Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Fuchs MHL350F voor Schrott und Metall Recycling Blaak

door-Van der Spek-

Nieuwe Fuchs MHL350F voor Schrott und Metall Recycling Blaak

Onlangs is er een nieuwe Fuchs MHL350F afgeleverd bij Schrott und Metall Blaak in Meppen, onderdeel van Emmer Schroot- en Metaalhandel B.V. Naast de nieuwe Fuchs MHL350F zijn er op de verschillende vestigingen diverse eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Fuchs machines actief.

Emmer Schroot- en Metaalhandel / Schrott und Metall Recycling Blaak

Het in 1983 door Berend Blaak opgerichte bedrijf is gevestigd aan de Noordoostkant van Emmen op het industrieterrein Bargermeer aan de Albatrosstraat. Het familiebedrijf is gestaag gegroeid met inmiddels 10 werknemers op de hoofdvestiging in Emmen. In 2005 is er gestart met een vestiging in het Duitse Meppen. Hier is het destijds verouderde terrein omgebouwd tot een prachtig bedrijf die zich voornamelijk richt op de Duitse markt. Inmiddels is ook deze vestiging uitgegroeid naar een volwassen schroot en metaalrecycling bedrijf.

Fuchs MHL350F

Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 16 meter is de nieuwe MHL350F in staat om op eenvoudig alle op- en overslagwerkzaamheden uit te voeren. Om het bereik van 16 meter te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17,5 meter.

In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Stage-V Deutz TCD 6.1. L6 6-cilinder turbodieselmotor gemonteerd welke 160kW vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik.

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen.

LED-verlichting zorgt er voor dat ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden met goed zicht op het uit te voeren werk.

Aan de machine is een Kinshofer 800 liter 5-armige poliepgrijper gemonteerd. Net als bij de Fuchs machines geleverd door Van der Spek Vianen zijn de bedrijven trouw aan Rigter handelsonderneming voor het leveren van de uitrustingsstukken.