Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Bell

doorVan der Spek

De Hyundai Dumpers zijn er!

Hyundai Construction Equipment heeft twee knikdumpermodellen geïntroduceerd in haar groeiende lijn van zware grondverzetmachines. De HA30A en HA45A hebben een nominaal laadvermogen van respectievelijk 28 ton en 41 ton, en vormen daarmee een ideale dumpercombinatie voor de grotere graafmachines en wielladers van Hyundai. Deze machines zijn de eerste zichtbare samenwerking sinds de overname van Doosan door Hyundai.

Knikdumpers

Ontdek de volledig nieuwe A-serie knikdumpers van Hyundai

De nieuwe Hyundai HA30A en HA45A knikdumpers zijn de meest recente aanwinsten in ons aanbod aan zwaar materieel en vormen de perfecte aanvulling op de andere machines uit onze A-serie.

Ontdek hoe grotere wendbaarheid, stabiliteit, comfort, gebruiksvriendelijke joysticks en schakelaars en een lage cost of ownership van deze ADT’s de ultieme machines maken voor al uw taken op het gebied van de winning van delfstoffen en grondverzet.

Gebouwd om grond te verzetten

De HA30A en HA45A hebben een nominaal laadvermogen van respectievelijk 28 ton en 41 ton en vormen daarmee een ideale dumpercombinatie voor de grotere graafmachines en wielladers van Hyundai.

Maximale tractie

Een permanente 6-wielaandrijving, tandemassen achter en een voorgemonteerde draairing zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het vermogen en gewicht, terwijl het schuin aflopende achterframe belastingen naar de voorkant van de dumper leidt voor extra tractie en stabiliteit op moeilijk terrein.

Kleine draaicirkel

In combinatie met een voorgemonteerd differentieel staan het achterframe en het ontwerp van de carrosserie garant voor een compacte machine, de kleinste draaicirkel in de sector en een uitmuntende stabiliteit.

Ontdek de 2 modellen

Laadvermogen
Capaciteit
Max. vermogen
Max. koppel

28 ton
17,8 m³
276 kW
1876 Nm

Laadvermogen
Capaciteit
Max. vermogen
Max. koppel

41 ton
26 m³
368 kW
2476 Nm

doorVan der Spek

Nieuwe Bell B30E voor Sagro

Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe Bell B30E geleverd aan Sagro. Door de goede ervaringen die Sagro met diverse Bell dumpers heeft opgedaan de afgelopen jaren was de keuze voor een nieuwe Bell geleverd door Van der Spek een weloverwogen keuze.

De nieuwe Bell B30E heeft vele voordelen waarmee hij zich onderscheid in de markt. Eén van deze voordelen die gelijk voor een ieder interessant is en direct voordeel brengt is het brandstofverbruik van deze dumper die voorzien is van de nieuwe Mercedes Benz Tier IV final motoren. Met een bedrijfsgewicht van net 20 ton is de Bell B30E aanzienlijk lichter dan de concurrentie wat een voordeel brengt dat deze tonnen niet met iedere rit meegenomen hoeven te worden met brandstofbesparing als resultaat. Wat nog belangrijk is dat het grootste gewichtsvoordeel in de voorwagen zit waardoor de machines veel gemakkelijker over slechtere bodem kunnen rijden zonder er door heen te zakken.

Doordat de nieuwe Bell B30E is voorzien zijn van bredere 750/65R25 banden wordt het mogelijk in zeer moeilijk begaanbaar terrein zonder problemen te kunnen rijden. Uiteraard heeft deze lichtere bouwwijze van het dumper- chassis uit hoogwaardige staalsoorten geen invloed op de te vervoeren tonnen, een Bell B30E vervoert net zoveel als de concullega’s alleen tegen een lager kostprijs per ton.

Voor de aandrijving van de Bell B30E zorgt de nieuwste Mercedes-Benz OM936LA motor, deze 6-cilinder motor met een inhoud van 7.7 liter zorgt voor een vermogen van 246kW bij 2.200 toeren. Uiteraard voldoet deze motor aan de nieuwste en zwaarste Tier IV final emissie-eisen. Op de motor is standaard een motorrem geïnstalleerd. De Mercedes motoren zijn voorzien van de nieuwste Blue@advantage® technieken ; een SCR-katalysator zorgt in combinatie met AdBlue® dat de uitstoot van de Bell B30E’s voldoen aan de zware Tier IV final eisen zonder dat de machine moet regenereren wat zorgt voor extra brandstofverbruik en niet gewenste stilstanden zoals bij machines die zijn voorzien van roetfilters. De elektronische geregelde ventilator op de machine zorgt als benodigd voor extra koelcapaciteit.

De standaard gemonteerde retarders op de Bell dumpers zorgen dat de dumper als gewenst automatisch afremt zodra de machinist snelheid verminderd of als de machine heuvel- of bergafwaarts gaat. Door het gebruik van de retarder zijn de onderhouds- en reparatiekosten aan het remsysteem van de Bell dumpers uitzonderlijk laag. De machinist kan afhankelijk van de werkzaamheden zelf de instellingen van de retarder regelen zodat deze optimaal zijn werk kan doen. In totaal kan de motorrem samen met de retarder maximaal 588 kW remvermogen leveren! Aan de motor is een Allison 3500 PR automatische versnellingsbak geplaatst welke 6 versnellingen voorruit heeft en 1 versnelling achteruit. Deze Allison transmissie is “zelflerend” zodat deze optimaal kan schakelen na gelang de inzet waarin de Bell wordt ingezet.

Om al deze moderne technieken optimaal aan te sturen is de Bell B30E standaard voorzien van een weegsysteem dat zorgt voor de juiste informatie over de belading van de machine zodat de motor en versnellingsbak de optimale instellingen kunnen gebruiken. Tevens kan eenvoudig worden gemonitord hoe productief de machine wordt ingezet met meldingen van de cyclussen en vervoerde tonnen en verbruikte brandstof.

Voor het overbrengen van de krachten van de motor en versnellingsbak naar de assen is een Bell VGR verdeler gemonteerd die standaard 2/3 van de kracht overbrengt naar de achterassen en 1/3 naar de vooras zodat de krachten geheel verdeeld worden over het te transporteren gewicht. Als er slip wordt geconstateerd zorgt een automatische schakeling in de verdeler voor een vaste verhouding van 1-1 tussen de voor- en achterassen. Deze schakeling kan ook eenvoudig door de machinist worden bediend.

De Limited slip differentiëlen zorgen voor een optimale overbrenging van de aandrijfkrachten naar de wielen die de meeste grip hebben als benodigd. In de Bell B18 assen met planetaire aandrijving die onder de Bell B30E is gemonteerd worden standaard natte schijfremmen gemonteerd. Deze remmen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben een zeer lange levensduur. Het “natte” systeem heeft ca. 20% meer remvermogen dan “droge” remmen. Doordat de remmen volledig in de assen zijn geplaatst is geen risico van vervuiling bij het werken in zeer zware en natte omgevingen. De handrem is lucht bekrachtigd en wordt automatisch en veilig ingeschakeld zodra de machine in neutraal wordt gezet. Vanuit de ruime stille luxe comfortabele cabine kan de machinist alle functies eenvoudig bedienen.

De in vele standen verstelbare stoel is uiteraard lucht geveerd en kan doordat de stuurkolom ook is te verstellen optimaal worden geplaatst voor een juiste werkpositie. Het instrumentarium zorgt voor alle informatie die benodigd is om de machine juist te kunnen bedienen. Via het ergonomische geplaatste bedieningspaneel kan de machinist alle functies van de machine bedienen; de keuze van versnellingen, het gebruik van de sperren, op welke wijze de bak wel- of niet moet kiep e.d

De nieuwe Bell B30E van Sagro is uitgevoerd met hydraulische vering op de vooras wat zorgdraagt voor een optimaal comfort van de machinist. Tevens wordt door deze vering overbodige bewegingen van de rest van de machine tegengegaan wat veiliger is en minder slijtage van delen als gevolg. Doordat de machine zeer goed toegankelijk is voor dagelijks onderhoud kan dit eenvoudig en veilig worden uitgevoerd. Via de ruime loopruimten aan beide zijkanten van de grote opklapbare motorkap zijn alle filters en niveaus goed te controleren en als benodigd bij te vullen, schoon te maken of te wisselen. Standaard zijn op de Bell’s vergrendelingen gemonteerd om de bak, cabine en knikpunt te vergrendelen bij onderhoudswerkzaamheden zodat deze geheel veilig kunnen worden uitgevoerd.

Sagro : Sagro is van een lokaal aannemingsbedrijf in de jaren ’60 door productontwikkelingen, specialisaties en overnames uitgegroeid tot een Multi disciplinaire onderneming die op dit moment met meer dan 250 medewerkers actief is op vele werkterreinen, waarbij logistiek een centrale rol speelt. De kracht van Sagro is meedenken met haar opdrachtgevers en het bieden van totaaloplossingen. Ze zijn o.a. actief op de volgende werkgebieden ; infrastructuur, milieuadvisering, sloopwerken, asbestverwijdering, bodem(water)saneringen, recycling, transportwerkzaamheden, en op-en overslag activiteiten .

Sagro opereert slagvaardig en veilig, met veel aandacht voor kwaliteit en milieu. De platte organisatie van Sagro en het feit dat ze beschikken over een eigen, goed onderhouden machinepark, maakt dat ze snel en flexibel kunnen reageren op verzoeken van hun opdrachtgevers.

doorVan der Spek

Bell introduceert na succes van de Bell B60E 4×4 nu ook de Bell B30E in 4×4 uitvoering

Het door Van der Spek Vianen gevoerde Bell heeft onlangs de nieuwe Bell B30E 4×4 geïntroduceerd welke naast de standaard Bell B30E met 6×6 aandrijving leverbaar wordt.

Bell B30E 4x4 bij Van der Spek

Bell B30E 4×4 bij Van der Spek

De nieuwe Bell 4×4’s die uniek zijn worden ingezet in plaats van starre- en 3-assige knikdumpers. Wat de nieuwe Bell 4×4’s zo uniek maakt is het compleet nieuwe bouwconcept waarbij naast twee assen met 4×4 aandrijving ook een knippunt gebruikt om de machine zeer wendbaar en stabiel te maken.

Na de Bell B60E 4×4 met een bakinhoud van 42.5M³ en een laadvermogen van 55 ton introduceert Bell nu de Bell B30E 4×4 met een bakinhoud van 18M³ en een laadvermogen van 28 ton.

De nieuwe Bell B30E 4×4 vind zijn inzet waar de ondergrond het toe laat om met hogere bodembelasting te werken. Tevens is het een groot voordeel dat bij rangeren er een beduidend korter draaicirkel benodigd is. De bandenslijtage is uiteraard minder doordat er geen tussen-as is die kan wringen om hardere ondergronden bij scherpe bochten en korte op- en overslagwerk.

Voor de Bell B30E is een compleet nieuwe bak ontworpen met een vlakke bodem, groot voordeel is dat bij een gelijke kiephoek de bak en het zwaartepunt lager blijven en dus veiliger gekiept kan worden. Door kortere kiepcilinders wordt de kieptijd aanzienlijk verminderd.

Om de machine met een volle bak van 28 ton lading effent te laten rijden is de B30E net als zijn broer de Bell B30E 6×6 voorzien van een 6 cilinder Mercedes-Benz motor met 329pk. Het maximale koppel van 1.300 Nm wordt al bereikt bij 1.150 r.p.m. waardoor een zeer laag brandstofverbruik gegarandeerd is. Uiteraard voldoet de machine aan de nieuwste Tier IV emissie-eisen. De motor met een inhoud van 7.7 liter heeft is voorzien van het “Blue@dvantage™” systeem waarmee de motor zijn optimale werk kan doen en de waarbij geproduceerde uitlaatgassen worden gereinigd door het toevoegen van Ad-Blue in de het uitlaatsysteem.

De standaard gemonteerde retarder op de Bell B30E zorgt dat de dumper als gewenst automatisch afremt zodra de machinist snelheid verminderd of als de machine heuvel- of bergafwaarts gaat. Door het gebruik van de retarder zijn de onderhouds- en reparatiekosten aan het remsysteem van de Bell dumpers uitzonderlijk laag. De machinist kan afhankelijk van de werkzaamheden zelf de instellingen van de retarder regelen zodat deze optimaal zijn werk kan doen. In totaal kan de motorrem samen met de retarder maximaal 788 pk remvermogen leveren!

Aan de motor is een Allison 3500 PR OS automatische versnellingsbak geplaatst welke 6 versnellingen voorruit heeft en 1 versnelling achteruit. Deze Allison transmissie is “zelflerend” zodat deze optimaal kan schakelen na gelang de inzet waarin de Bell wordt ingezet.

Om al deze moderne technieken optimaal aan te sturen is de Bell B30E 4×4 standaard voorzien van een weegsysteem dat zorgt voor de juiste informatie over de belading van de machine zodat de motor en versnellingsbak de optimale instellingen kunnen gebruiken. Tevens kan eenvoudig worden gemonitord hoe productief de machine wordt ingezet met meldingen van de cyclussen en vervoerde tonnen en verbruikte brandstof. Deze informatie kan ook op afstand worden uitgelezen via het Bell Fleetm@tic systeem.

Voor het overbrengen van de krachten van de motor en versnellingsbak naar de assen is een Bell VGR 10000 verdeler gemonteerd die standaard 2/3 van de kracht overbrengt naar de achteras en 1/3 naar de vooras zodat de krachten geheel verdeeld worden over het te transporteren gewicht.
Als er slip wordt geconstateerd zorgt een automatische schakeling in de verdeler voor een vaste verhouding van 1-1 tussen de voor- en achteras. Deze schakeling kan ook eenvoudig door de machinist worden bediend. De Limited slip differentiëlen zorgen voor een optimale overbrenging van de aandrijfkrachten naar de wielen die de meeste grip hebben als benodigd.

In de Bell 18T vooras en Bell 36T achteras met planetaire aandrijving die onder de Bell B30E 4×4’s zijn gemonteerd worden standaard natte schijfremmen gemonteerd. Deze remmen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben een zeer lange levensduur. Het “natte” systeem heeft ca. 20{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} meer remvermogen dan “droge” remmen. Doordat de remmen volledig in de assen zijn geplaatst is geen risico van vervuiling bij het werken in zeer zware en natte omgevingen.

Vanuit de ruime stille luxe comfortabele cabine kan de machinist alle functies eenvoudig bedienen.
De in vele standen verstelbare stoel is uiteraard lucht geveerd en kan doordat de stuurkolom ook is te verstellen optimaal worden geplaatst voor een juiste werkpositie. Het instrumentarium zorgt voor alle informatie die benodigd is om de machine juist te kunnen bedienen. Via het ergonomische geplaatste bedieningspaneel kan de machinist alle functies van de machine bedienen; de keuze van versnellingen, het gebruik van de sperren, op welke wijze de bak wel- of niet moet kiep e.d.

 

doorVan der Spek

Duo Bell B60E’™s geleverd aan Te Kloeze Bruyl door Van der Spek Vianen B.V.

Datum: 18-dec-17

Onlangs heeft Van der Spek twee nieuwe 43 tons Bell B60E’s geleverd aan Te Kloeze Bruyl die ze gaat inzetten voor op- en overslagwerk in een groeve waar ze alle logistiek uitvoeren voor één van hun klanten.

 
Voor Te Kloeze Bruyl zijn het zeker niet de eerste Bell dumpers die ze door Van der Spek Vianen geleverd hebben gekregen. De afgelopen jaren zijn er al diverse Bell B45’s en Bell B50’s geleverd die ingezet worden voor zwaar op- en overslagwerk. De zeer goede ervaringen en lage bedrijfskosten met deze machines en de service en support van Van der Spek maakt de beslissing voor wederom Bell dumpers een weloverwogen keuze.
 
De nieuwe Bell B60E’s die uniek zijn worden ingezet in plaats van starre-  en diverse kleinere 3-assige knikdumpers. Wat de nieuwe Bell B60E’s zo uniek maakt is het compleet nieuwe bouwconcept waarbij naast twee assen met 4×4 aandrijving ook een knippunt gebruikt om de machine zeer wendbaar en stabiel te maken. Een draaicirkel van maar 9.524mm met een machine die beladen bijna 100 ton kan wegen geeft gelijk aan wat bedoeld wordt met wendbaar. 
 
Op de Bell B60E is een bak gemonteerd met een inhoud van 42.5M3 die door zijn vorm optimaal te beladen is d.m.v. graafmachines of laadschoppen. De maximale uitkiephoek is 55° en kan traploos worden ingesteld om deze tot een bepaalde uitslag te beperken zodat bij snel lossende producten niet verder gekiept wordt dan benodigd. 
 
Om de machines die met een volle bak van 55 ton lading effent te laten rijden zijn de B60’s voorzien van een 6 cilinder Mercedes-Benz motoren met 577pk. Het maximale koppel van 2750 Nm wordt al bereikt bij 1.300 r.p.m. waardoor een zeer laag brandstofverbruik gegarandeerd is.  Uiteraard voldoet de machine aan de nieuwste Tier IV emissie-eisen. De motor met een inhoud van 15.6 liter heeft is voorzien van het “Blue@dvantage™” systeem waarmee de motor zijn optimale werk kan doen en de waarbij geproduceerde uitlaatgassen worden gereinigd door het toevoegen van Ad-Blue in de het uitlaatsysteem.
 
De standaard gemonteerde retarder op de Bell B60E zorgt dat de dumper als gewenst automatisch afremt zodra de machinist snelheid verminderd of als de machine heuvel- of bergafwaarts gaat. Door het gebruik van de retarder zijn de onderhouds- en reparatiekosten aan het remsysteem van de Bell dumpers uitzonderlijk laag. De machinist kan afhankelijk van de werkzaamheden zelf de instellingen van de retarder regelen zodat deze optimaal zijn werk kan doen. In totaal kan de motorrem samen met de retarder maximaal 1.318 pk remvermogen leveren! 
 
Aan de motor is een Allison 4800 ORS automatische versnellingsbak geplaatst welke 7 versnellingen voorruit heeft en 1 versnelling achteruit. In alle versnellingen is een lock-up beschikbaar voor optimaal brandstofverbruik.  Deze Allison transmissie is “zelflerend” zodat deze optimaal kan schakelen na gelang de inzet waarin de Bell wordt ingezet. 
 
Om al deze moderne technieken optimaal aan te sturen is de Bell B60E standaard voorzien van een weegsysteem dat zorgt voor de juiste informatie over de belading van de machine zodat de motor en versnellingsbak de optimale instellingen kunnen gebruiken. Tevens kan eenvoudig worden gemonitord hoe productief de machine wordt ingezet met meldingen van de cyclussen en vervoerde tonnen en verbruikte brandstof. Deze informatie kan ook op afstand worden uitgelezen via het Bell Fleetm@tic systeem.
 
Voor het overbrengen van de krachten van de motor en versnellingsbak naar de assen is een Kessler verdeler gemonteerd die standaard 2/3 van de kracht overbrengt naar de achteras en 1/3 naar de vooras zodat de krachten geheel verdeeld worden over het te transporteren gewicht. 
Als er slip wordt geconstateerd zorgt een automatische schakeling in de verdeler voor een vaste verhouding van 1-1 tussen de voor- en achteras. Deze schakeling kan ook eenvoudig door de machinist worden bediend.  De Limited slip differentiëlen zorgen voor een optimale overbrenging van de aandrijfkrachten naar de wielen die de meeste grip hebben als benodigd. 
 
In de Bell 30T vooras en Kessler achteras met planetaire aandrijving die onder de Bell B60E’s zijn gemonteerd worden standaard natte schijfremmen gemonteerd. Deze remmen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben een zeer lange levensduur. Het “natte” systeem heeft ca. 20{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} meer remvermogen dan “droge” remmen. Doordat de remmen volledig in de assen zijn geplaatst is geen risico van vervuiling bij het werken in zeer zware en natte omgevingen.  
 
Vanuit de ruime stille luxe comfortabele cabine kan de machinist alle functies eenvoudig bedienen. 
De in vele standen verstelbare stoel is uiteraard lucht geveerd en kan doordat de stuurkolom ook is te verstellen optimaal worden geplaatst voor een juiste werkpositie. Het instrumentarium zorgt voor alle informatie die benodigd is om de machine juist te kunnen bedienen. Via het ergonomische  geplaatste bedieningspaneel kan de machinist alle functies van de machine bedienen; de keuze van versnellingen, het gebruik van de sperren, op welke wijze de bak wel- of niet moet kiep e.d.
 
De nieuwe Bell B60E’s van Kloeze Bruyl zijn standaard uitgevoerd met hydraulische vering op de vooras en nitrogeen/olie veerbollen op de achter wat zorgdraagt voor een optimaal comfort van de machinist. Tevens wordt door deze vering overbodige bewegingen van de rest van de machine tegengegaan wat veiliger is en minder slijtage van delen als gevolg. 
 
Doordat de machine zeer goed toegankelijk is voor dagelijks onderhoud kan dit eenvoudig en veilig worden uitgevoerd. Via de ruime loopruimten aan beide zijkanten van de grote opklapbare motorkap zijn alle filters en niveaus goed te controleren en als benodigd bij te vullen, schoon te maken of te wisselen. Standaard zijn op de Bell’s vergrendelingen gemonteerd om de bak, cabine en knikpunt te vergrendelen bij onderhoudswerkzaamheden zodat deze geheel veilig kunnen worden uitgevoerd. 
 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Nieuwe Bell B30E voor Oskam Verhuur & Grondverzet B.V.

Datum: 16-nov-17

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Bell B30E geleverd aan Oskam Verhuur & Grondverzet B.V. in Moordrecht. Na een uitgebreide demo was de keuze voor een Bell B30E een weloverwogen keuze.

De nieuwe Bell B30E heeft vele voordelen waarmee hij zich onderscheid in de markt. Eén van deze voordelen die gelijk voor een ieder interessant is en direct voordeel brengt is het brandstofverbruik van deze dumper die voorzien is van de nieuwe Mercedes Benz Tier IV final motoren.

Met een bedrijfsgewicht van net 20 ton is de Bell B30E aanzienlijk lichter dan de concurrentie wat een voordeel brengt dat deze tonnen niet met iedere rit meegenomen hoeven te worden met brandstofbesparing als resultaat. Wat nog belangrijk is dat het grootste gewichtsvoordeel in de voorwagen zit waardoor de machines veel gemakkelijker over slechtere bodem kunnen rijden zonder er door heen te zakken.  Doordat de nieuwe Bell B30E is voorzien zijn van bredere 750/65R25 banden wordt het mogelijk in zeer moeilijk begaanbaar terrein zonder problemen te kunnen rijden. Uiteraard heeft deze lichtere bouwwijze van het dumper- chassis uit hoogwaardige staalsoorten geen invloed op de te vervoeren tonnen, een Bell B30E vervoert net zoveel als de concullega’s alleen tegen een lager kostprijs per ton.

Voor de aandrijving van de Bell B30E zorgt de nieuwste Mercedes-Benz OM936LA motor, deze 6-cilinder motor met een inhoud van 7.7 liter zorgt voor een vermogen van 246kW bij 2.200 toeren. Uiteraard voldoet deze motor aan de nieuwste en zwaarste Tier IV final emissie-eisen. Op de motor is standaard een motorrem geïnstalleerd.

De Mercedes motoren zijn voorzien van de nieuwste Blue@advantage® technieken ; een SCR-katalysator zorgt in combinatie met AdBlue® dat de uitstoot van de Bell B30E’s voldoen aan de zware Tier IV final eisen zonder dat de machine moet regenereren wat zorgt voor extra brandstofverbruik en niet gewenste stilstanden zoals bij machines die zijn voorzien van roetfilters. De elektronische geregelde ventilator op de machine zorgt als benodigd voor extra koelcapaciteit.

De standaard gemonteerde retarders op de Bell dumpers zorgen dat de dumper als gewenst automatisch afremt zodra de machinist snelheid verminderd of als de machine heuvel- of bergafwaarts gaat. Door het gebruik van de retarder zijn de onderhouds- en reparatiekosten aan het remsysteem van de Bell dumpers uitzonderlijk laag. De machinist kan afhankelijk van de werkzaamheden zelf de instellingen van de retarder regelen zodat deze optimaal zijn werk kan doen. In totaal kan de motorrem samen met de retarder maximaal 588 kW remvermogen leveren!

Aan de motor is een Allison 3500 PR automatische versnellingsbak geplaatst welke 6 versnellingen voorruit heeft en 1 versnelling achteruit. Deze Allison transmissie is “zelflerend” zodat deze optimaal kan schakelen na gelang de inzet waarin de Bell wordt ingezet.

Om al deze moderne technieken optimaal aan te sturen is de Bell B30E standaard voorzien van een weegsysteem dat zorgt voor de juiste informatie over de belading van de machine zodat de motor en versnellingsbak de optimale instellingen kunnen gebruiken. Tevens kan eenvoudig worden gemonitord hoe productief de machine wordt ingezet met meldingen van de cyclussen en vervoerde tonnen en verbruikte brandstof.

Voor het overbrengen van de krachten van de motor en versnellingsbak naar de assen is een Bell VGR verdeler gemonteerd die standaard 2/3 van de kracht overbrengt naar de achterassen en 1/3 naar de vooras zodat de krachten geheel verdeeld worden over het te transporteren gewicht.

Als er slip wordt geconstateerd zorgt een automatische schakeling in de verdeler voor een vaste verhouding van 1-1 tussen de voor- en achterassen. Deze schakeling kan ook eenvoudig door de machinist worden bediend.   De Limited slip differentiëlen zorgen voor een optimale overbrenging van de aandrijfkrachten naar de wielen die de meeste grip hebben als benodigd.

In de Bell B18 assen met planetaire aandrijving die onder de Bell B30E is gemonteerd worden standaard natte schijfremmen gemonteerd. Deze remmen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben een zeer lange levensduur. Het “natte” systeem heeft ca. 20{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} meer remvermogen dan “droge” remmen. Doordat de remmen volledig in de assen zijn geplaatst is geen risico van vervuiling bij het werken in zeer zware en natte omgevingen.  De handrem is lucht bekrachtigd en wordt automatisch en veilig ingeschakeld zodra de machine in neutraal wordt gezet.

Vanuit de ruime stille luxe comfortabele cabine kan de machinist alle functies eenvoudig bedienen. De in vele standen verstelbare stoel is uiteraard lucht geveerd en kan doordat de stuurkolom ook is te verstellen optimaal worden geplaatst voor een juiste werkpositie. Het instrumentarium zorgt voor alle informatie die benodigd is om de machine juist te kunnen bedienen. Via het ergonomische  geplaatste bedieningspaneel kan de machinist alle functies van de machine bedienen; de keuze van versnellingen, het gebruik van de sperren, op welke wijze de bak wel- of niet moet kiep e.d

De nieuwe Bell B30E van Oskam is uitgevoerd met hydraulische vering op de vooras wat zorgdraagt voor een optimaal comfort van de machinist. Tevens wordt door deze vering overbodige bewegingen van de rest van de machine tegengegaan wat veiliger is en minder slijtage van delen als gevolg.

Doordat de machine zeer goed toegankelijk is voor dagelijks onderhoud kan dit eenvoudig en veilig worden uitgevoerd. Via de ruime loopruimten aan beide zijkanten van de grote opklapbare motorkap zijn alle filters en niveaus goed te controleren en als benodigd bij te vullen, schoon te maken of te wisselen. Standaard zijn op de Bell’s vergrendelingen gemonteerd om de bak, cabine en knikpunt te vergrendelen bij onderhoudswerkzaamheden zodat deze geheel veilig kunnen worden uitgevoerd.

Sinds begin jaren ’90 is Oskam BV actief in het agrarisch loonwerk en de grondverzet. Het bedrijf is in de jaren na de oprichting sterk gegroeid en hiermee een serieuze speler in de grondverzet branche geworden. Dagelijks draaien er veel machines waaronder; kranen, shovels, trekkers, vrachtwagens en knikdumpers. Dit machinepark wordt bestuurd door een groep enthousiaste en vakkundige medewerkers.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Weer een nieuwe Bell B25E geleverd aan de Boer Bergum B.V.

Datum: 25-sep-16

Van der Spek Vianen meldt met trots dat er weer een nieuwe Bell dumper is geleverd aan De Boer Bergum. Net als in 2014 is er weer een nieuwe Bell B25E geleverd, wat het totaal aantal Bell dumpers bij De Boer brengt op 7 stuks.

De Boer Bergum: specialist in kraanverhuur en grondverzet
Het logo HdB staat voor drie generaties De Boer. De Boer Burgum BV is gestart in 1946 door pake Heinze de Boer, opgevolgd door zijn zoon Harry de Boer. En inmiddels is de derde generatie aan het roer, onder leiding van Heinze de Boer. De Boer Burgum BV heeft zich inmiddels gespecialiseerd in kraanverhuur en grondverzet en werkt voor grote aannemers in grond-, weg- en waterbouw, maar ook voor hoveniers en particulieren als het gaat om grondverzet voor tuinen, opritten, etc.

Bell B25E
Door gebruik te maken van zeer hoogwaardige en lichte metalen in het chassis is de Bell B25E met zijn gewicht van 18.700 kg ten opzichte van de concurrentie ruim 3 tot 4 ton lichter. Door deze grote gewichtsbesparing die de machine gedurende zijn lange leven niet iedere rit hoeft mee hoeft te nemen, wordt een grote hoeveelheid brandstof bespaard. Daarnaast is het grote voordeel dat door zijn lage eigen gewicht de Bell kan worden ingezet op zeer slechte ondergronden zonder er “door heen te zakken” zoals men het noemt als de machine wegzakt in de ondergrond.

De Bell B25E is voorzien van de nieuwste Mercedes OM 926 LA 6-cilinder dieselmotor die voldoet aan de nieuwste emissie-eisen, om ook hier het maximale rendement en daarbij behorende zeer lage brandstofverbruik te behalen. De motor met een inhoud van 6,37 liter heeft een vermogen van 282 pk en is voorzien van het “Blue@dvantage™” systeem, waarmee de motor zijn optimale werk kan doen en waarbij de geproduceerde uitlaatgassen worden gereinigd door het toevoegen van Ad-Blue in de het uitlaatsysteem. Hierdoor is de nieuwe Bell B25E nog weer 15{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} zuiniger dan zijn al zeer zuinige voorganger de Bell B25D.

Aangezien de operationele kosten, welke bestaan uit brandstof, banden en de machinist, tussen de 55 en 60{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} van de exploitatiekosten van de dumper bedragen, heeft het brandstofverbruik zeer grote invloed hierop. Het brandstofverbruik dat tussen de 60 en 70{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} van de operationele kosten ligt zorgt ervoor dat Bell dumpers met hun zeer lage brandstofverbruik tussen de 8 en 12{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} minder kosten per vervoerde ton hebben dan vergelijkbare dumpers van de concurrentie.

Indien nodig monteert De Boer Bergum speciale extra brede banden tot 1.050 mm om in iedere ondergrond zonder problemen te kunnen werken. 

Innovatief heeft De Boer Bergum zijn nieuwe Bell B25E’s uitgerust met een klapbaar afdekkleed. Zo wordt afvallende lading bij vervoer over de weg voorkomen; alles voor de veiligheid! De machines zijn actief op het project Westfrisiaweg, in opdracht van Heijmans. Dit is een omvangrijk project en een belangrijk onderdeel van de alternatieve Oost- West verbinding van Alkmaar naar Zwolle, de N23.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Met kwartet nieuwe Bell B30E dumpers breidt G.M. Damsteegt machinepark uit.

Datum: 31-jan-16

Nadat ze als kwartet al te zien waren op de afgelopen Open Dagen bij Van der Spek Vianen, zijn alle vier de nieuwe Bell B30E dumpers geleverd aan G.M. Damsteegt B.V. De vier nieuwe machines zijn direct afgeleverd op diverse werken in Noord- en Zuid-Holland. Naast de bedrijfsnaam van G.M. Damsteegt zijn de machines ook te herkennen aan www.dumperhuren.nl waarmee Damsteegt zich gelijk herkenbaar maakt als specialist in het verhuren van dumpers. 

 
De argumenten voor Damsteegt om wederom voor Bell te kiezen zijn divers geweest. Om te beginnen de goede ervaringen die ze hebben opgedaan met de twee Bell B30D’s die vanaf 2006 al vele probleemloze uren hebben gemaakt. Daarnaast is de vertrouwde relatie met Van der Spek – die naast de Bell dumpers ook Powerscreen zeefmachines, Telestack mobiele transportbanden en Hyundai graafmachines leverde aan Damsteegt – één die voor Damsteegt zeker meetelde. 
 
Uiteraard wegen deze argumenten zeker zwaar mee, echter hebben de techniek en de vele voordelen van de Bell dumpers Damsteegt overtuigd in zijn keuze om vier nieuwe Bell’s te kopen in plaats van de concurrerende merken die ook druk doende zijn geweest met deze deal. 
 
De nieuwe Bell B30E’s hebben vele voordelen waarmee ze zich onderscheiden in de markt. Eén van deze voordelen – die gelijk voor een ieder interessant is en direct voordeel brengt – is het lage brandstofverbruik van deze dumpers die voorzien zijn van de nieuwe Mercedes Benz Tier IV final motoren. 
 
Met een bedrijfsgewicht van net 20 ton zijn de Bell B30E’s aanzienlijk lichter dan de concurrentie wat als voordeel brengt dat deze tonnen niet met iedere rit meegenomen hoeven te worden, met brandstofbesparing als positief resultaat. Wat verder belangrijk is, is dat het grootste gewichtsvoordeel in de voorwagen zit, waardoor de machines veel gemakkelijker over slechtere bodems kunnen rijden zonder er doorheen te zakken. Doordat de nieuwe Bell B30E’s van www.dumperhuren.nl voorzien zijn van bredere 750/65R25 banden wordt het mogelijk met deze machines in zeer moeilijk begaanbaar terrein zonder problemen te kunnen rijden. Uiteraard heeft deze lichtere bouwwijze van het dumperchassis uit hoogwaardige staalsoorten geen nadelige invloed op de te vervoeren tonnen; een Bell B30E vervoert net zoveel als de concollega’s, alleen tegen een lager kostprijs per ton. 
 
Voor de aandrijving van de Bell B30E zorgt de nieuwste Mercedes-Benz OM936LA motor. Deze 6-cilinder motor met een inhoud van 7.7 liter zorgt voor een vermogen van 246 kW bij 2.200 toeren. Uiteraard voldoet deze motor aan de nieuwste en zwaarste Tier IV final emissie-eisen. Op de motor is standaard een motorrem geïnstalleerd.
 
De Mercedes motoren zijn voorzien van de nieuwste Blue@advantage® technieken; een SCR-katalysator zorgt in combinatie met AdBlue® dat de uitstoot van de Bell B30E’s voldoet aan de zware Tier IV final eisen, zonder dat de machine moet regenereren. Dit zorgt voor extra brandstofverbruik en niet gewenste stilstanden zoals bij machines die zijn voorzien van roetfilters. De elektronische geregelde ventilator op de machine zorgt indien nodig voor extra koelcapaciteit.
 
De standaard gemonteerde retarders op de Bell dumpers zorgen dat de dumper als gewenst automatisch afremt zodra de machinist snelheid vermindert of als de machine heuvel- of bergafwaarts gaat. Door het gebruik van de retarder zijn de onderhouds- en reparatiekosten aan het remsysteem van de Bell dumpers uitzonderlijk laag. De machinist kan afhankelijk van de werkzaamheden zelf de instellingen van de retarder regelen, zodat deze optimaal zijn werk kan doen. In totaal kan de motorrem samen met de retarder maximaal 588 kW remvermogen leveren! 
 
Aan de motor is een Allison 3500 PR automatische versnellingsbak geplaatst welke 6 versnellingen vooruit heeft en 1 versnelling achteruit. Deze Allison transmissie is “zelflerend”, zodat deze optimaal kan schakelen na gelang de inzet waarin de Bell wordt ingezet. 
 
Om al deze moderne technieken optimaal aan te sturen is de Bell B30E standaard voorzien van een weegsysteem dat zorgt voor de juiste informatie over de belading van de machine waardoor de motor en versnellingsbak de optimale instellingen kunnen gebruiken. Tevens kan eenvoudig worden gemonitord hoe productief de machine wordt ingezet met meldingen van de cyclussen en vervoerde tonnen en verbruikte brandstof. 
 
Voor het overbrengen van de krachten van de motor en versnellingsbak naar de assen is een Bell VGR verdeler gemonteerd die standaard 2/3 van de kracht overbrengt naar de achterassen en 1/3 naar de vooras, zodat de krachten geheel verdeeld worden over het te transporteren gewicht. 
Als er slip wordt geconstateerd zorgt een automatische schakeling in de verdeler voor een vaste verhouding van 1:1 tussen de voor- en achterassen. Deze schakeling kan ook eenvoudig door de machinist worden bediend. De Limited slip differentiëlen zorgen voor een optimale overbrenging van de aandrijfkrachten naar de wielen die de meeste grip hebben als benodigd. 
 
In de Bell B18 assen met planetaire aandrijving die onder de Bell B30E’s zijn gemonteerd worden standaard natte schijfremmen gemonteerd. Deze remmen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben een zeer lange levensduur. Het “natte” systeem heeft ca. 20{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} meer remvermogen dan “droge” remmen. Doordat de remmen volledig in de assen zijn geplaatst is geen risico van vervuiling bij het werken in zeer zware en natte omgevingen. De handrem is lucht bekrachtigd en wordt automatisch en veilig ingeschakeld zodra de machine in neutraal wordt gezet. 
 
Vanuit de ruime, stille, luxe en comfortabele cabine kan de machinist alle functies eenvoudig bedienen. Bij Damsteegt zijn de vier nieuwe machines voorzien van overdruksystemen, zodat ze kunnen worden ingezet onder alle omstandigheden en de machinisten veilig hun werk kunnen uitvoeren. 
De in vele standen verstelbare stoel is uiteraard luchtgeveerd en kan doordat de stuurkolom ook is te verstellen optimaal worden geplaatst voor een juiste werkpositie. Het instrumentarium zorgt voor alle informatie die benodigd is om de machine juist te kunnen bedienen. Via het ergonomische geplaatste bedieningspaneel kan de machinist alle functies van de machine bedienen; de keuze van versnellingen, het gebruik van de sperren, op welke wijze de bak wel of niet moet kiepen e.d.
 
De nieuwe Bell B30E’s van Damsteegt zijn uitgevoerd met comfort-ride hydraulische vering op de voorassen, wat zorgdraagt voor een optimaal comfort van de machinist. Tevens worden door deze vering overbodige bewegingen van de rest van de machine tegengegaan wat veiliger is en minder slijtage van delen tot gevolg heeft. 
 
Doordat de machine zeer goed toegankelijk is voor dagelijks onderhoud kan dit eenvoudig en veilig worden uitgevoerd. Via de ruime loopruimten aan beide zijkanten van de grote opklapbare motorkap zijn alle filters en niveaus goed te controleren en indien nodig bij te vullen, schoon te maken of te wisselen. Standaard zijn op de Bell’s vergrendelingen gemonteerd om de bak, cabine en knikpunt te vergrendelen bij onderhoudswerkzaamheden, zodat deze geheel veilig kunnen worden uitgevoerd. 
 
Optioneel zijn de machines in de werkplaats bij Van der Spek opgebouwd met diverse opties die gewenst waren door G.M. Damsteegt B.V.  
 
G.M. Damsteegt B.V. is een verhuurder van bemand en onbemand grondverzet- en recyclingmaterieel in alle klassen. Het bedrijf is begin jaren ’90 opgericht en is begonnen met de verhuur van graafmachines. 
 
In de loop der jaren is G.M. Damsteegt B.V. uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 100 werknemers en meer dan 180 machines waaronder: rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, wieldumpers, shovels, verreikers, tractoren met aanbouwwerktuigen en baggermaterieel. Om te blijven inspelen op de vragen uit de markt heeft G.M. Damsteegt een recyclingtak toegevoegd aan het bedrijf. In deze recyclingtak heeft men in korte tijd diverse zeefmachines, shredders en mobiele transportbanden opgenomen voor de verhuur.
 
Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij de G.M. Damsteegt zeer hoog in het vaandel staan heeft Damsteegt besloten om te antwoorden op de vragen uit de markt en de Bell dumpers toe te voegen aan het materieelpark
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Uitbreiding machinepark Lansers Trio met Bell B25E dumper met haakarmsysteem

Datum: 30-aug-15

Met de investering in een nieuwe Bell B25E dumper met haakarmsysteem is de eerste nieuwe Bell dumper voor Lansers Trio een feit. Van der Spek Vianen leverde de complete machine half augustus af aan directeur Karl Heinz Eireiner en Dave Vinke, bedrijfsleider van Lansers Trio. De Bell B25E met haakarm is een wereldprimeur; Lansers Trio heeft de eerste van de nieuwe E-serie in gebruik genomen.

 
De geheel nieuw ontwikkelde Bell B25E haakarm wordt compleet door Bell gebouwd en geleverd inclusief het Palfinger haakarmsysteem. Daarbij is de gehele achterwagen ontworpen, zodat een haakarmsysteem optimaal gemonteerd kan worden om zijn werk te doen.
 
De achterwagen is compleet nieuw ontwikkeld, waardoor ook de voordelen die de E-serie ten opzichte van de D-serie heeft ook in deze achterwagen zijn meegenomen. Om het zware 30-tons Palfinger G30 haakarmsysteem te kunnen monteren is de achterwagen langer dan de standaard machine. Bell heeft er voor gekozen om een complete nieuwe achterwagen te ontwikkelen en niet een standaard achterwagen te verlengen, iets dat door vele andere merken wel wordt gedaan met als resultaat dat het een samenbouwsel wordt in plaats van een compleet goed werkende machine als de Bell.
 
Het Palfinger G30 haakarmsysteem is een 30-ton systeem waarmee de Bell zonder problemen zware ladingen kan optillen, verplaatsen en weer neerzetten. Het systeem is voorzien van een extra knikpunt, zodat de container eenvoudig kan worden aangepikt en laag op het systeem getrokken kan worden zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan. Als de machinist bezig is om de container op te pakken of te plaatsen, wordt automatisch een blokkering aangestuurd die de cabine blokkeert tegen draaien mocht de cabine toch onverwachts van de grond komen.
 
Aan de achterzijde van de machine is op wens van Lansers Trio een Groenveld Greensight systeem gemonteerd. Door middel van ultrasoon geluid tasten twee sensorunits de ruimte tot negen meter achter het voertuig af. In de cabine is een signaleringsunit gemonteerd, die zowel geluids- als lichtsignalen (LED) produceert om de chauffeur te waarschuwen tegen eventuele gevaren die zich achter hem bevinden. Op de cabine van de Bell B25 is een overdruksysteem geplaatst, zodat de machinist onder alle omstandigheden een veilige en zuivere werkomgeving heeft. 
 
Door gebruik te maken van zeer hoogwaardige en lichte metalen is de Bell B25E haakarm (inclusief het Palfinger G30-systeem) met zijn gewicht van 21.000 kg ten opzicht van de concurrentie ruim 3 tot 4 ton lichter. Door deze grote gewichtsbesparing die de machine gedurende zijn lange leven niet iedere rit hoeft mee te nemen wordt er een grote hoeveelheid brandstof bespaard. Daarnaast is er het grote voordeel dat door zijn lage eigen gewicht de Bell kan worden ingezet op zeer slechte ondergronden zonder er “door heen te zakken” zoals men het noemt als de machine wegzakt in de ondergrond.
 
Uiteraard is naast het lage eigen gewicht de Bell B25E voorzien van de nieuwste Mercedes OM 926 LA 6-cilinder dieselmotor die voldoet aan de nieuwste emissie-eisen, om ook hier het maximale rendement en daarbij behorende zeer lager brandstofverbruik te behalen. De motor – met een inhoud van 6.37 liter – heeft een vermogen van 282 pk en is voorzien van het “Blue@dvantage™” systeem, waarmee de motor zijn optimale werk kan doen en de daarbij geproduceerde uitlaatgassen worden gereinigd door het toevoegen van Ad-Blue in de het uitlaatsysteem. Hierdoor is de nieuwe Bell B25E nog weer 15{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} zuiniger dan zijn al zeer zuinige voorganger de Bell B25D.
 
Aangezien de operationele kosten, die bestaan uit de brandstof, de banden en de machinist, tussen de 55 en 60{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} van exploitatiekosten van de dumper zijn, heeft het brandstofverbruik zeer grote invloed hierop. Het brandstofverbruik dat tussen de 60 en 70{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} van de operationele kosten ligt zorgt ervoor dat de Bell dumpers met hun zeer lage brandstofverbruik tussen de 8 en 12{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} minder kosten per vervoerde ton hebben dan vergelijkbare dumpers van de concurrentie.
 
