• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie Archief Hyundai

Nieuwe Hyundai HW140 geleverd aan Loonbedrijf Jan van der Lee BV en Van der Lee Amstelveen Groen BV

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe Hyundai HW140 geleverd aan Loonbedrijf Jan van der Lee BV en Van der Lee Amstelveen Groen BV. De nieuwe Hyundai HW140 vervangt na vele tevreden draaiuren een Hyundai 140 van de vorige generatie. Naast de Hyundai ’s zijn er ook nog diverse eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Dynapac trilrolwalsen in het bedrijf werkzaam.

Hyundai HW140 ; Dankzij de tweedelige giek op de nieuwe Hyundai HW140 heeft de machine een zeer groot bereik, door deze giek kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken. Het gemonteerde draai- en kantelstuk zorgt dat bijna iedere positie bereikt kan worden. Om insporing te voorkomen bij werkzaamheden op slechtere ondergronden is er voor gekozen de Hyundai HW140 op speciale enkellucht banden te plaatsen.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 117 kW welke uiteraard voldoen aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De cabine van de nieuwe HW140 is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. Om veilig te kunnen werken bij saneringens- en sloopwerkzaamheden is de cabine voorzien van een overdrukunit.

Standaard is de Hyundai HW140 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met vele extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

Samenwerking ; Loonbedrijf Jan van der Lee BV en Van der Lee Amstelveen Groen BV. Ze werken vanuit een goedlopende wisselwerking, namelijk via Loonbedrijf Jan van der Lee bv, die als onderaannemer opereert in de Grond-, Water-, en Wegenbouw (GWW) en Van der Lee Amstelveen Groen bv, die zich bezighoudt met groenvoorzieningen en het onderhoud hiervan. Beide bedrijven zijn gevestigd aan de Noorddammerweg 104 te Amstelveen. Vanuit deze samenwerking werken ze ook met hun opdrachtgevers samen door middel van een goedlopende wisselwerking.

Beide bedrijven zijn VCA* en ISO 9001:2008 gecertificeerd wat volstaat voor veiligheid en organisatorisch goed op orde. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij ze zeer hoog in het vaandel, daarom hebben ze niveau 3 behaald op de CO2-prestatieladder.

15 nieuwe Hyundai ’s geleverd aan Nerik Infra uit Hardenberg.

Van der Spek Vianen heeft vanaf haar vestiging in Hardenberg in één levering 15 nieuwe Hyundai ‘s geleverd aan Nerik Infra.

Nerik Infra is gespecialiseerd in het aanleggen van infrastructuur. Hun werkgebieden zijn Midden-, Oost- en Noord-Nederland en Duitsland. Ze richten zich op duurzame vernieuwing van de infrastructuur. Ze onderscheiden zich als een kennisbedrijf op het gebied van mobiliteit en infratechniek. Hun kracht ligt met name in de advisering- en realisatie van middelgrote en kleine opdrachten om hiermee de werkzaamheden goed te kunnen verrichten. Ze beschikken over de juiste kennis, ervaring, voertuigen, materialen en werknemers, waardoor ze alle benodigdheden hebben die nodig zijn om de projecten van hun opdrachtgevers uit te voeren. Uit een uitgebreide inventarisatie van de markt waarbij door Nerik Infra is gekeken welke machines en leverancier het beste bij hun wensenpakket aansloot zijn Hyundai ‘s geleverd door Van der Spek als beste keuze gekomen.

De totale leveringsomvang bestaat uit :

– 5 x Hyundai R18-9

– 5 x Hyundai R25Z-9AK

– 5 x Hyundai R30Z-9AK

Alle machines zijn zeer compleet uitgevoerd met onder andere een lange lepelsteel, hydraulische snelwissel en afneembare zwaailamp. Daarnaast is de helft van de machines ook nog voorzien van een extra hydraulische functie, welke proportioneel bediend kan worden door middel van een scroll-knop in de joystick.

Nieuwe Hyundai HX220L geleverd aan J.D. Reijneveld aannemings- en transportbedrijf.

