Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Terex Ecotec TTS620 trommelzeef geleverd aan Spelt bedrijven in Nieuwveen

doorVan der Spek

Nieuwe Terex Ecotec TTS620 trommelzeef geleverd aan Spelt bedrijven in Nieuwveen

Datum: 15-jan-18

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Terex Ecotec TTS620 mobiele trommelzeef geleverd aan Spelt bedrijven in Nieuwveen. Na het uitgebreid testen van diverse zeefmachines van verschillende leveranciers was de keuze voor een nieuwe Terex Ecotec trommelzeef, geleverd door Van der Spek één die door Spelt weloverwogen is gemaakt. Spelt zal de trommelzeef o.a. gaan inzetten voor het afzeven van compost en grondstromen. 

 
Spelt
Spelt is een gezond familiebedrijf, sterk in het inzamelen en verwerken van afvalstromen en in het uitvoeren van grondwerkprojecten. Door duurzaamheid voorop te houden is Spelt erin geslaagd vrijwel alle afvalstoffen te recyclen en om te zetten naar grondstoffen en energie. Afvalstoffen zien ze bij Spelt niet meer als afval maar als grondstoffen. Door de juiste extra aandacht voor de afvalstromen beschermen ze primaire materialen en dragen ze bij aan de circulaire economie. Een besparing van grondstoffen is een directe winst voor het milieu. Op een eenvoudige en transparante wijze analyseren ze afvalproblemen en bieden ze een betrouwbare duurzame oplossing. Deze oplossing bieden ze binnen het totaalpakket die ze graag verzorgen.
 
Voor civiele werkzaamheden biedt Spelt dezelfde transparante totaaloplossingen, waarbij ze meedenken in het gehele proces. Door in de voorbereidingsfase rekening te houden met alternatieve werkwijzen en materialen kan Spelt voordelen ook werkelijk realiseren. In de sloop- en grondwerkoplossingen zijn een veilige uitvoering en een kwalitatief hoogwaardig resultaat de belangrijkste uitgangspunten.
 
Van der Spek heeft voor het uitvoeren van deze werkzaamheden en het verwerken van de stromen in de loop der jaren al vele machines geleverd aan Spelt. Naast vele Hyundai ’s werden o.a. ook de sorteer- en puinbreekinstallatie en een Powerscreen mobiele zeefmachine geleverd. 
 
Terex TTS620 rupsmobiele trommelzeef
Terex heeft de nieuwe TTS620 geheel nieuw ontworpen waarbij vanuit de markt alle gewenste voordelen zijn meegenomen in het design. Het hart van de machine is een 5.500 mm lange trommel met een diameter van 2.000 mm. De trommel is van beide zijden zeer goed toegankelijk, doordat de zijkanten geheel kunnen worden weg geklapt. Door deze goede toegang is het wisselen van een trommel dan ook zeer eenvoudig uit te voeren. Op de trommel is een borstel gemonteerd met een diameter van 700 mm die hydraulisch verstelbaar is.

De bunker, die een inhoud heeft van 5.5 m3 en een lengte van 4.000 mm, kan zeer goed beladen worden met zowel een laadschop als een graaf- of overslagmachine. De band van 1.200 mm breed kan zowel handmatig- als automatische worden aangestuurd, waarbij de trommelbelasting zorgt voor de aansturing van de bandsnelheid.

Alle transportbanden zijn modulair ontworpen, zodat als benodigd deze zeer eenvoudig toegankelijk zijn voor onderhoud en reparatie. 
 
De verzamelband onder de trommel is 1.400 mm breed, waardoor de afgezeefde fractie zeer snel, en met grote capaciteiten kan worden afgevoerd. De zijafvoerband heeft een breedte van 1.000 mm en kan tot een afwerphoogte van 3.200 mm afwerpen, zodat een grote voorraad kan worden opgebouwd. De overmaat wordt via een 1.200 mm brede afvoerband afgevoerd, die tot een hoogte van 3.430 mm kan opwerken. 
 
Voor de aandrijving is een Perkins 4.4 constant speedmotor gemonteerd die met zijn toerental van 1.800 r.p.m. niet alleen zorgt voor een laag brandstofverbruik, maar ook uitzonderlijk stil is. Uiteraard is voor het werken in stoffige omstandigheden de machine standaard voorzien van een omkeervan. De motorunit kan voor onderhoudswerkzaamheden naar de zijkant hydraulisch worden uitgeklapt, zodat dit snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines