Zoek
Sluit dit zoekvak.

Telestack Titan W800 voor op- en overslagspecialist Lansers Trio

door-Van der Spek-

Telestack Titan W800 voor op- en overslagspecialist Lansers Trio

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe 70 ton wegende Telestack Titan W800 mobiele truck-unloader geleverd aan Lansers Trio. De nieuwe Telestack Titan W800 is een zogeheten truck-unloader waarin vrachtwagens direct kunnen lossen in de opgavebunker van de machine  waarna het gestorte product wordt afgevoerd door de transportbanden in de machine. De nieuwe Telestack Titan W800 is volledig duurzaam elektrisch aangedreven.

Lansers Trio is de specialist als het gaat om het op- en overslaan, zeven en verwerken van productstromen. Of het nu gaat om kolen, ertsen, afvalstromen of te recyclen producten, voor iedere toepassing heeft men met de juiste machines en personeel de oplossing en daarbij zijn grote tonnages geen enkel probleem. De nieuwe Telestack Titan W800 truck-unloader is een uitbreiding in de grote materieelvloot van Lansers Trio.

Telestack Titan W800

De wielmobiele Telestack Titan W800 is in zeer goed overleg tussen Lansers Trio, Van der Spek Vianen en Telestack samengesteld zodat hij voor Lansers Trio en hun klanten het beste zijn werkzaamheden kan gaan uitvoeren.

De Telestack Titan W800 is in de basis opgebouwd uit twee transportbanden die zijn opgebouwd op een zwaar robuust wielmobiele chassis waarmee hij met behulp van een laadschop op locatie verzet kan worden als dat benodigd is.

In de opgavebunker waarin tot 40 ton in één keer kan worden gelost door een vrachtwagen zit een zware 2.400mm brede transportband die wordt ondersteunt door traversen die vervolgens weer aan zware kettingen zitten gemonteerd. Deze bouwwijze zorgt ervoor dat de krachten die ontstaan bij deze ladingen goed worden verdeeld.

Vervolgens lost de bunkerband op een 1.200mm brede afvoerband die bij de Titan W800 van Lansers Trio ook nog naar links en rechts kan zwenken om zo breed mogelijk ingezet te kunnen worden.

Als gewenst kan aan de zwenkband van 15 meter ook nog een telescoperende storttrechter worden gemonteerd die bij de leveringsomvang behoord. Dankzij deze trechter kan eventuele ontstane stofoverlast tot een minimum worden beperkt.

Om veilig en zonder problemen in de trechter te kunnen lossen is er bij de machine een oprijdbok geleverd die net als de machine eenvoudig kan worden getransporteerd met een laadschop op locatie.

Net als iedere Telestack is ook deze 70 tons overslaggigant bij Telestack compleet opgebouwd en getest voordat hij naar Nederland op transport is gegaan. Groot voordeel hiervan is dat als de machine op locatie komt de montage optimaal verloopt. De opbouw en ingebruikstelling van de machine is door de technische dienst van Van der Spek in goede samenwerking met de technische dienst van Lansers Trio uitgevoerd.

De nieuwe Telestack is na ingebruikname op de eerst locatie alweer opgesteld op zijn volgende locatie waarmee aangetoond wordt dat het echt een mobiele truck-unloader is.