Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R140W-9A geleverd aan J. van den Brom

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R140W-9A geleverd aan J. van den Brom

Datum: 5-dec-16

Bij J. van den Brom uit Nijkerkerveen heeft Van der Spek een nieuwe Hyundai R140W-9A geleverd. Deze nieuwe mobiele Hyundai graafmachine vervangt een eveneens door Van der Spek geleverd Hyundai R140-7A. De zeer goede ervaringen en de lage kosten per draaiuur met deze machine maakten de keuze voor Van den Brom om weer te investeren in een Hyundai geleverd door Van der Spek een eenvoudige.

De nieuwe Hyundai R140W-9A van J. van den Brom is zeer compleet uitgevoerd zodat hij alle voorkomende werkzaamheden kan uitvoeren. Zo is hij uitgevoerd met o.a. een tweedelige giek, sloop/sorteergrijperfuncties met proportionele bediening, werkverlichting, vangmuil op schuifblad en extra brede dubbelluchtbanden om insporing te minimaliseren. Tevens is hij voorzien van lastdemping op de hefcilinders, waardoor ook met lading soepel en veilig gereden kan worden.

Naast deze opties is machine standaard ook al zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, luxe stoel, elektrische koelbox, achteruitkijk camera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.

De krachtbron van de 14 ton’s mobiele machine is een zuinige 6-cilinder Cummins diesel. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt, in combinatie met een koelfan met visco-koppeling, voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine. Als de Travel-mode geactiveerd wordt, zal de motor 200 omw/min meer gaan draaien, waardoor de machine met een nog steeds laag toerental gemakkelijk een snelheid van 40 km/uur haalt. Zonder roetfilter voldoet de machine aan de nieuwste emissie eisen.

J. van den Brom bestaat al 75 jaar en is vooral in de regio rondom Nijkerkerveen werkzaam met het uitvoeren van een zeer breed pakket van werkzaamheden. Voor het uitvoeren hiervan beschikt men over een modern en breed machine- en wagenpark. Containers worden door eigen vrachtwagens geplaatst en opgehaald, zodat dit altijd volgens afspraak wordt uitgevoerd. J. van den Brom was pionier als het gaat om de mobiele betoncentrale op een vracthwagen en was de eerste gebruiker in Nederland. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze iedere klant optimaal van advies voorzien om de productie van beton op locatie uit te voeren.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines