Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Fuchs MHL360F geleverd aan M. van Zanten in Middelharnis

doorVan der Spek

Nieuwe Fuchs MHL360F geleverd aan M. van Zanten in Middelharnis

Het gebeurt niet vaak, echter overslagspecialist M. van Zanten heeft zelf hun nieuwe 48 ton zware Fuchs MHL360F opgehaald op de fabriek in Bad Schönborn. De nieuwe Volvo FH16 zwaartransport -trekker met 750pk die vorig jaar door van Zanten in gebruik is genomen had uiteraard geen enkel probleem om de machine naar Nederland te transporteren.

Na uitgebreid te hebben geïnventariseerd wat de wensen en mogelijkheden waren in de markt is er door M. van Zanten gekozen om te in investeren in een nieuwe Fuchs MHL360F geleverd door Van der Spek Vianen B.V.

Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 18 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19.5 meter. Dankzij dit grote bereik en de gebogen giek kunnen zelfs hoger- en brede schepen zonder problemen worden gelost.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor gemonteerd welke gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 6.100mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Op wens van de klant is de machine optioneel uitgevoerd met een eveneens naar voren verstelbare cabine. De cabine is nu ook 2.200mm naar voren te verstellen.

Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Joystick besturing zorgt voor een nog beter zicht en ruimte voor de machinist.

Standaard gemonteerde camera’s op achter- en rechterzijde geven een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. LED-verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.
Op de lepelsteel is nog een extra camera gemonteerd om tijdens het lossen nog beter zicht te hebben op de grijper en schades te voorkomen.

Natuurlijk is de machine af fabriek gespoten in de bekende huiskleur van M. van Zanten.

M. van Zanten, bijna een eeuw in zand en grind
Zand- en grindhandel M. van Zanten is in 90 jaar uitgegroeid tot dé leverancier van zand en grind voor Goeree-Overflakkee en ver daarbuiten. Voor zowel particulieren als voor professionele oplossingen. Sinds 1925 is M. van Zanten vier generaties verder. Onder elke generatie ontwikkelde het bedrijf zich verder in haar aanbod en dienstverlening. Naast de basisproducten zand en grind verzorgt M. van Zanten sinds enkele jaren ook transport- en overslagdiensten. Met een compleet wagenpark, de nodige kranen en een gemeentekade ter beschikking voorziet M. van Zanten in uiteenlopende transportvraagstukken.

Bijna een eeuw geleden stapte binnenvaartschipper Krijn van Zanten in Den Bommel aan wal en begon met de zand- en grindhandel. In 2006 verhuisde het bedrijf van Den Bommel naar een eigen terrein in Middelharnis. Centraal gelegen en op korte afstand de beschikking over een gemeenteloswal aan de haven. Deze jaren hebben hun ‘zandsporen’ nagelaten op Flakkee onder vrijwel alle wegen. Met de recente overname van overslagbedrijf Breskens is M. van Zanten verdubbeld in bedrijfsomvang. Zo is transport en overslag naast zand en grind een belangrijke pijler geworden.

In het gedreven familiebedrijf staat kwaliteit door service centraal. Samen met een breed productaanbod maakt deze gedrevenheid M. van Zanten tot een perfecte businesspartner. Dankzij korte lijnen en een flexibele houding, kan snel worden ingespeeld op verschillende vragen. Een uitdaging pakt men graag beet. Met een frisse blik worden maatwerktrajecten efficiënt ingevuld, gebruikmakend van de jaren lange ervaring.

Geef een reactie