Category Archive Hyundai

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HW140A voor Schuiteman Elspeet

Schuiteman uit Elspeet heeft een zeer complete Hyundai HW140A geleverd gekregen uit de werkplaats in Vianen van Van der Spek.

De machine is o.a. voorzien van een verstelgiek, draai-kantelstuk, centrale smering en bredere banden.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

De nieuwe Hyundai HW140A :

De nieuwe Hyundai HW140A wordt aangedreven door een 4,5 liter Cummins motor. Dit is de grootste viercilinder in zijn klasse. De motor levert 127 kW (173 pk) ,met deze 173 pk is de motor de sterkste in de 15-tons klasse. Een extra voordeel van deze nieuwe motor is dat deze slechts 1.680 r.p.m draait bij het rijden met 40 km/u. Hierdoor is de machine zeer zuiniger en biedt extra comfort voor de machinist.

Onderwagen :

De HW140A heeft dezelfde 32-tons assen als de HW160 en HW180. Ook de extra zware draaikrans is dezelfde als die van de HW160 en HW180. Het schuifblad van de HW140A is zwaar uitgevoerd en extra hoog. De spatborden zijn fusee-gestuurd, waardoor de vooras-pendeling maximaal is. Dit komt de terreineigenschappen ten goede, waar de machinist veel profijt van heeft in zijn dagelijkse werk.

Load sensing hydrauliek :

De Hyundai HW140A is voorzien van zeer hoogwaardige LS load sensing hydrauliek van Bosch Rexroth. Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar en zeer geschikt voor de Nederlandse markt, waar een graafmachine niet alleen wordt gebruikt om te graven maar bijvoorbeeld ook als verreiker en om te levellen en te transporteren.

Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder LS kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze Hyundai. Compensatieventielen in het ventielenblok geven bij gecombineerd werken nu prioriteit aan de desbetreffende functies.

Standaard is de Hyundai HW140A geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

door-Van der Spek-

Hyundai HW150A compact afgeleverd bij Gebr. Snetselaar in Lunteren.

De machine is o.a. voorzien van een verstelgiek en zeer uitgebreid Steelwrist X20 afneembaar draaikantelstuk en SVAB joysticks.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

Onder de machine zijn brede Nokian 650/45-22.5 ground care SF banden gemonteerd om ook op slechtere ondergronden zonder problemen te kunnen werken en insporing te voorkomen.

De Hyundai HW150A CR wordt aangedreven door een zuinige- en stille Stage-V 4,5 liter Cummins motor met een vermogen van 173pK.

Standaard is de Hyundai HW150A CR geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Ook geïnteresseerd in de laatste serie van Hyundai?

Meer informatie of aanvraag voor demonstratie op

www.vanderspek.nl

#uwproductieonzezorg#serviceensupport#1team1doel

door-Van der Spek-

Compact Hyundai R55-9A geleverd De Wilde grond-, weg- en waterbouw

Van der Spek heeft bij De Wilde grond-, weg- en waterbouw uit Lelystand, onderdeel van de Reimert Groep een nieuwe Hyundai R55-9A rupsgraafmachine afgeleverd.

Ruim 5,5 ton weegt de nieuwe mobiele machine en hij  heeft een zwenkgiek die 80° naar links en 50° naar recht kan zwenken, hierdoor kan de machinist op zeer enge locaties alsnog zijn giek goed gebruiken en het werk uitvoeren.

Op de R55-9A is een zeer ruime cabine gemonteerd welke is voorzien van alle gemakken voor de machinist.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar 4TNV98 Stage-V motor verantwoordelijk ,deze  levert een nominaal vermogen van 66.9 pk bij 2400 t/min. Met andere woorden: de R55-9A beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, wat extra kracht geeft om de klus te klaren.

De nieuwe Hyundai R55-9A is gespoten en de bekende kleuren van de Reimert Groep en uiteraard voorzien van de juiste belletering van De Wilde grond,- weg- en waterbouw.

door-Van der Spek-

D. van der Steen B.V. investeert duurzaam in een elektrische graafmachine

Vanuit Vianen is een nieuwe elektrisch aangedreven Hyundai Ecodiger R40E geleverd aan D. van der Steen B.V. uit Utrecht.

De basis voor deze moderne machine is een Hyundai minigraafmachine, waarbij de machine wordt voorzien van een krachtige elektromotor gevoed door een 53,8 kWh Lithium accu pakket. Uitgangspunt bij de keuze van de accucapaciteit is de voorwaarde dat de machine bij normale inzet minimaal 8 uur op 1 lading kan draaien. Alle elektrische componenten zijn keurig binnen de bestaande beplating gemonteerd en de 380Volt acculader aansluiting heeft een mooie plek in het contragewicht gekregen. Bij de machine bestelde D. van der Steen elektrische verloopstekkers, waardoor de machine eenvoudig op iedere locatie is op te laden.

Naast dat de machine geen stikstof uitstoot heeft, is het ook veiliger om met de Eco-Digger te werken ten opzichte van een traditionele machine. Doorgaans maakt een dieselmotor een dominant geluid waardoor de machinist omgevingsgeluiden minder goed kan horen. Door de elektrische aandrijving is het fluisterstil rondom de machine, waardoor de machinist goed met de omgeving kan communiceren en in de gaten kan houden. Daarbij worden medewerkers die om de machine werken niet blootgesteld aan eventuele schadelijke uitlaatgassen.

Om overal goed gesteld voor de dag te komen, is de machine voorzien van een complete set bakken en uitrustingsstukken.

De nieuwe machine is gespoten in de bekende bedrijfskleuren van D. van der Steen B.V.

door-Van der Spek-

GMB Civiel B.V. neemt 2e Hyundai HX260AL Electric in gebruik.

GMB Civiel B.V. neemt 2e Hyundai HX260AL Electric in gebruik.

Na het succes van de 1e volledig elektrische graafmachine was het voor GMB duidelijk dat er nog extra geïnvesteerd zou gaan worden in emissieloze Hyundai graafmachines.

Met een accupakket van 390kWh kan de machine in principe al acht uur draaien, maar niet als die bijvoorbeeld de hele dag zware klei moet graven. Een groter accupakket is uiteraard mogelijk, maar er is voor deze machine ook gekeken naar extra energie-besparende-mogelijkheden en zo kwamen wij uit op het hybride systeem van energieterugwinning op de hydrauliek.

Het ECO’nergie systeem is niet nieuw en al vaker toegepast maar dan op conventionele diesels. Het principe hiervan is dat de giek bij het zakken druk opbouwt in een met stikstof gevulde cilinder. Dit kost geen energie doordat de zwaartekracht zijn werk doet. De hoge druk in de stikstofcilinder wordt vervolgens hergebruikt bij het heffen van de giek. Het ECO’nergie systeem geeft niet alleen energiebesparing maar resulteert ook in een hogere snelheid bij het heffen van de giek wat zorgt voor meer productie.

Machinist Anton nam de nieuwe Hyundai HX260AL Electric in gebruik bij de Dijkversterking Wolferen-Sprok. Een mooi werk waar de electrische machine uitstekend tot zijn recht komt en de laadvoorziening van de wissel-batterijboxen op het werk voorzien is.

Verder is de machine voorzien van vele opties; naast de herkenbare GMB huisstijl is de machine oa voorzien van een Engcon draaikantelstuk inclusief gripper; Trimble Earthworks 3D GPS; bewakingscamera systeem; extra camera binnenkant arm enz.

door-Van der Spek-

Zware mobiele Hyundai HW210A voor Bottelier B.V.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe zeer complete wielmobiele Hyundai HW210A graafmachine afgeleverd bij Bottelier B.V. in Haarlem.

De nieuwe Hyundai HW210A is in goed overleg tussen Bottelier en Van der Spek zeer compleet samengesteld zodat hij zeer breed ingezet kan worden voor het uitvoeren van vele voorkomende werkzaamheden die Bottelier B.V. uitvoert.

Met zijn gewicht van 24 ton is de HW210A een echte zwaargewicht als het gaat om mobiele graafmachines. Dankzij zijn zware bouw kunnen zonder problemen diverse sloopuitrustingsstukken worden gebruikt die eenvoudig gewisseld kunnen worden door het gemonteerde Demarec OilQuick systeem. Vier stempelpoten zorgen er voor dat de nieuwe HW210A stabiel staat als deze sloop- uitrustingstukken worden gebruikt.

Door zijn monogiek van 5.650mm en lepelsteel van 2.920 wordt een groot bereik gerealiseerd waarmee sloop- en demontage werkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd.

Uiteraard is de Hyundai HW210A voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor. De motor levert een vermogen van 129kW en bereikt zijn maximale koppel bij 1.300 omw./min.

Om uit te voeren werkzaamheden veilig te kunnen doen zijn er diverse opties op de machine gemonteerd als o.a. een klapbaar cabinerek, overdruksysteem op de cabine, vol geschuimde banden, hoogtebegrenzing.

Voor Bottelier is het zeker niet de eerste Hyundai, de jaren lange tevreden samenwerking tussen Bottelier en Van der Spek Vianen heeft geresulteerd in wederom een nieuwe Hyundai voor Bottelier.

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HX300AL voor Van der Ven uit Brakel

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe Hyundai HX300AL geleverd aan Van der Ven uit Brakel. Uiteraard is de machine gespoten in de bekende huiskleuren van Van der Ven.

Om een groter bereik te realiseren is de nieuwe Hyundai HX300AL voorzien van zowel een verlengde giek als lepelsteel waarmee de machine tot ca. 13.000mm kan reiken.

Van der Ven is middelgroot aannemingsbedrijf met verrassend veel disciplines onder hun dak. Het stelt ze in staat om adequaat en goed gecoördineerd in te spelen op de klantwensen. Zo is Van der Ven uw kwaliteitspartner als het gaat om leidingwerken, grond-, water- en wegenbouw, natuur- en cultuurtechniek en beton- en waterwerken. Maar ook groenvoorzieningen, bouw, herstel en onderhoud aan historische objecten, asbestsaneringen, bodem- en waterbodemsaneringen en sloopwerkzaamheden.

De nieuwe Hyundai HX300AL is voorzien van een zeer duurzame Cummins QSB Stage-V motor welke een vermogen levert van 194 kW, gekoppeld aan ruim 570 liter/min. hydraulisch vermogen zorgt deze ervoor dat de machine niet alleen erg snel en sterk is maar ook extreem zuinig.

De EPIC (Electronic Pump Independent Control) elektronische pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt.  De elektronisch aansturing van de koelfan die via een viscokoppeling wordt aangedreven zorgt ervoor dat deze altijd de juiste snelheid draait en zo de machine op de juiste bedrijfstemperatuur houd zodat hij optimaal kan werken zonder overbodig brandstofverbruik en geluidsproductie.

De nieuwe Hyundai HX300AL is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Van der Ven voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

Optioneel is de machine o.a. ook nog uitgevoerd met een overdruksysteem, centrale smering, bordessen aan beide zijden, afgeschuinde rupsen en een extra hijspunt aan de binnenzijde van de lepelsteel om zwaardere delen te kunnen verzetten als bijvoorbeeld rioolputten.

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HW160A voor Loon & Verhuurbedrijf Barry van Heerdt

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe zeer complete Hyundai HW160A afgeleverd bij Loon & Verhuurbedrijf Barry van Heerdt

De machine is voorzien van een verstelgiek en stempelpoten met dozerblad. Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

De nieuwe Hyundai HW160A met een gewicht van 20 ton is uiteraard voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor. De motor levert een vermogen van 129kW en bereikt zijn maximale koppel bij 1.500 omw./min.

Op klantwens is de HW160A ook uitgevoerd met automatische smering en overdruk op de cabine zodat in alle omstandigheden veilig gewerkt kan worden door de machinist.

De machine is gespoten in de bekende bedrijfskleuren van Loon & Verhuurbedrijf Barry van Heerdt.

door-Van der Spek-

Zeer complete Hyundai HW150A CR voor Visscher B.V. in Mastenbroek

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe zeer complete Hyundai HW150A CR afgeleverd bij

Visscher in Mastenbroek.

De machine is o.a. voorzien van een verstelgiek en zeer uitgebreid Engcon draaikantelstuk inclusief snelwissel zodat het complete draaikantelstuk kan worden afgezet als dit niet benodigd is. Hiervoor is een Engon QS60 snelwissel gemonteerd zodat naast het draaikantelstuk ook bakken, palletvork en andere uitrustingstukken kunnen worden gemonteerd met een druk op de knop.

Dankzij het gemonteerde Leica GPS besturing kan het draaikanstuk automatisch worden aangestuurd.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

Onder de machine zijn brede Nokian 650/45-22.5 ground care excavator SF banden gemonteerd om ook op slechtere ondergronden zonder problemen te kunnen werken en insporing te voorkomen.

De Hyundai HW150A CR wordt aangedreven door een zuinige- en stille Stage-V 4,5 liter Cummins motor met een vermogen van 173pK. Standaard is de Hyundai HW150A CR geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HW140A op transport voor Glent.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe zeer complete Hyundai HW140A afgeleverd bij Glent.

Glent zal de nieuwe Hyundai HW140A gaan inzetten op een van haar internationale projecten in Europa. Ze zijn gespecialiseerd in het bouwen van datacenters en locaties voor de farmaceutische industrie. Hierbij voert men de complete bouw uit van grondwerk tot het opleveren met beveiligingsinstallaties aan het einde.

De machine is o.a. voorzien van een verstelgiek, stempelpoten en  draai-kantelstuk. Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

Het spuiten van de machine in bedrijfskleur is uitgevoerd door Prima Equipment in Hardenberg.

De nieuwe Hyundai HW140A wordt aangedreven door een 4,5 liter Cummins motor. Dit is de grootste viercilinder in zijn klasse. De motor levert 127 kW (173 pk) ,met deze 173 pk is de motor de sterkste in de 15-tons klasse. Een extra voordeel van deze nieuwe motor is dat deze slechts 1.680 r.p.m draait bij het rijden met 40 km/u. Hierdoor is de machine zeer zuiniger en biedt extra comfort voor de machinist.

De HW140A heeft dezelfde 32-tons assen als de HW160 en HW180. Ook de extra zware draaikrans is dezelfde als die van de HW160 en HW180. Het schuifblad van de HW140A is zwaar uitgevoerd en extra hoog. De spatborden zijn fusee-gestuurd, waardoor de vooras-pendeling maximaal is. Dit komt de terreineigenschappen ten goede, waar de machinist veel profijt van heeft in zijn dagelijkse werk.

Load sensing hydrauliek :

De Hyundai HW140A is voorzien van zeer hoogwaardige LS load sensing hydrauliek van Bosch Rexroth. Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar en zeer geschikt voor de Nederlandse markt, waar een graafmachine niet alleen wordt gebruikt om te graven maar bijvoorbeeld ook als verreiker en om te levellen en te transporteren.

Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder LS kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze Hyundai. Compensatieventielen in het ventielenblok geven bij gecombineerd werken nu prioriteit aan de desbetreffende functies.

Standaard is de Hyundai HW140A geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.