Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeer complete Hyundai HW150A CR geleverd aan R.S. Bakker Loon- en Grondverzetbedrijf.

door-Van der Spek-

Zeer complete Hyundai HW150A CR geleverd aan R.S. Bakker Loon- en Grondverzetbedrijf.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe zeer complete Hyundai HW150A CR afgeleverd bij R.S. Bakker Loon- en Grondverzetbedrijf in Schoorl.

De machine is o.a. voorzien van een verstelgiek en een Engcon EC219 SS9 draaikantelstuk.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden. Tevens is op de machine een vacuüm-unit gebouwd die hydraulisch wordt aangedreven. Dankzij deze unit kunnen diverse aanbouwdelen voor o.a. machinaal straten worden aangesloten.

Onder de machine zijn brede Nokian 650/45-22.5 ground care excavator SF banden gemonteerd om ook op slechtere ondergronden zonder problemen te kunnen werken en insporing te voorkomen.

De Hyundai HW150A CR wordt aangedreven door een zuinige- en stille Stage-V 4,5 liter Cummins motor met een vermogen van 173pK.

Standaard is de Hyundai HW150A CR geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.