Duo Fuchs MHL250’™s geleverd aan Van Leeuwen Katwijk Groep B.V.

doorVan der Spek

Duo Fuchs MHL250’™s geleverd aan Van Leeuwen Katwijk Groep B.V.

Datum: 9-dec-16

Met de ingebruikname van twee nieuwe Fuchs MHL250’s, de (R)Evolutie in de op- en overslagwereld heeft Van Leeuwen Katwijk Groep B.V. geïnvesteerd in de oplossing voor snel en efficiënt sorteer- en overslagwerk. Of het nu gaat om het uitsorteren van materiaalstromen, het vullen van containers of het beladen van walkingfloors, de door Van der Spek Vianen geleverde MHL250s zijn de duurzame oplossing.

Met zijn eigen gewicht tussen van 15 ton en een bereik tot 9.000mm is de Fuchs MHL250 uniek in de recyclingindustrie, het is een compacte overslagmachine die voorzien is van alle kenmerken die belangrijk zijn voor een overslagmachine.

De Terex-Fuchs MHL250E is dankzij zijn modulaire opbouw voor de vele verschillende werkzaamheden optimaal uit te voeren. De onderwagen is te leveren met 2- of 4 punts afstempeling waarbij bij de 2-punts afstempeling ook gekozen kan worden voor combinatie meteen schuifblad. Tevens kan er gekozen worden voor een schuifblad aan beide zijdes. Door de brede stabiele onderwagen kan de machine zelfs met last in de grijper rijden als gewenst. De nieuwe machine van Van Leeuwen is voorzien van 4-punts afstempeling voor optimale stabiliteit.

Natuurlijk is ook deze Fuchs voorzien van gescheiden geplaatste koelers welke zorgdragen voor grote koelcapaciteit zelf in de stoffige omstandigheden waar hij vaak zal worden gaan aangetroffen.

De hydraulisch verstelbare cabine met een zichthoogte van 5.200mm zorgt dat er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden zodat deze veilig en juiste kunnen worden uitgevoerd.

De zuinige 4-cilinder Deutz TCD3.6 dieselmotor welke een vermogen heeft van 85 kW is standaard voorzien van een roetfilter en voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Door het roetfilter kan de machine ook zonder problemen binnen werken zonder daar problemen te veroorzaken voor mens en milieu.

De VLK (Van Leeuwen Katwijk) Groep is opgericht in 1951 en sindsdien gegroeid tot een modelbedrijf in de branche. Gevestigd aan De Hooge Krocht in Noordwijk, met meer dan een halve eeuw ervaring, is te spreken over een recycling partner van formaat. Recycling zit ze in de genen en door specialistische activiteiten te bundelen in de VLK Groep, is er een sterke partner ontstaan voor het inzamelen, verwerken en recyclen van afval, papier en metalen, het leveren van puingranulaat en het uitvoeren van sloopwerken. Alle bedrijven die een onderdeel zijn van de VLK Groep bezitten de relevante certificaten en vergunningen, deze worden door een eigen Kwaliteit Manager dagelijks ge- audit, en waar nodig aangescherpt en aangepast aan de geldende wet- en regelgeving.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines