Search
Close this search box.

Na wassen 2.0 nu met Terex Washing AggWash™ 300 wassen 3.0

doorVan der Spek

Na wassen 2.0 nu met Terex Washing AggWash™ 300 wassen 3.0

Op Hillhead de beurs voor breken, zeven en wassen heeft het door Van der Spek Vianen gevoerde Terex Washing Systems (TWS) de geheel nieuwe Terex Aggwash™ 300 geïntroduceerd.

Als uitbreiding in het leveringsprogramma van de bekende AggWash™ 165 en 205 wasinstallaties vult de AggWash™ 300 het programma naar boven aan met nog hogere capaciteiten en meer mogelijkheden om aan te sluiten op de wensen van de klanten.

Waar voorheen veelal een op de klant specifieke gebouwde installatie werd samengesteld met de daarbij behorende hoge kosten, geen restwaardes en lange levertijden is nu met het nog verder uitgebreide productprogramma van Terex Washing Systems mogelijk om door middel van gestandaardiseerde machines een installatie samen te stellen waarbij het produceren van hoogwaardige eindproducten centraal staan.

Terex Washing Systems is met zijn oprichting in juli 2012 de jongste productlijn binnen Terex Mineral Processing waarbij tientallen jaren van was- en zeefervaringen zijn samengevoegd in een productlijn waar de focus 100{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} op wassen ligt. TWS is gevestigd in Dungannon (Noord-Ierland) waar naast de volledige enginering van de machines ook de complete productie plaatsvindt.

Modulaire bouwwijze
Modulair is het magische woord bij het ontwerpen van de TWS machines zodat deze afhankelijk van het te wassen materiaal en gewenste eindproducten kunnen worden opgebouwd.

Het grote voordeel hiervan is dat met standaardmachines een complete wasinstallatie kan worden samengesteld, van klein tot groot en van mobiel tot stationair. Naast de standalone machines als, trechters, zeefmachines, zwaardwassers, cyclonen, transportbanden ect. heeft TWS met de introductie van Modulair-range complete compacte wasinstallaties geïntroduceerd welke zeer eenvoudig kunnen worden opgebouwd.

AggWash 300
De nieuwe Aggwash 300 is voorzien van twee 3-deks Terex Cedarapids zeefbox van 4.900mm x 1.500mm welke zijn aangedreven door drie verstelbare excenter-assen.

Door deze speciale aandrijving welke ook wordt toegepast in de Powerscreen Warrior 2100 en 2400, de Powerscreen H5163 en H6203 en de Terex Mineral Processing TSV-boxen kan de slag en hoek versteld worden om voor het te wassen en zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze finetuning kan de zeef worden ingesteld om met zeer grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 16mm waarmee hij zeer agressief is op het te wassen en zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat.

Voorzeef
Op de eerste zeef wordt middels sproeipijpen op de zeefdekken het te wassen product optimaal gescheiden waarbij het bovendek een dwarsspanner is en voorzien kan worden van een zwaar zeefdek zodat ook zwaardere delen zonder problemen kunnen worden opgegeven. De overmaat wordt afgevoerd middels een transportband die het product buiten de installatie brengt.
De tussenmaat vind zijn weg naar de grote geplaatste zwaardwasser en de ondermaat wordt richting de “zandfabriek” gevoerd.

Zwaardwasser
De tussen de 8° en 10° verstelbare zwaarwasser heeft een lengte van 7.500mm en is 2.400mm breed. De wisselbare 30mm dikke slijtdelen op de assen zijn uitgevoerd in slijtvast staal. Door grote deuren zijn onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden efficiënt- en veilig uit te voeren. Uiteraard zijn de waterstromen en toevoer op vele manieren eenvoudig te regelen middels gemonteerde kranen op de zijkant van de zwaardwasser. De overloop van de zwaardwasser met daarin de fines en de drijvende delen loopt op ontwateringszeef welk afhankelijk van de opgave in twee uitvoeringen leverbaar is.

Nazeef
De gewassen fractie uit de zwaardwasser loopt op de volgende 3-deks Terex Cedarapids zeefbox van 4.900mm x 1.500mm welke zorgt voor de afzeving van de gewenste eindfracties. Deze zeefbox is gedeeltelijk voorzien van sproeipijpen zodat de fractie ontwaterd uit de zeefbox komen.

Zandfabriek
De zandfracties die uit de zeefboxen en zwaardwasser komen met het waswater worden naar de “zandfabriek” gevoerd welke is voorzien van twee grote cyclonen om het zand uit het water te halen en de gewenste zandfracties te produceren. De ontwateringszeef van 4.200mm bij 1.800mm zorgt dat dit met grote capaciteiten kan plaatsvinden.

Constructie
Alle delen zijn af fabriek samengebouwd en een complete staalbouw die op locatie eenvoudig kan worden opgesteld. Uiteraard is deze staalbouw compleet voorzien van bordessen en trapopgangen zodat na de opbouw direct kan worden geproduceerd.

De besturing van alle componenten vind plaats op een op de AggWash aanwezig bedieningspaneel.

Geef een reactie