Nieuwe compacte breker van Powerscreen, de Trakpactor 230

doorVan der Spek

Nieuwe compacte breker van Powerscreen, de Trakpactor 230

Powerscreen, ’s-Werelds grootste producent van mobiele breek- en zeefmachines introduceert de nieuwe Powerscreen Trakpactor 230(SR). Deze nieuwe compacte breker van Powerscreen met een maximaal eigen gewicht van 29 ton vult de lijn brekers aan de onderzijde aan.

Door te luisteren naar hun klanten en vragen uit de markt heeft Powerscreen deze nieuwe Powerscreen TP230(SR) ontwikkeld waarbij de SR-uitvoering is voorzien van een nageschakelde zeefunit met retourband voor de overkorrel terugvoer. Deze zeefunit is 2.440mm lang zodat geproduceerde stromen zonder problemen kunnen worden afgezeefd.

Op de machine is roterende breker geplaatst met in invoeropening van 860mm breed en 720mm hoog. Beide prallwerken zijn hydraulische afgeveerd zodat bij een onbreekbaar deel deze kunnen wijken en terugkopen in het afgestelde positie.

Voor de aandrijving is een Volvo Penta D8 verantwoordelijk die de rotor direct aandrijft waardoor geen vermogensverlies plaats vind. De overige componenten worden middels op de motor geplaatste PTO aandrijvingen voorzien van de benodigde aandrijving.