Categorie archief Hyundai

Nieuwe Hyundai HW140A mobiele graafmachine geleverd bij Van Pinxteren in Boxtel.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe zeer complete Hyundai HW140A afgeleverd bij Van Pinxteren in Boxtel. De machine is o.a. voorzien van een verstelgiek, Rototilt draai-kantelstuk en brede Nokian 650/45/22.25 banden. Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

De nieuwe Hyundai HW140A wordt aangedreven door een 4,5 liter Cummins motor. Dit is de grootste viercilinder in zijn klasse. De motor levert 127 kW (173 pk) ,met deze 173 pk is de motor de sterkste in de 15-tons klasse. Een extra voordeel van deze nieuwe motor is dat deze slechts 1680 rpm draait bij het rijden met 40 km/u, waar dat voorheen 2000 rpm was. Dat is zuiniger en biedt extra comfort voor de machinist.

Onderwagen :

De HW140A heeft dezelfde 32-tons assen als de HW160 en HW180. Ook de extra zware draaikrans is dezelfde als die van de HW160 en HW180. Het schuifblad van de HW140A is zwaar uitgevoerd en extra hoog  en kan meer slag maken en de achterwielen verder kan opdrukken. Hierdoor is ook het kantelpunt verplaatst wat de machine meer stabiliteit geeft bij graafwerk en werken met zware last. De spatborden zijn fusee-gestuurd, waardoor de vooras-pendeling maximaal is. Dit komt de terreineigenschappen ten goede, waar de machinist veel profijt van heeft in zijn dagelijkse werk.

Bovenwagen :

Bij de nieuwe HW140A is de draaikrans is verder naar voren geplaatst t.o.v. van de vorige modellen. Dit verbetert de gewichtsverdeling en de stabiliteit bij hijsen en graven over de achteras. Door de verplaatsing is de kont van de machine 20 cm korter geworden en is de draaicirkel kleiner geworden. Daarbij is de motorkap verlaagd voor beter zicht naar achteren.

De giek is juist verder naar achteren geplaatst op de draaikrans. Ook dit draagt bij aan de stabiliteit en geeft tevens uitmuntend zicht door het rechter raam. De slangen van het ventielenblok lopen nu onderlangs in plaats van met een grote lus naast de cabine, wat het zicht nog verder verbetert.

Load sensing hydrauliek :

De Hyundai HW140A is voorzien van zeer hoogwaardige LS load sensing hydrauliek van Bosch Rexroth. Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar en zeer geschikt voor de Nederlandse markt, waar een graafmachine niet alleen wordt gebruikt om te graven maar bijvoorbeeld ook als verreiker en om te levellen en te transporteren.

Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder LS kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze Hyundai. Compensatieventielen in het ventielenblok geven bij gecombineerd werken nu prioriteit aan de desbetreffende functies.

Standaard is de Hyundai HW140A geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Nieuwe Hyundai HL970A voor Leenaerts

Van der Spek Vianen heeft nieuwe Hyundai HL970A laadschop afgeleverd bij Leenaerts uit Born. De nieuwe Hyundai is direct ingezet op de op- en overslag- en recyclinglocatie in de haven van Born.

De nieuwe 24 ton wegende HL970A wordt aangedreven door zuinige en duurzame Cummins L9 6-cilinder dieselmotor welke uiteraard voldoet aan de nieuwste Stage-V emissie eisen. Middels de grote touchscreen in de ruime cabine kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkstanden zodat er altijd zo efficiënt mogelijk en met het laagste brandstofverbruik gewerkt kan worden.

In de luxe cabine heeft de machinist een goed overzicht rondom de machine en is via het instrumentarium en grote touchscreen alle benodigde informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct de gewenst informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

Dankzij het af fabriek gemonteerde AAVM camerasysteem ( All Around View Monitoring ) welke is uitgevoerd met radar aan de achterzijde is de veiligheid rondom de machine gegarandeerd.  Zodra er binnen het werkbereik van de machine objecten of personen bevinden krijgt de machinist hier met een akoestisch signaal melding van.  Wat de veiligheid nog verder uitbreid is de automatische opening van de cabinedeur die de machinist met een afstandsbediening kan openen. Er hoeft niet eerst op de machine geklommen te worden om de deur te openen.

De Hyundai HL970A is uitgerust met ZF assen en volledig ZF automatische versnellingsbak welke standaard is uitgevoerd met lock-up in de versnellingen zodat er nog meer brandstof wordt bespaard.

Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat zeker bij inzet in stoffige werkomgevingen de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is. 

Optioneel is de machine uitgevoerd met Techking L5 banden

Een nieuwe Hyundai R18-9AK voor Nerik Infra

Vanaf vestiging Hardenberg is afgeleverd aan Nerik Infra, een nieuwe Hyundai R18-9AK.

Wij wensen Erik Roelofs van Nerik Infra veel plezierige en betrouwbare draaiuren toe!

Nerik Infra en Van der Spek zijn geen onbekenden van elkaar. Na vele mini graafmachines geleverd te hebben de afgelopen 3 jaar, is deze Hyundai minigraver ter uitbreiding van hun machinevloot.

maart 2019

Bemmel Container Service neemt nieuwe Hyundai HW140A in gebruik.

Van der Spek Vianen heeft onlangs van de vestiging in Vianen een nieuwe Hyundai HW140A afgeleverd bij Bemmel Container Service in Harmelen.  

De machine zal ingezet gaan worden voor het uitsorteren en op- en overslaan van te recyclen stromen.

De nieuwe Hyundai is compleet uitgevoerd en o.a. voorzien een verstelgiek, massieve banden en overdruksysteem op de cabine. Dankzij de omkeer-van voor de koeling blijft deze ondanks de zwaardere omstandigheden schoon.

Voor de aandrijving is een 4.5 Cummins motor verantwoordelijk. De motor levert 173 pk en draait bij een snelheid van 40 km/u slechts 1.680 toeren waarmee hij extra zuinig is bij het rijden tussen de uit te voeren werken.

De Hyundai HW140A is voorzien van zeer hoogwaardige LS load sensing hydrauliek van Bosch Rexroth. Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar. Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder LS kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze nieuwe Hyundai HW140A.

Door bekende oranje bedrijfskleur is het een echt Bemmel Container Service machine geworden.

Nieuwe Hyundai HW140A voor Kooiker Infra BV

Kooiker Infra BV, Staphorst, is trotse eigenaar van deze in bedrijfskleur uitgevoerde Hyundai HW140A.

Deze mobiele graafmachine is voorzien van een stage 5 motor. Verder voorzien van een Rototilt R4 draaikantelstuk, Nokian 650 enkellucht banden en LED werkverlichting. Roelof Kooiker van Kooiker Infra, bedankt voor deze mooie opdracht en veel plezierige draaiuren toegewenst, met deze prachtige machine!

Nieuwe Hyundai HW140A voor Renkema Grondwerken BV

Gezamenlijk hebben de Van der Spek monteur en vertegenwoordiger een mooie complete Hyundai HW140A afgeleverd op werklocatie nabij Assen, bij Renkema Grondwerken BV (onderdeel is van Brouwer & Brouwer Eastermar). Deze Hyundai HW140A voldoet aan laatste stage 5 emissie uitstoot normen.

Verder is machine uitgevoerd met Rototilt Eurosteel draaikantelstuk. Voorzien van enkellucht 650 banden, maakt het toch ook weer een stoere machine. Machinist Sybren heel veel draaiplezier ervan. Renkema Grondwerken bv, Eelco Brouwer, bedankt voor deze opdracht.

Nieuwe Hyundai HW140A voor Brouwer & Brouwer BV

Vertegenwoordiger en monteur, leveren gezamenlijk deze mooie complete Hyundai HW140A af, aan Brouwer & Brouwer Eastermar. De Hyundai HW140A voldoet aan de laatste stage 5 emissie uitstoot normen.

Verder is machine uitgevoerd met Engcon draaikantelstuk en enkellucht 650 banden. Een stoere machine! Dirk van der Kuilen heeft nu al veel draaiplezier. Brouwer & Brouwer bedankt voor deze opdracht.

Nieuwe op- en overslag Hyundai HW140A voor Meeuwenoord Groep

Onlangs heeft Meeuwenoord Groep uit Noordwijkerhout deze nieuwe mobiele Hyundai HW140A in gebruik genomen op hun recyclinglocatie voor het het sorteren van te recyclen stromen.

Tevens wordt de machine ingezet voor het beladen van containers en vrachtwagens.

Uiteraard is de machine voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor. Om goed en veilig te kunnen werken is de machine optioneel uitgevoerd met stempels.

Nieuwe Hyundai HW140A voor Lokhorst CV Grond- en Straatwerk

Van der Spek Vianen heeft onlangs van de vestiging in Vianen een nieuwe Hyundai HW140A afgeleverd bij Lokhorst CV Grond- en straatwerk in Nunspeet.

De nieuwe Hyundai is compleet uitgevoerd en o.a. voorzien van een Encon EC219 draai-kantelstuk en Alliance 315/80 R22.5 extra brede banden om insporing op zachte ondergrond te voorkomen.

Voor de aandrijving is een 4.5 Cummins motor verantwoordelijk. De motor levert 173 pk en draait bij een snelheid van 40 km/u slechts 1.680 toeren waarmee hij extra zuinig is bij het rijden tussen de uit te voeren werken.

De Hyundai HW140A is voorzien van zeer hoogwaardige LS load sensing hydrauliek van Bosch Rexroth. Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar. Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder LS kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze nieuwe Hyundai HW140A.

Lokhorst CV Grond- en Straatwerk verricht grond- riolering en straatwerkzaamheden voor zowel bedrijven als particulieren in de regio. Ze leveren traditioneel vakwerk, maar kunnen ook grote oppervlakten machinaal bestraten voor bedrijven of gemeenten.

De nieuwe Hyundai HX260E Electric compleet in beeld bij GMB.

Bij GMB is deze geheel elektrisch aangedreven Hyundai direct in bedrijf genomen op de dijkversterking Gorinchem-Waardenburg waar hij laat zien wat de duurzame toekomst gaat worden, een emissievrije bouwplaats.

#uwproductieonzezorg #duurzaam #samenwerking