Nieuwe Lindner Urraco 95 voor Kockmann

doorVan der Spek

Nieuwe Lindner Urraco 95 voor Kockmann

Van der Spek Vianen heeft vanaf haar vestiging in Hardenberg een nieuwe 45 tons Lindner Urraco 95 DK Powerline geleverd aan recyclingspecialist Kockmann die de verkleiner gaat inzetten op haar locatie in Ochtrup (D).

Na een zeer uitgebreide inventarisatie van wat er te koop was op de markt voor de wensen van Kockmann is de keuze gevallen om verder te gaan praten met Van der Spek Vianen over wat de mogelijkheden waren voor een nieuwe verkleiner van Lindner ter vervanging van zowel een langzaam- als sneldraaier. Naast de goede eigen ervaringen met stationaire Linder verkleiners waren ook de gedeelde zeer positieve ervaringen van een collega bedrijf uit de buurt over de Service en Support van Van der Spek zeker doorslaggevend om van merk en leverancier te wisselen.

Kockmann had de afgelopen jaren geproduceerd met twee mobiele verkleineners van een ander merk en wist goed waaraan de nieuwe machine moest gaan voldoen om de komende jaren met de laagste kosten en hoogste producties te draaien, de Lindner Urraco 95 was hierop het antwoord.

De Blue Bull zoals de Linder Urraco 95 ook wel wordt genoemd is een 2-assige verkleiner. De assen in de Urraco 95 zijn 2.500mm lang en hebben een diameter van 850 mm. Om de optimale verkleining te kunnen regelen zijn de assen in snelheid regelbaar tussen de 12 en 30 omwentelingen per minuut. Door de zeer zware aandrijflijn wordt er het zeer hoge moment van 480.00 Nm gebracht op de werktuigen welke op de assen gemonteerd zitten en de verkleining uitvoeren.

Aangezien ieder te verkleinen producten een andere “aanpak” nodig heeft, heeft Lindner vele soorten verkleiningsassen ontwikkeld waarbij de jarenlange opgedane ervaringen bij klanten als basis staan.

Voor iedere toepassing kunnen er een productspecifieke verkleiningsassen geleverd worden waarbij zowel de gewenste verkleining, capaciteit en benodigd vermogen centraal staat.
Door het toepassen van de juiste as-configuraties kan er door de klant zeer efficiënt met hoger capaciteiten gedraaid worden. Ook voor Kockmann zijn er product specifieke LW10/10 assen gemonteerd welke in het te verkleinen product de beste resultaten brengen.

De 1.400mm brede hydraulische verstelbare afvoerband is uitgevoerd met extra staalinlagen om de impacts het verkleinde product beter te kunnen verwerken zonder dat er schades ontstaan.

Optioneel zijn de rupsen voorzien van gladde platen zodat de machine eenvoudig verplaatst kan worden op locatie zonder dat de vloer beschadigd wordt.

De Linder Urraco 95 DK Powerline heeft voor de aandrijving een zeer duurzame en zuinige Scania DC16 8-cilinder motor aan boord , bij 1.900 t/min brengt hij 770 Pk over aan de hydraulische pompen welke de assen weer aandrijven.

De Scania motoren staan bekend om hun zeer gunstige brandstofverbruik. Door een zeer breed toerental waarbij het volledige koppel beschikbaar is en een uiterst snel reagerend motormanagement dat zorgt dat de motor op toeren blijft. Hiermee wordt veel brandstof bespaart en zeker zo belangrijk, de productie blijft op capaciteit.

Voor de bediening van de machine is een grote touchscreen gemonteerd waarop alle functies eenvoudig zijn te bedienen. De ingevoerde gegevens worden door de PLC omgezet in aansturing van de machine. In de besturing zijn verschillende programma’s in te stellen welke met één druk op de knop gewisseld kunnen worden. In deze programma’s is o.a. aan te geven met welke snelheid van de assen gewerkt gaat worden, hoe vaak de assen voor –en achteruit moeten draaien en bij welke drukken de machine moet reageren.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.