Lansers Trio
Lansers Trio is een middelgroot bedrijf gespecialiseerd in grondverzet en grondtransport. Naast grondverzet verzorgt het bedrijf tevens werkzaamheden voor vuilverbrandingscentrales, havenwerk, stuwadoorwerk en overslag, zowel nationaal als internationaal.
De kerntaken zijn: verhuur van bemande en onbemande grondverzetmachines en het verzorgen van grondverzetprojecten in (onder)aanneming voor de milieu- en civieltechnische markt. Dit wordt uitgevoerd met jong en modern materieel, voorzien van de laatste technieken en met enthousiaste, goed opgeleide en gecertificeerde medewerkers. De grootste kracht is de no-nonsense mentaliteit, de klant verwacht én krijgt altijd een passende oplossing. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Trio nieuwe Bell B25E

Datum: 2-nov-14


Van der Spek Vianen is trots te melden dat er drie nieuwe Bell B25E dumpers zijn geleverd aan Vink. De eerste klus waar ze ingezet gaan worden is op een zeer groot project van Vink in Denemarken.

In de drie nieuwe Bell B25E’s is door Vink geïnvesteerd nadat er de afgelopen 10 jaar zeer goede en positieve ervaringen waren opgedaan met eveneens door Van der Spek geleverd Bell B25D’s. Het duo dat in 2004 werd geleverd is nog steeds actief in de zeer uitgebreide materieelvloot van Vink en bewijst nog iedere dag hun degelijke bouwwijze en lage kostprijs per vervoerde ton.

Door gebruik te maken van zeer hoogwaardige- en lichte metalen in het geheel nieuw ontwikkelde chassis is de Bell B25E met zijn gewicht van 18.700 kg ten opzicht van de concurrentie ruim 3 tot 4 ton lichter. Door deze grote gewichtsbesparing die de machine gedurende zijn lange leven niet iedere rit hoeft mee te nemen, wordt er een grote hoeveelheid brandstof bespaard. Daarnaast is er het grote voordeel dat door zijn lage eigen gewicht de Bell kan worden ingezet op zeer slechte ondergronden zonder er “door te zakken” zoals men het noemt als de machine wegzakt in de ondergrond.

Uiteraard is naast het lage eigen gewicht de Bell B25E voorzien van de nieuwste Mercedes OM 926 LA 6-cilinder dieselmotor die voldoet aan de nieuwste emissie-eisen om ook hier het maximale rendement en het daarbij behorende zeer lager brandstofverbruik te behalen. De motor met een inhoud van 6.37 liter heeft een vermogen van 282 pk en is voorzien van het “Blue@dvantage™” systeem waarmee de motor zijn optimale werk kan doen en de waarbij geproduceerde uitlaatgassen worden gereinigd door het toevoegen van Ad-Blue in de het uitlaatsysteem. Hierdoor is de nieuwe Bell B25E nog weer 15{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} zuiniger dan zijn al zeer zuinige voorganger de Bell B25D.

Aangezien de operationele kosten – welke bestaan uit de brandstof, de banden en de machinist – tussen de 55 en 60 procent van exploitatiekosten van de dumper zijn, heeft het zuinige brandstofverbruik zeer grote invloed hierop. Het brandstofverbruik wat tussen de 60 en 70 procent van de operationele kosten ligt, zorgt ervoor dat een Bell dumper met zijn zeer lage brandstofverbruik tussen de 8 en 12 procent minder kosten per vervoerde ton heeft dan vergelijkbare dumpers van de concurrentie.

Vink zet de drie nieuwe dumpers in bij Deense vervolgopdracht
Hard werken en investeren zijn woorden die goed bij Vink passen. Toen onlangs een vervolgopdracht uit Denemarken kwam, was dit dan ook het moment om de drie nieuwe Bell dumpers aan te schaffen en die toe te voegen aan de al reeds aanwezig materieelvloot in Denemarken.

De Deense overheid heeft momenteel veel infrastructurele projecten in uitvoering. Onder andere de aanleg van een rondweg bij Kopenhagen. Daar werd Vink al eerder bij ingeschakeld en nu is er een vervolgopdracht binnengehaald. De opdracht komt, net als de vorige, voort uit een aanbesteding van het consortium TBI Infra en Van Gelder. De Deense overheid werkt graag met Nederlandse bedrijven vanwege de mentaliteit en arbeidsmoraal. Deze keer gaat het om de aanleg van 4,5 kilometer snelweg in glooiend terrein.

Lard de Vree leidt bij Vink dit project en is enthousiast. De Vree: ,,De vorige klus die we met TBI Infra en Van Gelder deden is ons goed bevallen en ik ben blij dat we nu weer voor ze aan de slag kunnen. Het is prachtig werk met veel grondverzet. Dat was een mooie aanleiding om drie nieuwe dumpers aan te schaffen. Ze zijn van het merk Bell, type B25E met elk een laadvermogen van 24 ton en speciaal uitgevoerd met 75 cm brede banden om zo de bodemdruk sterk te verlagen.”

In totaal gaat het om het ontgraven, vervoeren en verwerken van 550.000 m3 grond, het uitvoeren van 340.000 m2 grondstabilisatie en het profileren van in totaal 395.000 m2.

Foto : Overhandiging sleutels door Van der Spek verkoper Fred van den Bor aan Henk Vink in Barneveld.

 

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Nieuwe Bell B30D 4×4

Datum: 22-feb-13

Tijdens de aankomende Bauma beurs in München zal Bell een nieuw concept knikdumper presenteren, de Bell B30D 4×4.

Deze speciale knikdumper komt uit het VersaTruck programma van Bell. In dit programma kan gekozen worden uit meerdere machineconfiguraties. De uitgebreide lijst van Tailor made oplossingen omvat onder andere: brandweerwagens, watertanks, haakarm-systemen, verlengde chassis, betonmixers en bosbouwmachines.
Deze producten worden beheerd door de Application Equipment Division Bell (BAE). Dit ervaren team is verantwoordelijk voor het ontwerp, de fabricage en de assemblage van gespecialiseerde producten Bell en wordt geleid door Clinton Wissekerke.

Maar waarom knikdumper 4×4? Wissekerke legt uit: "Ten opzichte van de traditionele B30D 6×6 heeft de machine dezelfde laadcapaciteit en vermogen. Vooral bij off-road en groeve toepassingen geeft de kortere draaicirkel en compactere afmetingen voordelen. Tevens is deze configuratie kostentechnisch interessant door onder andere minder bandenslijtage.”

Uiteraard hebben de VersaTruck machines dezelfde prestaties, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en laag brandstofverbruik als het standaard assortiment knikdumpers van Bell. Ook zijn de machines voorzien van de bekende innovaties; een standaard weegsysteem, keyless startsysteem, hill start, automatische parkeerrem, turbo spin en Fleetm@tic online fleet management.

Technische gegevens B30 4×4:
Motorvermogen : 240 kW
Koppel : 1250 Nm
Bakinhoud : 17,0 m³
Leeggewicht : 17.250 kg
Laadvermogen : 27.000 kg
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines