Categorie archief Hyundai

Nieuwe Hyundai HX235ALCR voor Blijleven B.V.

Onlangs heeft Blijleven B.V. een door Van der Spek Vianen B.V. geleverde nieuwe Hyundai HX235ALCR rupskraan in gebruik genomen.  De nieuwe Hyundai is  zeer compleet uitgevoerd zodat hij veelzijdig ingezet kan worden bij de werken die Blijleven aanneemt en uitvoert in het gehele land.

Het is bij Blijleven B.V. de derde nieuwe Hyundai die binnen enkele jaren in gebruik wordt genomen.

De Hyundai HX235ALCR is een binnendraaier zodat hij ook in de kleinste ruimtes zonder problemen zijn werk kan doen.

Voor het aansluiten van de vele verschillende uitrustingsstukken als bijvoorbeeld een palenkraker sorteergrijper of sloophamer is de machine voorzien van een zeer uitgebreide hydraulische installatie met veel aansluitmogelijkheden. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden. Voor de machinist is het dus zeer eenvoudig om te wisselen tussen de verschillende uitrustingsstukken, één druk op de knop en alles staat gelijk juist afgesteld.

Een Cummins QSB 6.7 6-cilinder motor met 136kW zorgt voor de aandrijving van de HX235ALCR. Belangrijk is te vermelden dat deze motor net als in vele Hyundai’s is voorzien van een all-in-one uitlaatgasnabehandelingssysteem in combinatie met AdBlue. . Actief regeren is bij deze machine dus niet steeds niet benodigd en brengt dus ook geen onnodige kosten- en stilstand met zich mee.

De nieuwe HX AL-machines zijn standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Blijleven voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Bovenop de achterzijde van de machine is een door Blijleven ontwikkelde watertank en vernevelingssysteem gemonteerd zodat de werkzaamheden die worden uitgevoerd met een palenkraker of sloophamer zo goed als stofvrij kunnen worden gedaan.

Blijleven B.V. is al meer dan 25 jaar actief in betonbewerking en slooptechnieken. Begonnen als opruimer in de bouw en vandaar uitgegroeid tot één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van hydraulisch koppensnellen van heipalen. Blijleven B.V. zoekt altijd naar nieuwe mogelijkheden en dat vraagt innovatie en ondernemerschap. De stofverneveling op hun kranen en krakers is hier een mooi voorbeeld van.

Met een gedegen kennis van de markt en een visie op kwaliteit worden ideeën professioneel uitgewerkt. De praktijkervaring van de medewerkers wordt optimaal benut in de nieuwe ontwerpen.

Het streven van het familiebedrijf is om een duurzame relatie op te bouwen met hun klanten die gebaseerd is op vertrouwen, kwaliteit en onafhankelijkheid.

Met nieuwe Hyundai HW170CR neemt Mourik een alleskunner in gebruik.

Van der Spek Vianen heeft vanuit haar werkplaats in Vianen een zeer complete nieuwe Hyundai HW170A CR afgeleverd bij Mourik in Groot-Ammers. De machine zal gaan werken bij Mourik Industrie in de Botlek.

De nieuwe ruim 20 ton wegende Hyundai HW170A CR is een short-radius machine waarbij de oversteek aan de achterzijde zeer beperkt is. De zwenkradius is maar 1.830mm. Dankzij deze opbouw kan de machine in beperkte ruimtes werken. In combinatie met gemonteerde verstelgiek is zelfs inzet in de krapste ruimtes mogelijk.

Voor de aandrijving van de Hyundai HW170A CR is een zeer zuinige en duurzame Cummins B4.5 motor verantwoordelijk. Deze motor met een piekkoppel van 780 Nm zet de nieuwe mijlpaal in deze klasse. Uiteraard voldoet de motor aan de strengste Stage-V emissie eisen waarvoor een

all-in-one uitlaatgas-nabehandelingssysteem zonder EGR is gemonteerd. Dankzij een hydraulisch aangedreven koelfan met temperatuur regeling is de machine zeer stil en wordt brandstof bespaard. De koelfan is voorzien van een automatische omkeerregeling zodat de koelers schoon blijven om optimaal te kunnen koelen. 

De Hyundai HW170A CR  is voorzien van zeer hoogwaardige LUDV (Load independent flow sharing)  

Rearoth Load Sensing hydrauliek voor soepele- en nauwkeurige bediening van meerdere functies tegelijkertijd.  Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar en zeer geschikt voor de Nederlandse markt, waar een graafmachine niet alleen wordt gebruikt om te graven maar bijvoorbeeld ook als verreiker en om te levellen en te transporteren.

Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder LS kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze Hyundai. Compensatieventielen in het ventielenblok geven bij gecombineerd werken nu prioriteit aan de desbetreffende functies.

Aangezien de machine bij Mourik Industrie zeer breed ingezet zal gaan worden is de machine voorzien van een schuifblad en stempelpoten waarmee stabiel kan worden afgestempeld als de werkzaamheden dit vragen.

Voor het uitvoeren van hijswerkzaamheden is de machine voorzien van een Nijhuis lastmomentbeveiliging met hoogte- en zwenkbegrenzing. Dankzij verschillende programma’s kan er gewerkt worden met diverse hulpstukken als ; haak, hijsmast, vorkbord en hijsjuk.

Dankzij de gemonteerde vacuüm-unit van Nimatech kunnen verschillende hulpstukken gebruikt worden voor het o.a. machinaal leggen van straatwerk en onderdelen hiervan.  

In de werkplaats bij Van der Spek zijn vele klant specifieke opties gemonteerd op de machine als extra slangbreukventielen, speciale banden inclusief het aanpassen van de spatborden, verlichting op diverse plaatsen e.d.

Uiteraard is de machine voorzien van een overdruksysteem zodat de machinist altijd veilig zijn werkzaamheden kan uitvoeren ongeacht de buitenomstandigheden.

Attero kiest weer voor zware Hyundai.

Van der Spek Vianen heeft weer een nieuwe Hyundai rupsmobiele graafmachine geleverd aan Attero voor de locatie Landgraaf. De nieuwe Hyundai HX520AL vervangt na vele tevreden draaiuren een Hyundai HX520L.

Van der Spek Vianen en Attero zijn geen onbekende van elkaar, Het is de tweede Hyundai 520 op een rij die wordt geleverd. Na de Hyundai HX520L is het nu de beurt aan de Hyundai HX520AL met duurzame Stage-V motor. Naast de Hyundai zijn er ook diverse Powerscreen zeefmachines en Steinert scheidingsmachines werkzaam bij Attero op de verschillende locaties.

De nieuwe machine gaat net als zijn voorganger een variatie van werkzaamheden uitvoeren op de locatie in Landgraaf zoals het afdekken van de stortplaats, het laden van vrachtwagens met grote capaciteiten en afwerken van de taluds op de stortplaats.

Om bepaalde specifieke werkzaamheden uit te voeren op de locatie heeft de Hyundai een zeer hoog gevraagd en benodigd hefvermogen. Voor dit hoge gewenste hefvermogen waarbij naast het hefvermogen ook de stabiliteit van de machine in alle posities zeer belangrijk is tijdens het tillen en liften is de Hyundai HX520AL de juiste partner om dit veilig en efficiënt uit te voeren.

In de werkplaats in Hardenberg is de Hyundai HX520AL compleet opgebouwd met diverse opties welke na uitgebreid overleg tussen Van der Spek Vianen en Attero zijn geselecteerd om de verschillende werkzaamheden die de 520 moet gaan uitvoeren zo optimaal mogelijk te kunnen doen.

Naast o.a. het verzwaard uitvoeren van het contragewicht is er een dom onder de giek geplaatst voor een groter bereik. Ook zijn er o.a. brede bordessen aan beide zijde van de bovenwagen geplaatst, een zeer uitgebreide overdrukinstallatie en centrale smering gemonteerd. Na de op- en ombouw van de machine in de werkplaats van Van der Spek Vianen is de machine waar nodig opnieuw gespoten bij PRIMA Equipment in Hardenberg.

Om hierbij snel-,efficiënt- en met een groot bereik te kunnen werken is de machine uitgerust met een 7060mm lange giek en 4000mm lange lepelsteel.

De HX520AL is voorzien van een zuinige Stage-V Cummins X12 6-cilinder turbodiesel motor met een inhoud van 11,8 liter. De motor levert een vermogen van 403 Pk. Voor de hydrauliek is hij uitgerust met Rexroth pompen welke een grote opbrengst hebben van wel 2 x 394 liter/min. Door het optimaal samenwerken van de motor en het hydraulisch systeem wordt er zeer efficiënt omgegaan de brandstof wat een gunstig verbruik als gevolg heeft.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine bij Attero voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

Net als alle HX-serie graafmachines is ook deze HX520AL voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem wat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik,locatie,draaiuren ect. Deze service is gratis en door de klant zelf uit te lezen.

Na een uitgebreide instructie op locatie aan de medewerkers bij Attero is de machine gelijk in bedrijf genomen waarbij direct vele tonnen werden verzet.

Onlangs bij Mourik tweede Hyundai HL940A afgeleverd.

De 14 tons laadschoppen wordt door Mourik ingezet bij load- and carry werkzaamheden bij één van hun industriële klanten.

Voor deze werkzaamheden zijn de nieuwe Hyundai HL940A’s bij Van der Spek voorzien van diverse speciale opties die in goed overleg met Mourik zijn gekozen zodat de machine optimaal hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Natuurlijk zijn de machines voorzien van zuinige Stage-V motoren die voldoen aan de nieuwste emissie-eisen. In de HL940 is een Cummins QSB 6.7 gemonteerd met een vermogen van 116kW.

Het Rexroth hydraulisch systeem met loadsensing en flow-scharing voor optimale krachtverdeling tussen de verschillende componenten als aandrijving en hefframe.

Dankzij de ZF automatische versnellingsbak en assen kan snel en efficiënt gewerkt worden waarbij een laag brandstofverbruik wordt gerealiseerd.

#uwproductieonzezorg#serviceensupport

Schriek en Hol neemt nieuwe Hyundai HW140A in gebruik.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe zeer complete Hyundai HW140A afgeleverd bij Schriek en Hol uit Harskamp. De machine is o.a. voorzien van een verstelgiek, giekvering, maaikorffunctie, hydraulisch omkeerbare koelfan, trekhaak en kipper hydrauliek, Engcon draai-kantelstuk en brede Nokian 650/45/22.25 banden. Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

De machine wordt o.a. gebruikt bij bos werkzaamheden. De krachtige motor met 173 pk en hoge olieopbrengst is dan ook zeer geschikt om een hydraulische klepelmaaier aan te drijven.

De nieuwe Hyundai HW140A :

De nieuwe Hyundai HW140A wordt aangedreven door een 4,5 liter Cummins motor. Dit is de grootste viercilinder in zijn klasse. De motor levert 127 kW (173 pk) ,met deze 173 pk is de motor de sterkste in de 15-tons klasse. Een extra voordeel van deze nieuwe motor is dat deze slechts 1.680 r.p.m draait bij het rijden met 40 km/u, waar dat voorheen 2000 r.p.m was. Hierdoor is de machine is stuk zuiniger en biedt extra comfort voor de machinist.

Onderwagen :

De HW140A heeft dezelfde 32-tons assen als de HW160 en HW180. Ook de extra zware draaikrans is dezelfde als die van de HW160 en HW180. Het schuifblad van de HW140A is zwaar uitgevoerd en extra hoog  en kan meer slag maken en de achterwielen verder kan opdrukken. Hierdoor is ook het kantelpunt verplaatst wat de machine meer stabiliteit geeft bij graafwerk en werken met zware last. De spatborden zijn fusee-gestuurd, waardoor de vooras-pendeling maximaal is. Dit komt de terreineigenschappen ten goede, waar de machinist veel profijt van heeft in zijn dagelijkse werk.

Bovenwagen :

Bij de nieuwe HW140A is de draaikrans is verder naar voren geplaatst t.o.v. van de vorige modellen. Dit verbetert de gewichtsverdeling en de stabiliteit bij hijsen en graven over de achteras. Door de verplaatsing is de kont van de machine 20 cm korter geworden en is de draaicirkel kleiner geworden. Daarbij is de motorkap verlaagd voor beter zicht naar achteren.

