Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Hyundai

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HX220AL voor Meppeling Dalerveen B.V.

Uiteraard is de nieuwe Hyundai HX220AL voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor. Bij een HX220AL is dit een Cummins QSB6.7 met een vermogen van 136kW.

De elektronische pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt. De elektronisch aansturing van de koelfan die via een viscokoppeling wordt aangedreven zorgt ervoor dat deze altijd de juiste snelheid draait en zo de machine op de juiste bedrijfstemperatuur houd zodat hij optimaal kan werken zonder overbodig brandstofverbruik en geluidsproductie.

De nieuwe Hyundai HX220AL is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

#uwproductieonzezorg#serviceensupport

door-Van der Spek-

GMB Civiel B.V. neemt 3e Hyundai HX260AL Electric in gebruik

Na het succes van eerder door Van der Spek Vianen BV geleverde volledig elektrische graafmachine was het voor GMB duidelijk dat er nog extra geïnvesteerd zou gaan worden in emissie loze graafmachines.

De machine is in samenwerking met UMS uit Oss voorzien van een moderne en veilige elektrische aandrijving. Afhankelijk van de werkzaamheden kan er gekozen worden uit verschillende batterij-pakketen variërend van 390kWh tot wel 600kWh. De batterijen kunnen on-board geladen worden met een AC lader of middels DC-snellader. Bij deze dijkwerkzaamheden is er vaak geen geschikte stroomaansluiting binnen handbereik en daarom wisselt GMB dagelijks de batterijboxen op het werk met behulp van een autolaadkraan is het wisselen binnen 10minuten geklaard. De lege batterijboxen worden vervolgens met een extern laadframe een paar kilometer verderop met groene stoom opgeladen en zo is de continue inzet gewaarborgd.

Om ze efficiënt mogelijk om te gaan met het energieverbruik is de machine voorzien van een hybride systeem. Het ECO’nergie systeem is niet nieuw en al vaker toegepast op conventionele diesels. Het principe hiervan is dat de giek bij het zakken druk opbouwt in een met stikstof gevulde cilinder. Dit kost geen energie doordat de zwaartekracht zijn werk doet. De hoge druk in de stikstofcilinder wordt vervolgens hergebruikt bij het heffen van de giek. Het ECO’nergie systeem geeft niet alleen energiebesparing maar resulteert ook in een hogere snelheid bij het heffen van de giek wat zorgt voor meer productie.

Machinist Anton nam de nieuwe Hyundai HX260AL Electric in gebruik bij de Dijkversterking Wolferen-Sprok. Een mooi werk waar de elektrische machine uitstekend tot zijn recht komt.

De zeer complete machine is naast de herkenbare GMB huisstijl voorzien van een afneembaar Engcon draaikantelstuk inclusief gripper; 360graden AAVM camera systeem, Trimble Earthworks 3D GPS; extra camera binnenkant arm en rechter zijde enz.

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HX300AL Electric long-front voor Van der Ven uit Brakel.

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe Hyundai HX300AL Electric geleverd aan Van der Ven uit Brakel. Het is een echt primeur, de nieuwe HX300AL electric is de eerste die afgeleverd is door Van der Spek Vianen. Uiteraard is de machine die voorzien is van een long-front gespoten in de bekende huiskleuren van Van der Ven.

In totaal is de HX300AL Electric voorzien van 585kWh vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De LFP accu’s zijn modulair en kunnen zowel in de machine als in een laadstation worden opgeladen.

De nieuwe 33 ton wegende Hyundai HX300AL is voorzien van ruim 570 liter/min. hydraulisch vermogen. De EPIC (Electronic Pump Independent Control) elektronische pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige elektrisch vermogen wordt verbruikt. 

Van der Ven is middelgroot aannemingsbedrijf met verrassend veel disciplines onder hun dak. Het stelt ze in staat om adequaat en goed gecoördineerd in te spelen op de klantwensen. Zo is Van der Ven uw kwaliteitspartner als het gaat om leidingwerken, grond-, water- en wegenbouw, natuur- en cultuurtechniek en beton- en waterwerken. Maar ook groenvoorzieningen, bouw, herstel en onderhoud aan historische objecten, asbestsaneringen, bodem- en waterbodemsaneringen en sloopwerkzaamheden.

De nieuwe Hyundai HX300AL is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Van der Ven voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

Optioneel is de machine o.a. ook nog uitgevoerd met een overdruksysteem en centrale smering en een extra hijspunt aan de binnenzijde van de lepelsteel om zwaardere delen te kunnen verzetten als bijvoorbeeld rioolputten.

door-Van der Spek-

Verjaardagscadeau voor K.H. Kooiker Sloop- en Grondwerken.

K.H. Kooiker Sloop- en Grondwerken uit Staphorst heeft een zeer complete Hyundai HW140A geleverd gekregen uit de werkplaats in Vianen van Van der Spek. De nieuwe machine compleet met grote strik is afgeleverd op de verjaardag van Roelof Kooiker.

De machine is o.a. voorzien van een verstelgiek, Encon EC219SS9 draai-kantelstuk, centrale smering en bredere Allicance 600 banden.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

De nieuwe Hyundai HW140A wordt aangedreven door een 4,5 liter Cummins motor. Dit is de grootste viercilinder in zijn klasse. De motor levert 127 kW (173 pk) ,met deze 173 pk is de motor de sterkste in de 15-tons klasse. Een extra voordeel van deze nieuwe motor is dat deze slechts 1.680 r.p.m draait bij het rijden met 40 km/u. Hierdoor is de machine zeer zuiniger en biedt extra comfort voor de machinist.

Onderwagen : De HW140A heeft dezelfde 32-tons assen als de HW160 en HW180. Ook de extra zware draaikrans is dezelfde als die van de HW160 en HW180. Het schuifblad van de HW140A is zwaar uitgevoerd en extra hoog. De spatborden zijn fusee-gestuurd, waardoor de vooras-pendeling maximaal is. Dit komt de terreineigenschappen ten goede, waar de machinist veel profijt van heeft in zijn dagelijkse werk.

Load sensing hydrauliek : De Hyundai HW140A is voorzien van zeer hoogwaardige LS load sensing hydrauliek van Bosch Rexroth. Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar en zeer geschikt voor de Nederlandse markt, waar een graafmachine niet alleen wordt gebruikt om te graven maar bijvoorbeeld ook als verreiker en om te levellen en te transporteren.

Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder LS kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze Hyundai. Compensatieventielen in het ventielenblok geven bij gecombineerd werken nu prioriteit aan de desbetreffende functies.

Standaard is de Hyundai HW140A geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

doorVan der Spek

Gratis ENGCON bij HW140A of HW150A CR

Een mobiele graafmachine van HYUNDAI is van veel gemakken en technieken voorzien om uw werk goed uit te voeren. Een aanbouwdeel als een draaikantelstuk, maakt de Hyundai HW140A of HW150A CR nóg veelzijdiger.

Als u nu een HW140A of HW150A CR bij Van der Spek aanschaft, krijgt u er een gratis Engcon EC219 bij. Wees snel, want de voorraad is niet onuitputtelijk.

EC219

 

Voor graafmachines in de gewichtsklasse 14-19 ton

 

Engcon draaikantelstuk EC219 SS9 met boven vaste Hyundai ophanging en onder CW30. Een compact en krachtig draaikantelstuk met laag gewicht en een bouwhoogte voor graafmachines tot 19 ton. Wanneer een EC219 wordt gekozen met de Engcon snelwissel S60 en het proportionele besturingssysteem DC2, wordt EC-Oil als automatisch snelwisselsysteem aangeboden. Dit houdt in dat het draaikantelstuk en een hydraulisch uitrustingsstuk kunnen worden aan- en losgekoppeld zonder dat de machinist de cabine hoeft te verlaten. Meer info: Engcon EC219.

door-Van der Spek-

Zeer complete Hyundai HW150A CR geleverd aan R.S. Bakker Loon- en Grondverzetbedrijf.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe zeer complete Hyundai HW150A CR afgeleverd bij R.S. Bakker Loon- en Grondverzetbedrijf in Schoorl.

De machine is o.a. voorzien van een verstelgiek en een Engcon EC219 SS9 draaikantelstuk.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden. Tevens is op de machine een vacuüm-unit gebouwd die hydraulisch wordt aangedreven. Dankzij deze unit kunnen diverse aanbouwdelen voor o.a. machinaal straten worden aangesloten.

Onder de machine zijn brede Nokian 650/45-22.5 ground care excavator SF banden gemonteerd om ook op slechtere ondergronden zonder problemen te kunnen werken en insporing te voorkomen.

De Hyundai HW150A CR wordt aangedreven door een zuinige- en stille Stage-V 4,5 liter Cummins motor met een vermogen van 173pK.

Standaard is de Hyundai HW150A CR geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

door-Van der Spek-

Bork Groep neemt nieuwe volledig elektrische Hyundai HX260AL Electric in gebruik

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe volledig elektrisch aangedreven Hyundai HX260AL Electric geleverd aan de Bork Groep in Stuifzand.

Bork zal de machine in gaan zetten bij het duurzaam uitvoeren van sloop- en renovatiewerken.

Met de investering in de nieuwe Hyundai HX260AL Electric laat de Bork Groep zien te investeren in de nieuwste- een duurzaamste technieken.

In totaal is de HX260AL Electric voorzien van 585kWh vermogen waarmee de machine een complete werkdag kan draaien. De LFP accu’s zijn modulair en kunnen zowel in de machine als in een laadstation worden opgeladen.

De machine is zeer compleet uitgerust. De HX260AL Electric is uitgevoerd met een DemarecOQ70/55 OilQuick snelwissel-systeem zodat uitrustingsstukken snel- en efficiënt gewisseld kunnen worden.  Daarnaast is de machine optioneel voorzien van een overdruksysteem, centrale smering, een dom onder de giek, cabinebescherming.

Extra LED verlichting zorgt dat ook in de vroeg- en late uren zonder problemen gewerkt kan worden.

de nieuwe HX260AL Electric is geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

door-Van der Spek-

Nieuwe Hyundai HW160A voor Gebr. Beijer in Soest

Onlangs is er door Van der Spek Vianen een nieuwe Hyundai HW160A geleverd bij Gebr. Beijer in Soest. De machine zal ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van te recyclen stromen.

Naast de nieuwe Hyundai HW160A is er ook een door Van der Spek geleverde Hyundai HX160AL rups werkzaam in Soest.

Om de werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren is de nieuwe machine voorzien van vier stempelpoten en een 400mm verhoogde cabine. Dankzij de lange lepelsteel van 2.600mm heeft de machine een groot bereik.

De nieuwe Hyundai HW160A met een gewicht van 19 ton is uiteraard voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor. De motor levert een vermogen van 129kW en bereikt zijn maximale koppel bij 1.500 omw./min.

de Hyundai HW160A is geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

door-Van der Spek-

Nieuw duo Hyundai HL960A HD’s special voor Verbrugge

Van der Spek Vianen heeft een duo speciaal geprepareerde Hyundai laadschoppen afgeleverd bij Verbrugge terminals in Terneuzen. Dit maal zijn het twee Hyundai HL960A HD’s Special die de vloot met op- en overslag Hyundai’s gaat aanvullen. Door de zeer goede ervaringen die door Verbrugge zijn opgedaan met de machines en de service van Van der Spek Vianen was de keuze voor wederom een Hyundai geleverd door Van der Spek snel gemaakt.

De nieuwe 20 ton wegende HL960A HD’s worden aangedreven door zuinige en duurzame Cummins QSB 6.7 6-cilinder dieselmotoren welke uiteraard voldoet aan de nieuwste Stage-V emissie eisen. Middels de grote touchscreen in de ruime cabine kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkstanden zodat er altijd zo efficiënt mogelijk en met het laagste brandstofverbruik gewerkt kan worden.

In de luxe cabine heeft de machinist een goed overzicht rondom de machine en is via het instrumentarium en grote touchscreen alle benodigde informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct de gewenst informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

De Hyundai HL960A HD is uitgerust met ZF assen en volledig ZF automatische versnellingsbak welke standaard is uitgevoerd met lock-up in de versnellingen zodat er nog meer brandstof wordt bespaard.

Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat zeker bij inzet in stoffige werkomgevingen de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is. 

De Hyundai HL960A HD’s Special zijn opgebouwd door de werkplaatsen van Van der Spek in Vianen voor inzet bij het op- en overslaan van “agressieve” producten welke een standaard machine op korte termijn zouden aantasten. Bij deze “agressieve” producten moet er gedacht worden aan o.a. kunstmest,fosfaten en zout. Van der Spek Vianen kan als gewenst een uitgebreid advies geven om machines aan te passen voor elke inzet en gewenste benodigde bescherming. Om tegen de inwerkingen van deze producten te kunnen zijn de HL960A HD’s volledig omgebouwd met vele aanpassingen en beschermingen.

Uiteraard staat veiligheid en het welzijn van de machinist voorop bij Verbrugge en daarom is de machine ook voorzien van een cabine beschermrek aan de voorzijde en een AAVM camerasysteem zodat de machinist volledige zicht heeft rondom de machine. Voor een goed klimaat in de cabine is er een overdrukunit gemonteerd die zorgt voor zuivere en schone luchttoevoer.

door-Van der Spek-

Infra Relatiedagen Hardenberg

Voor samenwerking in de grond-, weg- en waterbouw
6, 7 & 8 februari 2024 | 13:00 – 21:00,
Evenementenhal Hardenberg,  Energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg

Van der Spek Vianen B.V.: Standnummer  770

Informatie over de beurs:  www.infrarelatiedagen.nl

Het thema van Van der Spek, bij deze editie van de Inra Relatiedagen, is ‘Een emissieloze toekomst’.  Van der Spek is heel actief met de ontwikkeling en verkoop van elektrische machines. Deze zult u dan ook op onze stand zien.

Wilt u meer weten over elektrische machines van Van der Spek, bezoek onze stand nummer 770 en spreek een van onze vertegenwoordigers aan. U kunt natuurlijk ook vooraf een afspraak maken of meer informatie vragen:

Meer informatie gewenst?

Vul het formulier in, of kijk bij ‘verkoop’, voor uw vertegenwoordiger.

Of stuur een bericht aan: