De eerste nieuwe CIFA MK28H afgeleverd

doorVan der Spek

De eerste nieuwe CIFA MK28H afgeleverd

De eerste MK28H is in Oostenrijk geleverd aan J. Winkler Beton, gevestigd in “Großschönau”. J. Winkler Beton is al CIFA-klant sinds 1995.

Het bedrijf werd opgericht in 1935 en wordt momenteel geleid door de heer Florian Winkler, inmiddels de vierde generatie van dit familiebedrijf, die dit traditionele bouwbedrijf tot een technisch zeer hoog niveau heeft ontwikkeld.

Winkler exploiteert één van de meest geavanceerde productie-installaties van Oostenrijk voor prefab betonelementen, evenals een moderne betoncentrale, met in totaal ongeveer 70 medewerkers.

In 1995 heeft het bedrijf de eerste CIFA Magnum mixerpomp met een mast van 24 meter van Hittmayr (CIFA-dealer in Oostenrijk) gekocht, gevolgd door verschillende andere types mixerpompen (Magnum Metro 28, MK28L en MK24).

In 2019 ontvingen zij hun eerste CIFA truckgemonteerde betonpomp, die ook de eerste K40H Carbotech, voorzien van carbon mastdelen, was die in Oostenrijk werd verkocht.

Omdat deze K40H belangrijke voordelen heeft opgeleverd met betrekking tot de benodigde ruimte op kleine werklocaties, een minimale stabilisatie mogelijk maakt dankzij ASC (Advanced Stability Control) in combinatie met de lichte koolstofvezelgiek, wilde Winkler graag profiteren van vergelijkbare voordelen in mixerpompen.

In deze categorie machines heeft lichtgewicht een directe invloed op de winstgevendheid, omdat het ledig gewicht van het voertuig afneemt en daardoor het laadvermogen toeneemt en een maximaal bereik en veilige stabiliteit wordt geboden. Zelfs in moeilijke posities met weinig opstelruimte!

Dankzij de toepassing van koolstofvezeltechnologie, exclusief voor CIFA, en een zorgvuldig herontwerp van alle elementen van de pompwagen, heeft de MK28H tot meer dan 700 kg meer laadvermogen in vergelijking met een MK28L.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van CIFA-autobetonpompen en -mixerpompen voorzien van carbon mastdelen, neem dan contact op met info@vanderspek.nl