Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tweede Hyundai HX140 geleverd aan Van Diemen Sloopwerken

doorVan der Spek

Tweede Hyundai HX140 geleverd aan Van Diemen Sloopwerken

Datum: 18-jan-18

Eind 2016 had Van Diemen de primeur om de eerste Hyundai HX140L van Nederland in gebruik te nemen. Nu is de tweede HX140L bij Van Diemen in gebruik genomen. Deze nieuwe Hyundai vervangt na vele tevreden draaiuren een Hyundai R140-7A, die net als vele andere Hyundai’s bij Van Diemen door Van der Spek Vianen werd geleverd. 

 
De nieuwe Hyundai HX140L zal ingezet worden bij de recyclingtak van Van Diemen waar hij sorteer-, laad- en loswerkzaamheden zal gaan uitvoeren in de binnengekomen afvalstromen. 
 
Uiteraard is ook deze Hyundai HX140L, net als alle HX-machines, standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. 
 
Voor de aandrijving is een Tier IV final motor gemonteerd die natuurlijk voldoet aan de laatste en strengste emissie-eisen. De motor heeft een vermogen van 92,6 kW. 
 
Standaard is de nieuwe HX-serie, en dus ook de machine van Van Diemen Sloopwerken, voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. Dankzij dit systeem kan er nog veiliger worden gewerkt op locatie. 
 
Voor de veiligheid van de machinist is er aan de voorzijde van de cabine een beschermrek gemonteerd.
 
Van Diemen is al sinds 1936 actief in onder andere de afvalbranche en sloopwerken. In de loop der tijden zijn er diverse takken aan het bedrijf toegevoegd. Naast de voorgenoemde werkzaamheden zijn ze o.a. ook actief in de asbestverwijdering, bodemsaneringen en het plaatsten en ophalen van containers. 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines