Nieuwe Hyundai HW160A voor Gebr. Beijer in Soest

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HW160A voor Gebr. Beijer in Soest

Onlangs is er door Van der Spek Vianen een nieuwe Hyundai HW160A geleverd bij Gebr. Beijer in Soest. De machine zal ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van te recyclen stromen.

Naast de nieuwe Hyundai HW160A is er ook een door Van der Spek geleverde Hyundai HX160AL rups werkzaam in Soest.

Om de werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren is de nieuwe machine voorzien van vier stempelpoten en een 400mm verhoogde cabine. Dankzij de lange lepelsteel van 2.600mm heeft de machine een groot bereik.

De nieuwe Hyundai HW160A met een gewicht van 19 ton is uiteraard voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor. De motor levert een vermogen van 129kW en bereikt zijn maximale koppel bij 1.500 omw./min.

de Hyundai HW160A is geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.