Zoek
Sluit dit zoekvak.

Telestack LF523 voor Jac Rijk.

door-Van der Spek-

Telestack LF523 voor Jac Rijk.

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack LF523 geleverd aan Jac Rijk. Hun activiteiten bestaan uit (grootschalig) grondverzet voor waterbouwkundige werken, delfstofwinning, infrastructuur en natuurbouw. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in Nederland, Belgie, Duitsland en vele andere Europese landen, Afrika, Zuid-Amerika en het Midden Oosten.

De nieuwe 20 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Jac. Rijk was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar zou zijn voor alle voorkomende werkzaamheden. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

De machine van Jac Rijk is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is voorzien van wisselbare slijtplaten Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 500 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van transportbanden en schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

Uiteraard is de nieuwe Telestack door ZTZ (Zwaar Transport Zeeland) ,dochteronderneming van Jac Rijk getransporteerd op één van hun zwaartransport-combinaties.