Na zeef nummer negen nu nummer 10, een Powerscreen Titan 1800 in gebruik genomen bij Van der Heijden / puinbreken.nl / zeven.nl

door-Van der Spek-

Na zeef nummer negen nu nummer 10, een Powerscreen Titan 1800 in gebruik genomen bij Van der Heijden / puinbreken.nl / zeven.nl

Van der Heijden uit Nistelrode, ook bekend onder puinbreken.nl en zeven.nl heeft na zeef nummer 9 een Powerscreen Horzion 6203 die eind 2023 is geleverd door Van der Spek nu een Powerscreen Titan 1800 toegevoegd aan de uitgebreide materieelvloot. Dit is zeef nummer 10 geworden.

Naast de zeefmachines heeft Van der Heijden ook een vloot puinbrekers waarmee ze in het gehele land actief zijn. Met de combinaties van breker en zeven worden vele producten verwerkt en geproduceerd door het team van Van der Heijden.

In totaal heeft Van der Heijden nu 10 zeefmachines in de vloot die o.a. bestaat uit Powerscreen Warrior 1800’s, Warrior 2400’s, een Powerscreen H6203 en nu dus ook een Powerscreen Titan 1800 die voorheen Warrior 1800 werd genoemd. Powerscreen heeft sinds begin van het jaar de typeaanduiding verandert in de Titan 1800.

De Powerscreen Titan 1800 is een 32 tons rupsmobiele dubbeldeks zeefmachine met zowel een boven- als onderdek van 4.870mm lengte en 1.530mm breedte. Door zijn agressieve slag van 12mm zeeft de Warrior 1800 optimaal en zorgt hij voor zo min mogelijk aanhechting aan de af te zeven fracties. Hiermee worden dus de zuiverste fracties geproduceerd. De zeefbox is geheel hydraulisch te liften zowel aan voor- als achterzijde voor het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden of het wisselen van zeefdekken.

Om de geproduceerde fracties af te voeren zijn brede afvoerbanden in de machine geplaatst. De zij-afvoerbanden zijn 900mm breed en kunnen grote capaciteiten afvoeren. Overmaat worden middels een 1.400mm brede afvoerband naar de achterzijde van de machine gebracht.

De grote bunker op de Warrior 1800 heeft een inhoud van 6.8M³ en kan zowel door een graafmachine, laadschop als breker worden gevoed. Door de grote valhoogte van ruim 500mm vanuit de bunker op de zeef val het te zeven product mooi open en wordt het tevens nog belucht.

Standaard gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige toegang bij de zeefbox. Voor transport kunnen deze blijven zitten en dienen niet gedemonteerd te worden.

Dankzij de 500mm brede rupsen kan de Warrior ook op slechtere ondergronden worden getransporteerd zonder direct weg te zakken.