Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai voorop in ontwikkeling van graafmachine op waterstof

doorVan der Spek

Hyundai voorop in ontwikkeling van graafmachine op waterstof

SEOEL, 19 februari  – Hyundai Motor Co., de grootste autofabrikant van Zuid-Korea en Hyundai Construction Equipment Co. (HCE), korea’s nummer 2 op het gebied van bouwmachines zullen de handen in elkaar slaan om bouwmachines zoals graafmachines en heftrucks te ontwikkelen aangedreven door waterstof.

De twee en Hyundai Mobis Co., de grootste autodelenfabrikant van het land en een belangrijke partner van Hyundai Motor Group, hebben dinsdag een intentieverklaring ondertekend bij het Hyundai Construction Equipment Research Institute in Yongin, in de provincie Gyeonggi – Korea.

De drie bedrijven besloten om dit jaar met waterstof aangedreven heftrucks te ontwikkelen en zal in  2021 een prototype van een op waterstof aangedreven graafmachine te introduceren.

De prototypes zullen uitgebreide tests ondergaan voordat ze in 2023 beschikbaar komen voor de verkoop

Hyundai Motor zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van het waterstofbatterijsysteem voor de bouwvoertuigen en het uitvoeren van prestatietests en kwaliteitscontroles op de vorkheftrucks en graafmachines op waterstof.

HCE zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van de nieuwe vorkheftrucks en graafmachines en voor het uitvoeren van uitgebreide test en evaluaties van de nieuwe bouwvoortuigen en machines.

Verwacht wordt dat de drie bedrijven de titel van ‘s werelds eerste producenten van waterstofvoertuigen en bouwmachines zullen winnen zodra het project is voltooid.

Het consortium wil vooruitstrevend zijn door een wereldwijde standaard voor commerciële waterstofvoertuigen en bouwmachines te creëren.

Hyundai Motor legde uit dat het project zal werken als een kans om het gebruik van waterstof in de wereldwijde markt voor bouwmachines te vergroten door gebruik te maken van hun enorme netwerk van 540 dealers in 140 landen met buitenlandse kantoren in de belangrijkste landen.