Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom nieuwe Hyundai laadschop voor Konings Sloopwerken & Recycling B.V.

doorVan der Spek

Wederom nieuwe Hyundai laadschop voor Konings Sloopwerken & Recycling B.V.

Datum: 6-dec-16

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Hyundai HL970 laadschop geleverd aan Konings Sloopwerken & Recycling B.V. in Roosendaal. De nieuwe Hyundai HL970 vervangt een Hyundai HL770-9A die na volle tevredenheid vele tonnen on- en gebroken materialen had verzet.

De nieuwe 24-tons Hyundai HL970 is voorzien van een zeer zuinige Scania DC09 085A 5-cilinder motor met een vermogen van 232 kW. Deze motor heeft geen kostenverhogend roetfilter, de Tier IV final emissie-eisen worden behaald met een DOC-katalysator in combinatie met Ad-Blue die onderhoudsvrij is. De motor regenereert dus niet actief waarmee extra brandstof en kosten gemoeid zijn.

Via het zeer uitgebreide 7” kleurendisplay met touchscreen kan eenvoudig gekozen worden tussen de verschillende werkniveaus (P-ower, S-tandaard en E-co) van de motor waarmee altijd het gewenste vermogen beschikbaar is voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Tevens is op het display in één oogopslag te zien welke instellingen actief zijn voor de ZF-automatische transmissie en aandrijvingen, zodat hij als gewenst deze snel en efficiënt kan wisselen om zo efficiënt mogelijk te werken. Evenals de werkniveau’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling paraat heeft. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op wanneer de aandrijving wordt losgekoppeld en wanneer het rempedaal wordt gebruikt. De standaard automatische lock-up in de versnelling zorgt voor nog meer brandstofbesparing tijdens het rijden met de machine.

De standaard op de machine gemonteerde automatische omkeervan is via dezelfde display eenvoudig in te stellen. Doordat de koelers geheel afgescheiden zijn van de motorruimte wordt een optimale koeling gerealiseerd. Bij deze koelers zit ook de geheel gescheiden koeler van de af fabriek gemonteerde askoeling van de vooras, die een eigen oliecircuit heeft dat wordt rondgepompt via een separate pomp.

Het Rexroth hydraulisch systeem is uitrust met load-sensing en flow-sharing, zodat alle functies de juiste hoeveelheid olie krijgen om krachtig en soepel te werken.  

In de luxe, grote cabine – die aanzienlijk groter is ten op zichte van de 9A-serie – is de machinist van alle gemakken voorzien. Naast een luxe, in vele standen verstelbare stoel en airconditioning heeft Koings de HL970 laten uitvoeren met joystick besturing.

De machine is voorzien van L5 banden waarmee de Hyundai zonder problemen in de zware omstandigheden zijn werk kan uitvoeren zonder schade aan de banden op te lopen.

Konings is een aannemingsbedrijf met als kernactiviteiten sloopwerken, recycling en asbestverwijdering. Het bedrijf is in 1954 opgericht als sloopbedrijf en alweer meer dan een halve eeuw actief in de sloopbranche. Sinds begin jaren ’80 is daar de bedrijfstak recycling aan toegevoegd.

Op de locatie in Roosendaal is een stationaire puinbreekinstallatie aanwezig waarmee vele soorten gecertificeerde granulaten kunnen worden geproduceerd die weer worden ingezet in o.a. de wegenbouw en betonproductie. De jongste bedrijfstak binnen het bedrijf is asbestverwijdering.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door enthousiaste, ervaren en deskundige medewerkers en met een modern machine- en wagenpark.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines