Compact zeven met grote capaciteiten met EvoQuip Colt 600 bij A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf

doorVan der Spek

Compact zeven met grote capaciteiten met EvoQuip Colt 600 bij A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf

Datum: 23-nov-16

Hij was al te zien op de Recycling/InfraPro beurs in Gorinchem, de zeer compacte nieuwe rupsmobiele EvoQuip Colt 600 zeefmachine die daar zijn primeur had op het Europese vaste land.

De nieuwe12-tons rupsmobiele zeefmachine die A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf heeft toegevoegd aan haar zeer uitgebreide verhuurvloot laat zien hoe compact een complete rupsmobiele zeefmachine gebouwd moet worden.

EvoQuip is een compleet nieuwe lijn van Terex die bestaat uit een uitgebreid porfolio van compacte breek- en zeefmachines die ingezet kunnen worden bij recycling en het verwerken van productstromen waar verkleinen middels breken of uitzeven gewenst is.

Terex, Van der Spek en dus ook Arnold Tuytel – die wederom laat zien voorop te lopen met zijn keuzes om te investeren in nieuwe door de markt gevraagde machines – zien groot potentieel voor compacte machines die eenvoudig te bedienen zijn, gemakkelijk op transport kunnen en lage gebruiks- en brandstofkosten hebben. EvoQuip vult bij Van der Spek de al vele jaren vertegenwoordigde Powerscreen-lijn aan de onderzijde aan met compactere machines.

Met zijn dubbeldeks zeefbox van 2.340 mm x 1.170 mm is de EvoQuip Colt 600 in staat om grote capaciteiten te produceren ondanks de compact afmetingen. Door zijn in te stellen amplitude tussen de 9º en 11º zijn ook lastig te zeven producten geen probleem door zijn agressieve slag. Het bovendek van de machine is dwars gespannen en het onderdek in de lengte, waardoor zonder problemen ook snarendekken of Major Wire Flexmatten gemonteerd kunnen worden.

De bunker is met zijn lengte van 3.400 mm en invoerhoogte van 3.180 mm goed te beladen door een laadschop en graafmachine. De inhoud is ca. 3.0 m3. De 1.000 mm brede bunkerband is eenvoudig in snelheid te regelen, zodat de opvoer optimaal kan worden afgesteld op het te zeven product en de gemonteerde dekken.

Hydraulisch klapbare transportbanden zorgen ervoor dat geproduceerde fracties worden afgevoerd. De fijne en middenfractie banden zijn 650 mm breed en werpen af op een hoogte van maximaal 2.900 mm, waarbij onder iedere band tot 36 m3 kan worden opgeslagen, zodat de machine met één laadschop be- en ontladen kan worden. De overmaat die van het bovendek komt wordt via een 1.000 mm brede transportband afgevoerd die op 2.700 mm afwerpt en tot 29 m3 kan stockeren.

De machine kan eenvoudig worden omgebouwd tot een twee-split uitvoering, waarbij zowel het boven- als onderdek op de overmaatband lossen en de middenfractieband ingeklapt kan blijven, zodat de machine ook op zeer kleine locaties kan worden opgesteld.

Voor de aandrijving is een zeer zuinige Deutz 4-cilinder diesel verantwoordelijk die de hydraulische pompen aandrijft waarmee de banden en zeefbox worden aangedreven.

Om de machine eenvoudig en snel te transporteren is het rupswerk voorzien van twee snelheden, één voor het manoeuvreren op locatie en het laden- en lossen, de andere voor het sneller overbruggen van langere afstanden op het werk.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezighoudt met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kan adviseren waar dat nodig is. Sinds een aantal jaren is het bedrijf ook actief in het verhuren van recyclingmachines en het handelen in biomassa. Met een dertigtal gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog bij ze in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

Om de machine snel en efficiënt aan en af te voeren heeft A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf eigen diepladers, waarmee altijd volgens afspraak kan worden getransporteerd.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines