Op deze triple-as en tamdemas zullen in Hardenberg 12 m³ CIFA mixers worden opgebouwd. In de werkplaats van CMS in Paal (België) worden deze nog voorzien van enkele specifieke accessoires en wordt de homologatie voor de Belgische toelating verzorgd. Daarna zijn de mixers gereed voor de verkoop, zodat eventuele klanten ze op korte termijn in gebruik kunnen nemen.

De chassis zijn bij de fabricage bij MOL in het Belgische Staden, in samenspraak met CMS, zodanig voorbereid met steunen en gatenpatroon voor de opbouw van een CIFA S 12 m³ mixer, dat de montagetijd tot een minimum beperkt is.


Naast deze 12 m³ mixers zijn er ook voor andere types passende chassis te bestellen. Zo behoort zelfs een 15 m³ grote SL15 mixer van CIFA tot de mogelijkheden. De mixers kunnen naar keuze ook met Stage V hulpmotor besteld worden.


De MOL-opleggerchassis zijn verder naar wens uit te rusten met stuurbare voor- of naloopas, liftassen en automatische vetsmering, waarbij ook de opbouw meegenomen kan worden.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over deze mixers uit voorraad of andere producten van CIFA voor de Belgische markt? Neem dan contact op met verkoper Eric Geets op nummer +32 471 860342 of stuur een mail naar eric.geets@c-m-s.be.

doorVan der Spek

HYBRIDE PRIMEUR BIJ VAN DER SPEK VIANEN B.V.

Onlangs is in Vianen een heuse primeur gearriveerd.

De nieuwe plug-in hybride CIFA Magnum MK28 ENERGYA mixerpomp is na uitvoerig testen in de fabriek van CIFA op transport gegaan naar Nederland.

De mixerpomp is voorzien van een 4-delige mast, waarvan de laatste twee mastdelen van carbon zijn. Dit resulteert in een gewichtsbesparing, waardoor er optimaal beladen kan worden.

Uiterlijk is de ENERGYA-mixerpomp, net als de hybride mixer uit de ENERGYA-serie, direct te herkennen aan de stijlvolle polyester bekleding van de pomp en het achterste deel van de mixertrommel.

Met de mixerpomp uit de ENERGYA-serie kan de machine volledig elektrisch afstempelen, de mixertrommel beladen en gelost worden, de 4-delige mast uitvouwen en bediend worden en beton verpompen. Kortom, een volledig groene betonstort met een mixerpomp.

Van der Spek Vianen B.V. is een voorloper op het gebied van elektrische en hybride bouwmachines.

Naast diverse elektrische graafmachines van Hyundai, Powerscreen zeefmachines, volledig elektrische Turbosol aanhangerbetonpompen en de onlangs in gebruik gestelde asfaltspreidmachine van Dynapac, is de CIFA-mixerpomp een welkome aanvulling op het duurzame leveringsprogramma van Van der Spek.

De innovatieve hybride MK28E mixerpomp wordt volledig af fabriek geleverd door CIFA en kan tijdens het pompen worden opgeladen op de bouw of tijdens het laden van beton op de betoncentrale. Met de optionele snellader is de batterij in een uur weer volledig opgeladen.

Bovendien is het voertuig uitgerust met een KERS-systeem (Kinetic Energy Recovery System), dat ervoor zorgt dat de energie die ontstaat tijdens het remmen onderweg wordt opgeslagen.

Op dit moment wordt de mixerpomp in de werkplaats in Vianen gereed gemaakt en zal deze, na de RDW-keuring en uitgebreide instructie voor onze monteurs, bij diverse klanten gedemonstreerd worden.

Binnenkort meer nieuws over deze unieke plug-in hybride mixerpomp van CIFA. ’s Werelds marktleider in mixerpompen!

doorVan der Spek

Nederlandse primeur voor FHP Renovaties

Van der Spek leverde onlangs een nieuwe Turbosol aanhangerbetonpomp van het type Beton Master af aan FHP Renovaties in Den Dungen.

