Heijmans in actie met elektrisch duo van Dynapac, eerste inzet nieuwe Dynapac SD1800W-E

door-Van der Spek-

Heijmans in actie met elektrisch duo van Dynapac, eerste inzet nieuwe Dynapac SD1800W-E

Van der Spek Vianen heeft bij Heijmans een nieuwe Dynapac SD1800W-E afgeleverd. De Dynapac SD1800W-E is de eerste af fabriek geproduceerde zero-emissie asfaltafwerkmachine. Met de investering in de nieuwe Dynapac SD1800W-E toont Heijmans aan te investeren in de nieuwe duurzame technieken.

Heijmans heeft de machine in gebruik genomen op een asfaltwerk in Amsterdam waar de eerste emissie-loze verwerking is uitgevoerd door de Dynapac SD1800W-E. Op dit werk was ook een door Van der Spek geleverde elektrisch aangedreven Dynapac CC1000E aanwezig.

De nieuwe Dynapac SD1800W-E is een wielmobiele asfaltafwerkmachine die is voorzien van een vast lithium ion batterijpakket van 98 KWh die vervolgens de elektromotor voorziet van energie. Afhankelijk van de laadmogelijkheden is het mogelijk om tot 80 KWh te laden waarbij de accu van 5% tot 80% kan worden opgeladen binnen het uur. Met een normale 400V 22Kw aansluiting duurt het opladen ca. 3 uur.

De optie Dyn@link is geïntegreerd in de machine. Hiermee kan de machine op afstand uitgelezen worden en zijn plaatsbepaling en de machineparameters direct inzichtelijk.

Dankzij de stabiele onderbouw met 6 wielen, waarvan 4 aangedreven kan de Dynapac SD1800W-E op vele ondergronden zonder problemen worden ingezet. De vier sturende voorwielen maken het mogelijk om als benodigd zeer compact te kunnen draaien.

Standaard wordt de SD1800W-E geleverd met een verschuifbaar platform. Hierdoor kan de stoel van de machinist buiten de machine uitgeschoven worden, zowel links als rechts. Hierdoor wordt het zicht op het werk geoptimaliseerd en kan goed controle worden gehouden rondom de machine en kan er altijd veilig gewerkt worden. De machine is standaard uitgevoerd met kleurendisplay’s, zowel boven op het bedienpaneel voor de machinist, als op de hoekbedieningen voor de balkman, zodat alle functies goed en duidelijk zichtbaar zijn en optimaal gebruikt kunnen worden.

Heijmans heeft er voor gekozen om de SD1800W-E uit te voeren met een V3500TVE afwerkbalk. Deze balk heeft een basisbreedte van 1,750 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 3,500 meter. De maximale werkbreedte van deze balk bedraagt 4,100 meter. De balk is elektrisch verwarmt, als gewenst kan tijdens het opladen van de accu ook de balk worden opgewarmd zodat de werktijd op een volle acculading gemaximaliseerd kan worden.

Uiteraard zijn de machine geleverd in de bekende bedrijfskleuren van Heijmans.