De giek is juist verder naar achteren geplaatst op de draaikrans. Ook dit draagt bij aan de stabiliteit en geeft tevens uitmuntend zicht door het rechter raam. De slangen van het ventielenblok lopen nu onderlangs in plaats van met een grote lus naast de cabine, wat het zicht nog verder verbetert.

Load sensing hydrauliek :

De Hyundai HW140A is voorzien van zeer hoogwaardige LS load sensing hydrauliek van Bosch Rexroth. Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar en zeer geschikt voor de Nederlandse markt, waar een graafmachine niet alleen wordt gebruikt om te graven maar bijvoorbeeld ook als verreiker en om te levellen en te transporteren.

Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder LS kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze Hyundai. Compensatieventielen in het ventielenblok geven bij gecombineerd werken nu prioriteit aan de desbetreffende functies.

Standaard is de Hyundai HW140A geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Van Diemen Sloopwerken kiest weer voor nieuwe Hyundai

Vanaf onze werkplaatsen in Hardenberg is onlangs een nieuwe Hyundai HX260AL geleverd aan Van Diemen Sloopwerken. De nieuwe Hyundai HX260AL vult het machinepark aan bij Van Diemen waar al velen Hyundai in werkzaam zijn die eveneens door Van der Spek Vianen is geleverd.

Uiteraard is hij gespoten in de bekende bedrijfskleuren van Van Diemen. Deze spuitwerkzaamheden zijn uitgevoerd door Prima Equipment.

Hyundai HX260AL

Voor de aandrijving is de Hyundai HX260AL voorzien van een zeer zuinige Tier Stage-V Cummins QSB 6-cilinder motor welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen.

Standaard is de nieuwe HX-serie in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Hydraulische systeem

De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld en opgeslagen kunnen worden.

Standaard al zeer compleet

Deze moderne machine is standaard zeer compleet uitgerust. Middels de 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen zoals wij kennen van de smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om de display te bedienen via een Haptic-control knop. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

De machinist ontbreekt het verder aan niets. De luxe en verwarmde stoel is op vele standen in te stellen en de mee verende armleuningen zijn onafhankelijk van de stoel in hoogte te verstellen. Het handsfree telefoonsysteem is geïntegreerd in de MP3 radio, startbeveiliging, key-less starten en de cabine is voorzien van led-werklampen en een opklapbare treeplank. Via een inlog op de HiMate website is de machine 5 jaar lang gratis op afstand te volgen en te monitoren.

Voor de veiligheid van de machinist is er aan de voorzijde van de cabine een beschermrek gemonteerd

Tevens is de machine optioneel voorzien een overdruk-systeem om de cabine zodat de machinist altijd veilig zijn werkzaamheden kan uitvoeren.

Roseboom Ede neemt nieuwe Hyundai HW140A in gebruik.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe zeer complete Hyundai HW140A afgeleverd bij Roseboom in Ede. De machine is o.a. voorzien van een verstelgiek, Engcon draai-kantelstuk en brede Nokian 650/45/22.25 banden. Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden. Uiteraard is de nieuwe machine gespoten in de bekende bedrijfskleuren van Roseboom.

De nieuwe Hyundai HW140A :

De nieuwe Hyundai HW140A wordt aangedreven door een 4,5 liter Cummins motor. Dit is de grootste viercilinder in zijn klasse. De motor levert 127 kW (173 pk) ,met deze 173 pk is de motor de sterkste in de 15-tons klasse. Een extra voordeel van deze nieuwe motor is dat deze slechts 1.680 r.p.m draait bij het rijden met 40 km/u, waar dat voorheen 2000 r.p.m was. Hierdoor is de machine is stuk zuiniger en biedt extra comfort voor de machinist.

Onderwagen :

De HW140A heeft dezelfde 32-tons assen als de HW160 en HW180. Ook de extra zware draaikrans is dezelfde als die van de HW160 en HW180. Het schuifblad van de HW140A is zwaar uitgevoerd en extra hoog  en kan meer slag maken en de achterwielen verder kan opdrukken. Hierdoor is ook het kantelpunt verplaatst wat de machine meer stabiliteit geeft bij graafwerk en werken met zware last. De spatborden zijn fusee-gestuurd, waardoor de vooras-pendeling maximaal is. Dit komt de terreineigenschappen ten goede, waar de machinist veel profijt van heeft in zijn dagelijkse werk.

Bovenwagen :

Bij de nieuwe HW140A is de draaikrans is verder naar voren geplaatst t.o.v. van de vorige modellen. Dit verbetert de gewichtsverdeling en de stabiliteit bij hijsen en graven over de achteras. Door de verplaatsing is de kont van de machine 20 cm korter geworden en is de draaicirkel kleiner geworden. Daarbij is de motorkap verlaagd voor beter zicht naar achteren.

De giek is juist verder naar achteren geplaatst op de draaikrans. Ook dit draagt bij aan de stabiliteit en geeft tevens uitmuntend zicht door het rechter raam. De slangen van het ventielenblok lopen nu onderlangs in plaats van met een grote lus naast de cabine, wat het zicht nog verder verbetert.

Load sensing hydrauliek :

De Hyundai HW140A is voorzien van zeer hoogwaardige LS load sensing hydrauliek van Bosch Rexroth. Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar en zeer geschikt voor de Nederlandse markt, waar een graafmachine niet alleen wordt gebruikt om te graven maar bijvoorbeeld ook als verreiker en om te levellen en te transporteren.

Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder LS kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze Hyundai. Compensatieventielen in het ventielenblok geven bij gecombineerd werken nu prioriteit aan de desbetreffende functies.

Standaard is de Hyundai HW140A geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Hyundai HX220AL Special voor Lansers Trio

Van der Spek Vianen een nieuwe Hyundai HX220AL Special afgeleverd bij Lansers Trio. De nieuwe Hyundai HX220AL is special aangepast zodat hij eenvoudig in- en uit zeeschepen gehesen kan worden middels grote portaalkranen die worden ingezet voor het lossen hiervan.

Om dit veilig- en op een eenvoudige manier te kunnen doen is de HX220AL voorzien van speciale hijspunten. Hieraan worden de kettingen gemonteerd die vervolgens weer aan de kraan worden geplaatst. Op de giek en lepelsteel zijn extra beschermingen aangebracht zodat deze beter beschermd zijn bij het uitvoeren van de zware werkzaamheden in de ruimen van deze grote zeeschepen die wel ladingen tot 150.000 ton bij zich kunnen hebben.

Lansers Trio is de specialist als het gaat om het op- en overslaan, zeven en verwerken van productstromen. Of het nu gaat om kolen, ertsen, afvalstromen of te recyclen producten, voor iedere toepassing heeft men met de juiste machines en personeel de oplossing en daarbij zijn grote tonnages geen enkel probleem.

Uiteraard is de nieuwe Hyundai HX220AL voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor. Bij een HX220AL is dit een Cummins QSB6.7 met een vermogen van 136kW.

De elektronische pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt.  De elektronisch aansturing van de koelfan die via een viscokoppeling wordt aangedreven zorgt ervoor dat deze altijd de juiste snelheid draait en zo de machine op de juiste bedrijfstemperatuur houd zodat hij optimaal kan werken zonder overbodig brandstofverbruik en geluidsproductie.

De nieuwe Hyundai HX220AL is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in donkere omgevingen en de vroeg- en late uren.

Nieuwe Hyundai HX300AL met DAEMO hamer voor PRIMA verhuur

Voor de verhuurvloot van PRIMA verhuur wordt een Hyundai HX300AL rupsgraafmachine afgeleverd in Hardenberg, door Van der Spek. Deze zal voor verhuur beschikbaar zijn met slotenbak, in Nederland. De DAEMO sloophamer kan ook gehuurd en gekocht worden bij PRIMA Equipment (vraag het Ronald Runherd).

Hyundai HW140A geleverd aan PRIMA verhuur

Bij PRIMA verhuur worden met name grondverzet en overslag machines verhuurd. Onlangs heeft Van der Spek een nieuwe, compleet uitgeruste bandenkraan afgeleverd.

Deze bandengraafmachine van Hyundai, zal ingezet worden vanaf Hardenberg, voor de Nederlandse markt. Voor meer informatie: www.PRIMAverhuur.nl .