FHP Renovaties is een jong bedrijf en is actief in tal van secties. Zo verzorgen zij betonnen vloeren, funderingen, (bekistings-)wanden en het vullen van naden van kanaalplaatvloeren bij bouwbedrijven, aannemers, particulieren en vloerenbedrijven. Maar ook voor (hand)sloopwerken aan of in gebouwen, schuren, garages, enz. en in tuinen kunt u bij hen terecht.

Naast een door Van der Spek al eerder geleverde CIFA stationaire pomp van het type PC307 op een gegalvaniseerd aanhangeronderstel heeft FHP nu een Turbosol aanhangerbetonpomp in gebruik genomen. De in de opvallende zwarte bedrijfskleur van FHP geleverd Turbosol pomp is de allereerste die door Van der Spek Vianen B.V. in Nederland geleverd wordt.


Turbosol is een Italiaanse producent van o.a. aanhangerbetonpompen en sluit mooi aan bij het leveringsprogramma van CIFA, waarvoor Van der Spek in Nederland al enige jaren succesvol importeur is.

De maximale capaciteit van de Beton Master is 15 m³ per uur bij een druk van 80 bar. Naast de Beton Master is ook de TB30 interessant voor de Nederlandse markt. Deze wat grotere aanhangerbetonpomp zal op zeer korte termijn in Vianen arriveren.

Beide machines zijn te leveren met een 4 cilinder Stage V dieselmotor, maar ook in een elektrische variant verkrijgbaar.

doorVan der Spek

Grootste betonpomp van West-Europa in gebruik genomen

Het zal niemand ontgaan zijn, de grootste betonpomp van West-Europa is in Nederland! Slechts twee maanden na de ingebruikname van de nieuwe CIFA K60H, had Verhoeven Bedrijfsvloeren uit Zijtaart vandaag de absolute primeur.

De op een 6-assig Mercedes-Benz truckchassis gemonteerde CIFA K67H betonpomp heeft met zijn 7-delige mast een reikhoogte van bijna 67 meter. En dat deze pomp ook een groot bereik horizontaal heeft, is op de foto’s duidelijk te zien. Om de volledige machine met gestrekte mast in beeld te krijgen moet behoorlijk wat afstand genomen worden.

Om gewicht te besparen zijn de laatste 4 mastdelen uitgevoerd in carbon. Hierdoor is het mogelijk dat een dergelijk grote betonpomp op een 6-assig chassis gemonteerd kan worden.

Door Van der Spek Vianen B.V. zijn de afgelopen jaren al diverse pompen en mixerpompen uit de Carbotech serie, voorzien van carbon mastdelen, uitgeleverd.

De CIFA K67H voor Verhoeven is op dit moment de grootste betonpomp in West-Europa en is de eerste van dit type voorzien van de Smartronic Advanced optie. Dit systeem biedt, naast de opties op de Smartronic uitvoeringen, ook de mogelijkheid voor automatisch in- en uitvouwen en mastdemping.

Een LCD-kleurenscherm en de onvolprezen en bijzonder flexibele afstempelbeveiliging van CIFA  behoren al standaard tot het Smartronic-pakket.

Na een uitgebreid testprogramma bij de CIFA-fabriek in het Italiaanse Senago arriveerde de betonpomp eind vorige week in Vianen. Daar is in de werkplaats met man en macht gewerkt om de nodige accessoires op te bouwen en de pomp gereed te krijgen voor zijn eerste teststort vandaag.

Bovendien is de machine in Vianen ook nog eens een aantal uur volcontinu belast in een eigen testopstelling om er zeker van te zijn dat de pomp probleemloos in gebruik genomen kon worden.

Tussendoor is de pomp ook nog bij Louwman in Veghel geweest voor de nulbeurt en afleveringscontrole.

De komende periode zal de machine op diverse bouwplaatsen getest worden in de praktijk onder het toeziend oog van de monteurs van Van der Spek Vianen B.V. en van CIFA.

Machinist Roy werd door monteurs Guus en Kevin wegwijs gemaakt met de nieuwe machine. Doordat hij de afgelopen 2 maanden al met de nieuwe CIFA 60m pomp onderweg was geweest, leverde dat geen problemen op.

Ondanks de grootte van de pomp en de totale lengte van bijna 15 meter is de pomp erg compact en op de bouwplaats goed op te stellen.

Het door Louwman in Veghel geleverde Mercedes-Benz chassis is door de gestuurde 1e, 2e, 3, en 6e as zowel op de weg als op de bouwplaats enorm wendbaar en eenvoudig te besturen.

Eigenaar Chris Verhoeven stond vol trots bij de eerste betonstort in Lieshout te kijken en liet zich de taart die Jarno Spruit, vertegenwoordiger van Van der Spek Vianen B.V., had meegenomen goed smaken.

“Met deze grote betonpomp van CIFA gaan we ons nog meer onderscheiden in de markt. Met de K60H en deze nieuwe K67H van CIFA hebben we twee belangrijke troeven in handen in een markt die vraagt om steeds meer passende oplossingen op complexere bouwprojecten. Die kunnen we met de grote betonpompen die we in de vloot hebben zeker bieden aan onze klanten.”

Met zijn opvallende blauw-grijze kleurstelling zal de nieuwe CIFA-betonpomp zeker een bekende verschijning gaan worden op diverse bouwplaatsen.

doorVan der Spek

De eerste nieuwe CIFA MK28H afgeleverd

De eerste MK28H is in Oostenrijk geleverd aan J. Winkler Beton, gevestigd in “Großschönau”. J. Winkler Beton is al CIFA-klant sinds 1995.

Het bedrijf werd opgericht in 1935 en wordt momenteel geleid door de heer Florian Winkler, inmiddels de vierde generatie van dit familiebedrijf, die dit traditionele bouwbedrijf tot een technisch zeer hoog niveau heeft ontwikkeld.

Winkler exploiteert één van de meest geavanceerde productie-installaties van Oostenrijk voor prefab betonelementen, evenals een moderne betoncentrale, met in totaal ongeveer 70 medewerkers.

In 1995 heeft het bedrijf de eerste CIFA Magnum mixerpomp met een mast van 24 meter van Hittmayr (CIFA-dealer in Oostenrijk) gekocht, gevolgd door verschillende andere types mixerpompen (Magnum Metro 28, MK28L en MK24).

In 2019 ontvingen zij hun eerste CIFA truckgemonteerde betonpomp, die ook de eerste K40H Carbotech, voorzien van carbon mastdelen, was die in Oostenrijk werd verkocht.

Omdat deze K40H belangrijke voordelen heeft opgeleverd met betrekking tot de benodigde ruimte op kleine werklocaties, een minimale stabilisatie mogelijk maakt dankzij ASC (Advanced Stability Control) in combinatie met de lichte koolstofvezelgiek, wilde Winkler graag profiteren van vergelijkbare voordelen in mixerpompen.

In deze categorie machines heeft lichtgewicht een directe invloed op de winstgevendheid, omdat het ledig gewicht van het voertuig afneemt en daardoor het laadvermogen toeneemt en een maximaal bereik en veilige stabiliteit wordt geboden. Zelfs in moeilijke posities met weinig opstelruimte!

Dankzij de toepassing van koolstofvezeltechnologie, exclusief voor CIFA, en een zorgvuldig herontwerp van alle elementen van de pompwagen, heeft de MK28H tot meer dan 700 kg meer laadvermogen in vergelijking met een MK28L.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van CIFA-autobetonpompen en -mixerpompen voorzien van carbon mastdelen, neem dan contact op met info@vanderspek.nl

doorVan der Spek

Bruil is groen

Van der Spek Vianen B.V. levert binnenkort een primeur in Nederland: Bruil Beton & Mix neemt voor haar vestiging in Geertruidenberg een Putzmeister elektrische aanhangwagenbetonpomp in gebruik. De P715 TE is een aanhangwagenbetonpomp aangedreven door een 30 kW elektromotor. Bruil Beton & Mix onderstreept hiermee haar groene kleur én haar groene karakter.

De P715, het succesnummer van Putzmeister Mortelmaschines onder de kleine betonpompen, heeft met deze levering ook voor het eerst een electrische aanhangervariant in Nederland.

De Putzmeister P715 is in Nederland een populaire machine en wordt voor diverse doeleinden ingezet, zoals spuitbeton, (verdiepings-)vloeren en naden vullen, maar ook voor speciale toepassingen met zelfverdichtende beton voor het vullen van mallen of bekistingen in productiehallen.


De P715 TE heeft een maximale theoretische capaciteit van 18,2 m³ bij een betondruk van 68 bar. De door een 30 kW 400V elektromotor aangedreven betonpomp maakt 27 slagen per minuut. De machine heeft een gewicht van ca. 1900 kg.


De Putzmeister P715 is ook verkrijgbaar met een 34,5 kW Deutz dieselmotor en ook in een stationaire variant, opgebouwd op een frame dat met een heftruck te verplaatsen is.

 

Naar wens zijn alle Putzmeister aanhangerbetonpompen af fabriek of in de werkplaats van Van der Spek verder uit te rusten met radiografische afstandsbediening met toerenregeling, hogedrukreiniger (eventueel met slanghaspel), werklamp op de trechter en claxon via een paddestoelschakelaar.

Kijk rond op onze website of vraag vrijblijvend informatie aan via info@vanderspek.nl.

 

 

doorVan der Spek

Thuiswedstrijd voor Nederlandse CIFA primeur

De verbouwing van ons kantoorpand aan De Limiet in Vianen nadert langzamerhand het einde. Ook de showroom ondergaat een grote verandering. Deze week werd door Schipper Vloeren B.V. de vloer vernieuwd en voorzien van vloerverwarming en hoe kon dat nu beter dan met hun nieuwe CIFA betonpomp?

Eind vorige week is de nieuwe CIFA K47H vanuit de fabriek in Italië bij onze werkplaats in Vianen aangeleverd. Daar is de machine meteen onder handen genomen, zodat deze gereed was voor de eerste inzet op de thuisbasis van CIFA in Nederland. In de werkplaats in Vianen zijn verder nog de nodige opties gemonteerd, zoals een extra werklamp op de trechter, bekistingsolietank, slanghaspel en sponsballenhouder.

Deze K47H is één van de nieuwe modellen uit de CarboTech serie van CIFA en is de eerste van dit model dat in Nederland geleverd wordt. Een tweede pomp van dit type wordt na de bouwvak verwacht.
De pomp heeft een 5-delige mast, waarvan de laatste 2 delen in carbon zijn uitgevoerd. Hij heeft een capaciteit van 180 m³ per uur met een reikhoogte van de giek van 46,1 m. Zo hoog hoefde het deze keer nog niet. Onder grote belangstelling van personeel van Van der Spek, die nu met eigen ogen konden zien hoe een betonstort met een CIFA betonpomp in zijn werk gaat, was de klus snel geklaard.

Helemaal gereed is het nieuwe vlaggenschip uit de vloot van Schipper Betonpompverhuur nog niet. Zoals we van hen gewend zijn zal dit ook weer een echt visitekaartje worden en zal de nieuwe CIFA nog voorzien worden van diverse accessoires zoals luchthoorns, zwaailichtbakken op het cabinedak en verchroomde wieldoppen. Bovendien zal ook deze betonpomp uitgerust worden met volledig dichtgebouwde zijkanten en het bekende, opvallende spuit- en reclamewerk. Eenzelfde behandeling zal ook de nieuwe K35L voor Schipper ondergaan die binnenkort in Vianen aangeleverd wordt.

Vanaf de oprichting in 1975 is Schipper actief in voegwerk en cement-dekvloeren. Binnen Schipper Vloeren B.V. is een grote expertise aanwezig op het gebied van diverse vloersystemen, zoals supervlakke vloeren, vloei- en schuimvloeren en diverse andere betonvloeren.