Vanaf onze werkplaatsen in Vianen is onlangs een nieuwe Hyundai HX220L geleverd aan J.D. Reijneveld aannemings- en transportbedrijf uit Moerkapelle. Uiteraard is de machine opgehaald door hun eigen zwaartransportcombinatie.

Voor de aandrijving is de Hyundai HX220L voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 185 pk welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX-serie is ook de HX220L voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de nieuwe HX-serie in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld en opgeslagen kunnen worden. 

Deze moderne machine is standaard zeer compleet uitgerust. Middels de 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen zoals wij kennen van de smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om de display te bedienen via een Haptic-control knop. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De machinist ontbreekt het verder aan niets. De luxe en verwarmde stoel is op vele standen in te stellen en de mee verende armleuningen zijn onafhankelijk van de stoel in hoogte te verstellen. Het handsfree telefoonsysteem is geïntegreerd in de MP3 radio, startbeveiliging, key-less starten en de cabine is voorzien van led-werklampen.

Via een inlog op de HiMate website is de machine 5 jaar lang gratis op afstand te volgen en te monitoren.

Optioneel is de nieuwe Hyundai HX220L voorzien van lasthaak aan de binnenzijde van de lepelsteel om het uitvoeren van rioleringswerkzaamheden als het hijsen van putten e.d. gemakkelijker te kunnen uitvoeren.

Gemonteerde loopbordessen aan beide zijden zorgen dat de machinist ook bij slechtere ondergrond eenvoudig rondom de machine kan komen voor het uitvoeren van dagelijks onderhoud. Middels het opgebouwde GPS-systeem kan de machine zeer breed worden ingezet

Van Ginkel Boomrooierij neemt speciale Hyundai HW180 in gebruik

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe 20 tons mobiele Hyundai HW180 graafmachine geleverd aan Van Ginkel Boomrooierij in Zevenhoven.

De nieuwe Hyundai is zeer compleet opgebouwd door de werkplaats in Vianen van Van der Spek zodat hij door Van Ginkel zeer breed kan worden ingezet voor alle voorkomende werkzaamheden.

Boomwerk, meters hoog, handmatig- en machinaal zagen; Van Ginkel Boomrooierij In 2005 begint Ernst-Jan van Ginkel zijn bedrijf in de boomverzorging. Al snel specialiseert hij zich in rooi-, kap en snoeiwerk. Zijn passie voor het rooiwerk en zijn affiniteit met bosbouwmachines en transport blijkt een sterke combinatie: Van Ginkel Boomrooierij heeft zich ontwikkeld tot een succesvolle onderneming in het vakgebied.

Van Ginkel Boomrooierij pakt projecten effectief en efficiënt aan. ze werken met de beste mensen en de modernste machines en investeren voortdurend in technische innovaties. Het team bestaat uit doorgewinterde professionals, onder andere European Tree Workers en vakbekwame bosbouwmachinisten/chauffeurs, die volledig op elkaar zijn ingespeeld. Het gewonnen stamhout en de – op de locatie – geproduceerde houtsnippers van takken worden duurzaam verwerkt. Met eigen vrachtwagens kunnen ze het gekapte hout en houtsnippers direct afvoeren en leveren aan eindverwerkers in de regio. Elke opdracht is anders.

Van Ginkel Boomrooierij beschouwt elke klus als uniek en geeft graag weloverwogen, vrijblijvend advies.

Om tijdens deze werkzaamheden stabiel te kunnen werken is de nieuwe HW180 voorzien van extra stempelpoten naast het standaard gemonteerd dozerblad. In de werkplaats bij Van der Spek zijn de stempelpoten aangepast zodat de speciale Trelleborg 710/40-22.5 banden met bosbouwwielen gemonteerd konden worden. Dankzij de tweedelige giek heeft de machine een zeer groot bereik, door deze giek kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van zeer zuinige Tier IV final Cummins QSB6.7 6-cilinder motoren met een vermogen van 180pk welke uiteraard voldoen aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De cabine van de nieuwe HW180 is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

Standaard is de Hyundai HW180 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Naast AVVM is de machine ook nog voorzien van vele extra veiligheidsverlichting zodat de machine in iedere positie goed te zien is en er geen onveilige situaties kunnen ontstaan.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met vele extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden. Voor het aansluiten van een kiepkar is de machine voorzien van extra aansluitmogelijkheden waarmee deze hydraulisch kan kiepen.

Middels het standaard Hi-Mate systeem kan door Van Ginkel alle belangrijke gegevens van de machine worden gemonitord waarbij o.a. brandstofverbruik, onderhoudsgegevens, locatie e.d. kunnen worden ingezien.

Prima Equipment in Hardenberg zorgde voor het spuiten in de bekende bedrijfskleuren van Van Ginkel.

Gebr. Van der Poel neemt zeer speciale Hyundai HX180L Hybride in gebruik

Van der Spek Vianen heeft aan Gebr. Van der Poel uit Oud-Ade een zeer speciale Hyundai HX180L Hybride geleverd. De nieuwe Hyundai is zeer speciaal opgebouwd zodat hij door Gebr. Van der Poel optimaal en bijna voor alle werkzaamheden kan worden ingezet.

Gebr. Van der Poel ;  Ruim 50 jaar kennis en ervaring, deskundige medewerkers en een modern machinepark zijn de ijzersterke basis bij Gebr. Van der Poel in Oud-Ade. Inventiviteit, veelzijdigheid en een breed netwerk in het veenweidegebied staan voor hun rijke werkkapitaal. Opgeteld vormen ze het DNA van het bedrijf: de denk-, daad- en machinekracht waarmee ze voor iedere grond-, weg- en waterbouwkundige vraag een kwalitatieve oplossing bedenken en realiseren. Om dit optimaal te kunnen uitvoeren is het al zeer brede machinepark bij Gebr. Van der Poel uitgebreid met deze zeer speciale Hyundai HX180L Hybride.

Breed (kort- en lang) inzetbaar ; Na zeer uitgebreid overleg tussen de klant Gebr. Van der Poel, Hyundai importeur Van der Spek Vianen en ombouwspecialist Matt Nielen constructies is de definitieve uitvoering van de machine samengesteld. Voor Gebr. Van der Poel is het zeer belangrijk dat de machine zeer breed inzetbaar is waarbij het wisselen tussen de verschillende giekconfiguraties en uitrustingsstukken snel en efficiënt moet kunnen plaatsvinden zodat voor ieder werk die optimale samenstelling kan worden ingezet. Dankzij de af fabriek geleverde tweedelige giek op de HX180L heeft de basismachine al een zeer groot bereik, door deze giek kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken. Het eventueel gemonteerde draai- en kantelstuk zorgt dat bijna iedere positie bereikt kan worden.

Aan deze tweedelige giek is door Matt Nielen een hydraulische snelkoppeling gemonteerd waarmee snel gewisseld tussen de originele giek met lepelsteel en de eveneens door Matt Nielen gebouwd longfront van 15 meter. Als het longfront niet wordt gebruikt kan deze worden geplaats in een containerslede waarmee hij snel en eenvoudig van- en naar de werken kan worden verplaatst zodat als hij nodig is snel ter plaats kan zijn.

Snel en Zuinig ; De Hyundai HX180L door Van der Spek Vianen B.V. voorzien van ECO’nergy Hydride Systeem. Door dit Hybride systeem bespaart Gebr. Van der Poel flink. Als besparing spreekt men over twee soorten besparing: de reële brandstof besparing en de economische winst, oftewel de hogere snelheid en het meer verzetten. Om veel brandstof te besparen kan het motortoerental zakken door in een lagere modus (E) te draaien. Het motortoerental gaat omlaag en de pomp wordt minder belast, waardoor het brandstof verbruik maximaal zal dalen. En vice versa, gaat men op vol vermogen draaien dan zal de machine enorm snel worden en flink meer verzetten. Tijdens het zakken wordt de energie van het gewicht van de complete uitrusting benut en vult de hefcilinder de accumulator waarin de energie wordt opgeslagen. Bij het bedienen van de hef wordt de energie teruggegeven aan de hefcilinders, waardoor de dieselmotor en hydrauliekpompen nauwelijks hoeven te werken.

Veilig ; Standaard is de nieuwe HX-serie in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Hydraulische systeem ; De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld en opgeslagen kunnen worden. Vanaf de eerste slag luistert de machine precies en snel naar de machinist. Uiteraard zijn deze functies bij Gebr. Van der Poel’s HX180L zowel op de standard als longfront gemonteerd zodat de uitrustingstukken altijd kunnen worden ingezet.

De Wit Kraanwerk & Zn uit Streefkerk neemt nieuwe Hyundai HX220L in gebruik.

Net voor de jaarswisseling heeft Van der Spek Vianen via haar werkplaatsen in Vianen een nieuwe Hyundai HX220L geleverd aan De Wit Kraanwerk en Zn. De goede ervaringen en het partnerschap met Van der Spek Vianen maakt de keuze om weer te kiezen voor een nieuwe graafmachine geleverd door Van der Spek Vianen één die weloverwogen is.

De Wit Kraanwerk & Zn uit Streefkerk is thuis op vele markten. Naast kraanverhuur, het uitvoeren van grond- en straatwerk, het aanleggen- en renoveren van rioleringen voeren ze ook bouwwerkzaamheden uit waarbij professioneel metselwerk een specialisme is.

Voor de aandrijving is de Hyundai HX220L voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 185 pk welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX-serie is ook de HX220L voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de nieuwe HX-serie in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld en opgeslagen kunnen worden.

Deze moderne machine is standaard zeer compleet uitgerust. Middels de 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen zoals wij kennen van de smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om de display te bedienen via een Haptic-control knop. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De machinist ontbreekt het verder aan niets. De luxe en verwarmde stoel is op vele standen in te stellen en de mee verende armleuningen zijn onafhankelijk van de stoel in hoogte te verstellen. Het handsfree telefoonsysteem is geïntegreerd in de MP3 radio, startbeveiliging, key-less starten en de cabine is voorzien van led-werklampen en een opklapbare treeplank. Via een inlog op de HiMate website is de machine 5 jaar lang gratis op afstand te volgen en te monitoren. Optioneel is de nieuwe Hyundai HX220L voorzien van lasthaak aan de binnenzijde van de lepelsteel om het uitvoeren van rioleringswerkzaamheden als het hijsen van putten e.d. gemakkelijker te kunnen uitvoeren. Middels het opgebouwde GPS-systeem en overdruk kan de machine zeer breed worden ingezet.

Optioneel is de nieuwe Hyundai HX220L voorzien van lasthaak aan de binnenzijde van de lepelsteel om het uitvoeren van riolerings-werkzaamheden als het hijsen van putten e.d. gemakkelijker te kunnen uitvoeren. Middels het opgebouwde GPS-systeem en overdruk kan de machine zeer breed worden ingezet.

Beelen neemt nieuwe Hyundai HX380L in gebruik

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe Hyundai HX380L geleverd aan Beelen. Uiteraard is de machine gespoten in de bekende huiskleuren van Beelen. Prima Equipment heeft hier voor zorggedragen.

De nieuwe 41 ton wegende Hyundai HX380L is voorzien van een zeer duurzame Cummins QSL-9 Tier 4 Final motor welke een vermogen levert van 320 Pk, gekoppeld aan ruim 576 liter/min. hydraulisch vermogen zorgt deze ervoor dat de machine niet alleen erg snel en sterk is maar ook extreem zuinig.

Het IPC (Intelligent Power Control) systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX-serie is ook deze Cummins voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De elektronisch aansturing van de koelfan die via een viscokoppeling wordt aangedreven zorgt ervoor dat deze altijd de juiste snelheid draait en zo de machine op de juiste bedrijfstemperatuur houd zodat hij optimaal kan werken zonder overbodig brandstofverbruik en geluidsproductie dat zeker bij binnenstedelijks sloopwerk zeer wenselijk is. Het nieuwe ontwikkelde vergrote koelsysteem op de HX380L is zeer goed toegankelijk zodat het eenvoudig schoongemaakt kan worden mocht dit benodigd zijn.

De nieuwe Hyundai HX380L is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden. Dit is iets wat zeker bij sloopwerkzaamheden vaak gebeurd op zo efficiënte- en snel mogelijk het werk te kunnen klaren.

Standaard is de nieuwe HX-serie, en dus ook de machine van Beelen is voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

De nieuwe Hyundai is na goed overleg tussen Van der Spek en Beelen voorzien van diverse opties om de machine zo optimaal mogelijk te kunnen inzetten. Na een uitgebreide instructie door de technische dienst van Van der Spek is de HX380L in Amsterdam gelijk ingezet voor het beladen van één van de mobiele puinbrekers van Beelen.

Hyundai Construction Equipment Europe in Tessenderlo doet mee met Openbedrijvendag op 7 oktober.

Op zondag 7 oktober 2018 neemt Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) deel aan Openbedrijvendag. Tussen 10 en 17 uur is iedereen van harte welkom in het gloednieuwe Europese hoofdkantoor in Tessenderlo. Met een indrukwekkende machine line-up, een divers aanbod aan activiteiten voor jong en oud, doorlopende rondleidingen, machinedemonstraties, een jobcorner en een kinderspeelhoek krijgt de bezoeker op een speelse en educatieve manier inzicht in de wereld van de bouwmachines, vorkheftrucks en warehousing equipment.

Belevingsparcours

Bezoekers hebben heel wat te ontdekken op de 81.000 m² grote site in Tessenderlo. Een uitgestippelde wandeling loodst de bezoeker van het indrukwekkende, bijna energie-neutrale administratieve hoofdgebouw van 5.400 m² van waaruit HCEE opereert, naar het 12.000 m² grote magazijn. Hier liggen alle reserve-onderdelen die nodig zijn om het complete Europese dealernetwerk – bestaande uit meer dan 140 dealers – te bedienen. Ook de Hyundai Academy, het 2.600 m² grote Europese trainingscentrum dat op dezelfde site ligt, opent die dag haar deuren. Hier worden het hele jaar door opleidingen georganiseerd voor het dealernetwerk. Neem plaats in een standaard klaslokaal of begeef je naar de werkruimte waar je onder de motorkap van de indrukwekkende wielladers, graafmachines en vorkheftrucks kan gluren. Bij de verschillende haltes langsheen de route staan medewerkers van HCEE klaar met een deskundige uitleg. Filmpjes en infoborden helpen bezoekers een duidelijk beeld te krijgen van het bedrijf.

Machines @ work op de demo site

Mag het allemaal net ietsje ruiger? Stap dan in de Hyundai shuttlebus die je in vijf minuten van het hoofdkwartier in Tessenderlo naar de demo site brengt. Hier ben je getuige van een stoere machinedemonstratie. Een representatief gamma aan machines geeft hier een staaltje van hun kunnen. Kijk vanop een veilige afstand toe hoe ze bergen zand verzetten of hoe een metersdiepe put graven voor deze krachtpatsers een fluitje van een cent blijkt te zijn.

 

Praktisch

  • Bezoekers zijn welkom van 10u tot 17uur.
  • Bezoekers kunnen de uitgestippelde rondleiding op eigen tempo afleggen. Deze duurt in zijn geheel

+/- 1 uur. Het parcours is ook toegankelijk voor kinderen.

  • Voor kinderen voorzien we entertainment op maat.
  • Het parcours is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Nieuwe Hyundai HL960special voor Verbrugge

Van der Spek Vianen heeft een speciaal geprepareerde Hyundai laadschop afgeleverd bij Verbrugge terminals in Terneuzen. Dit maal een Hyundai HL960Special die de vloot met op- en overslag Hyundai’s gaat aanvullen. Door de zeer goede ervaringen die door Verbrugge zijn opgedaan met de machines en de service van Van der Spek Vianen was de keuze voor wederom een Hyundai geleverd door Van der Spek snel gemaakt.

De nieuwe 19 ton wegende HL960 wordt aangedreven door zuinige Cummins QSB 6.7 6-cilinder dieselmotor welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie eisen. De uitlaatgassen worden door middel van AD blue in combinatie met een DOC katalysator gereinigd. Middels de grote touchscreen in de ruime cabine kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkstanden zodat er altijd zo efficiënt mogelijk en met het laagste brandstofverbruik gewerkt kan worden. Rexroth hydrauliek met loadsensing en flow-sharing zorgt dat er altijd voldoende kracht en vermogen present is om optimaal te kunnen werken met de machine.

In de luxe cabine heeft de machinist een goed overzicht rondom de machine en is via het instrumentarium en grote touchscreen alle benodigde informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct de gewenst informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

De Hyundai HL960 is uitgerust met ZF assen en volledig ZF automatische versnellingsbak welke standaard is uitgevoerd met lock-up in de versnellingen zodat er nog meer brandstof wordt bespaard.

Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat zeker bij inzet in stoffige werkomgevingen de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is.

 

De Hyundai HL960Special is opgebouwd door de werkplaatsen van Van der Spek voor inzet bij het op- en overslaan van “agressieve” producten welke een standaard machine op korte termijn zouden aantasten. Bij deze “agressieve” producten moet er gedacht worden aan o.a. kunstmest,fosfaten en zout. Van der Spek Vianen kan als gewenst een uitgebreid advies geven om machines aan te passen voor elke inzet en gewenste benodigde bescherming.

Om tegen de inwerkingen van deze producten te kunnen is HL960 volledig omgebouwd met vele aanpassingen en beschermingen. De machine is na deze ombouw volledig gespoten in een speciale 2 componenten epoxy lak zodat hij de komende jaren beschermt is tegen inwerkingen van buitenaf.

Uiteraard staat veiligheid en het welzijn van de machinist voorop bij Verbrugge en daarom is de machine ook voorzien van een cabine beschermrek aan de voorzijde en een camerasysteem zodat de machinist ook goed zicht heeft achter de machine. Voor een goed klimaat in de cabine is er een overdrukunit gemonteerd die zorgt voor zuivere en schone luchttoevoer.

Weer nieuwe Hyundai voor Rademakers

Rademakers uit Roosendaal heeft een nieuwe Hyundai R35Z-9 toegevoegd aan het machinepark, enkele maanden geleden kocht Rademakers ook al een Hyundai toen een R25Z-AK9 die uiteraard ook door Van der Spek Vianen is geleverd.

Rademakers is al 50 jaar actief in de landbouw sector, de water- en wegenbouw. Later begonnen met de aanschaf van veegwagens en reinigers. Met deze investeringen is de basis gevestigd voor het huidige bedrijf. Rademakers is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Voor de veiligheid hanteren ze de VCA en BTR richtlijnen.

De ruim 3.650 kilo wegende Hyundai R35Z-9 is uitgevoerd met extra hydraulische functies zodat hij eenvoudig en snel kan werken met de verschillende hydraulische aanbouwdelen.

Om maximaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte hebben ze bij Rademakers gekozen voor de Hyundai R35Z-9, de machine is een binnendraaier waardoor er ook in zeer nauwe ruimtes mee gewerkt kan worden. De zwenkbare giek welke maximaal tot 75° kan zwenken zorgt dat bijna op iedere plek gekomen kan worden met de uitrustingstukken of bakken.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar watergekoelde 3 cilinder motor verantwoordelijk. Aan deze motor zitten variabele plunjerpompen gekoppeld welke zorgen voor een optimale hydrauliekopbrengst en daarbij behorend laag brandstofverbruik.

De Hyundai R35Z-9 wordt door Van der Spek Vianen standaard geleverd met slangbreukventielen op zowel de giek als lepelsteel. Daarnaast is de ruime cabine standaard uitgevoerd met airconditioning.