Overdie neemt nieuwe Fuchs MHL360F in gebruik

doorVan der Spek

Overdie neemt nieuwe Fuchs MHL360F in gebruik

Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe Fuchs afgeleverd bij Overdie, ditmaal is de nieuwe overslagkraan in gebruik genomen op de locatie in Zaandam waar hij ingezet zal gaan worden voor alle voorkomen op- en overslagwerkzaamheden.

Overdie is een 100{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} familiebedrijf dat in Alkmaar, Zaandam en Stompetoren is gevestigd voor de recycling van ferro en non- ferro metalen en waarvan de historie teruggaat tot zelfs 1917 toen de basis van het bedrijf werd gelegd in het centrum van Alkmaar.

https://youtu.be/9i-hycLe2lA

Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 18 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19.5 meter. Dankzij dit grote bereik is het verticaal beladen van 40ft zeecontainers geen enkel probleem en kan snel en veilig gewerkt worden.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor gemonteerd welke gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 6.100mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden.

Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Joystick besturing zorgt voor een nog beter zicht en ruimte voor de machinist.

Overdie heeft er voor gekozen om de cabine uit te voeren met bescherming aan de voor- en bovenzijde zodat de machinist altijd veilig in zijn cabine zit tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden.

Standaard gemonteerde camera’s op achter- en rechterzijde geven een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. Extra sterke Power-LED verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

Naast deze nieuwe Fuchs MHL360F heeft Overdie ook o.a. nog een elektrisch aangedreven Fuchs AHL860 en een Fuchs MHL331 draaien.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.