Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bork Groep neemt nieuwe volledig elektrische Hyundai HX260AL Electric in gebruik

door-Van der Spek-

Bork Groep neemt nieuwe volledig elektrische Hyundai HX260AL Electric in gebruik

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe volledig elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL Electric geleverd aan de Bork Groep in Stuifzand.

Bork zal de machine in gaan zetten bij het duurzaam uitvoeren van sloop- en renovatiewerken.

Met de investering in de nieuwe Hyundai HX260AL Electric laat de Bork Groep zien te investeren in de nieuwste- een duurzaamste technieken.

In totaal is de HX260AL Electric voorzien van 585kWh vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De LFP accu’s zijn modulair en kunnen zowel in de machine als in een laadstation worden opgeladen.

De machine is zeer compleet uitgerust. De HX260AL Electric is uitgevoerd met een DemarecOQ70/55 OilQuick snelwissel-systeem zodat uitrustingsstukken snel- en efficiënt gewisseld kunnen worden.  Daarnaast is de machine optioneel voorzien van een overdruksysteem, centrale smering, een dom onder de giek, cabinebescherming.

Extra LED verlichting zorgt dat ook in de vroeg- en late uren zonder problemen gewerkt kan worden.

de nieuwe HX260AL Electric is geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.