• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie Archief Hyundai

Nieuwe Hyundai HX260L geleverd aan H. Overes.

Vanaf onze werkplaatsen in Hardenberg is onlangs een nieuwe Hyundai HX260L geleverd aan H. Overes.

De nieuwe Hyundai HX260L staat in de bekende bedrijfskleuren van Dura Vermeer waarvoor de machine de komende jaren werkzaam zal zijn. Het spuitwerk is uitgevoerd door Prima Equipment.

Hyundai HX260L

Voor de aandrijving is de Hyundai HX260L voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 190 pk welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen.  Net als alle Cummins motoren van de  Hyundai HX-serie is ook de HX260L voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de nieuwe HX-serie in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Hydraulische systeem

De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld en opgeslagen kunnen worden.

Standaard al zeer compleet

Deze moderne machine is standaard zeer compleet uitgerust. Middels de 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen zoals wij kennen van de smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om de display te bedienen via een Haptic-control knop. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

De machinist ontbreekt het verder aan niets. De luxe en verwarmde stoel is op vele standen in te stellen en de mee verende armleuningen zijn onafhankelijk van de stoel in hoogte te verstellen. Het handsfree telefoonsysteem is geïntegreerd in de MP3 radio, startbeveiliging, key-less starten en de cabine is voorzien van led-werklampen en een opklapbare treeplank. Via een inlog op de HiMate website is de machine 5 jaar lang gratis op afstand te volgen en te monitoren.

Optioneel is de machines voorzien van treeplanken aan beide zijden van de machine en is hij voorzien van GPS voorbereiding. De demontabele cabinebescherming kan eenvoudig op de machine worden opgeborgen als deze niet is gemonteerd.

Nieuwe Hyundai HX220L met verlengd front geleverd aan Loon- en Grondverzet van Rossum & Zn uit Polsbroek

Vanaf onze werkplaatsen in Vianen is onlangs een nieuwe Hyundai HX220L geleverd aan Loon- en Grondverzet van Rossum & Zn uit Polsbroek die na vele jaren en tevreden draaiuren een eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Hyundai R210-9 gaat vervangen.

De nieuwe Hyundai HX220L is optioneel uitgevoerd met een verlengd front waarbij zowel de giek als lepelsteel zijn verlengd. Tevens is er een dom onder de giek geplaatst zodat de machine een optimaal bereik heeft. Uiteraard is bij de verlenging ook een zwaarder contragewicht geplaatst zodat de machine stabiel zijn werkzaamheden kan uitvoeren.

Hyundai HX220L  : Voor de aandrijving is de Hyundai HX220L voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 185 pk welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX-serie is ook de HX220L voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de nieuwe HX-serie in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Hydraulische systeem : De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld en opgeslagen kunnen worden. Standaard al zeer compleet De machinist ontbreekt het verder aan niets. De luxe en verwarmde stoel is op vele standen in te stellen en de mee verende armleuningen zijn onafhankelijk van de stoel in hoogte te verstellen. Het handsfree telefoonsysteem is geïntegreerd in de MP3 radio, startbeveiliging, key-less starten en de cabine is voorzien van led-werklampen.

Via een inlog op de HiMate website is de machine 5 jaar lang gratis op afstand te volgen en te monitoren.

Zeer complete Hyundai HW140 voor Aannemingsbedrijf Bezee

Van der Spek Vianen heeft onlangs een zeer complete Hyundai HW140 geleverd aan Aannemingsbedrijf Bezee uit Zeewolde. Aannemingsbedrijf Bezee is specialist in het uitvoeren van grondwerken, het plaatsen van beschoeiingen en groen- en watergangonderhoud. Voor deze werkzaamheden is de nieuwe Hyundai zeer compleet opgebouwd zodat voor ieder werk de machine optimaal kan worden ingezet.

Dankzij de tweedelige giek op de nieuwe Hyundai HW140 heeft de machine een zeer groot bereik, door deze giek kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken.

Om insporing te voorkomen bij werkzaamheden op slechtere ondergronden is er voor gekozen de Hyundai HW140 op speciale enkellucht banden te plaatsen.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 117 kW welke uiteraard voldoen aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de Hyundai HW140 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met een draai- en kantelstuk en vele extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

Weer nieuwe Hyundai HL980 toegevoegd aan materieelvloot van Sagro

Van der Spek Vianen heeft weer een nieuwe Hyundai laadschop geleverd aan Sagro. Ditmaal is een nieuwe Hyundai HL980 toegevoegd aan de uitgebreide materieelvloot van Sagro uit ’s-Heerenhoek.

Deze nieuwe 31 tons laadschop zal net als de eerder geleverde Hyundai’s worden ingezet op één van de recyclinglocaties en op-en overslaglocaties van Sagro waar hij zal zorgdragen voor al het op- en overslagwerk van de materiaalstromen.

Sagro is van een lokaal aannemingsbedrijf in de jaren ’60 door productontwikkelingen, specialisaties en overnames uitgegroeid tot een Multi disciplinaire onderneming die op dit moment met meer dan 250 medewerkers actief is op vele werkterreinen, waarbij logistiek een centrale rol speelt.

De kracht van Sagro is meedenken met hun opdrachtgevers en het bieden van totaaloplossingen. Ze zijn o.a. actief op de volgende werkgebieden ; infrastructuur, milieuadvisering, sloopwerken, asbestverwijdering, bodem(water)saneringen, recycling, transportwerkzaamheden, en op-en overslag activiteiten . Sagro opereert slagvaardig en veilig, met veel aandacht voor kwaliteit en milieu. De platte organisatie van Sagro en het feit dat ze beschikken over een eigen, goed onderhouden machinepark, maakt dat ze snel en flexibel kunnen reageren op verzoeken van hun opdrachtgevers en ieder vraagstuk kunnen invullen.

Voor de aandrijving is een zeer zuinige Scania DC13 084A 6-cilinder motor verantwoordelijk, in de HL980 levert hij een vermogen van 380 pk. Deze motor heeft net als bij alle Hyundai laadschoppen geen kostenverhogend roetfilter, de Tier IV final emissie eisen worden behaald met een DOC katalysator in combinatie met Ad-Blue die onderhoudsvrij is. De motor regenereert dus niet actief waarmee extra brandstof en kosten gemoeid zijn.

De standaard automatische lock-up in de versnellingen zorgen voor nog meer brandstofbesparing tijdens het rijden met de machine. Om ook in stoffige werkomstandigheden zonder problemen te kunnen werken zijn de nieuwe Hyundai laadschoppen standaard voorzien van o.a. gescheiden en grofmazige koelers, stofdicht afgesloten motorruimte, en instelbare automatische omkeerfan.

Optioneel is er door Sagro gekozen om de assen te voorzien van as-koeling wat bij Hyundai echt een koelsysteem is met een geheel gesloten olieflows, pompen en losse koelers. Voor goed zicht tijdens de lange werkdagen is de machine voorzien van extra LED werkverlichting en verder verzorgt een gemonteerde automatische vetsmering dat de machine continu- en juist gesmeerd wordt.

Een overdrukysteem om de cabine zorgt dat de machinist ongeacht de omstandigheden veilig zijn werk kan doen.

De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus van de motor waarmee altijd het gewenste vermogen beschikbaar is voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Tevens kan in één oogopslag gezien worden welke instellingen actief zijn voor de transmissie en aandrijvingen zodat hij als gewenst deze snel en efficiënt kan wisselen om zo efficiënt mogelijk te werken.

Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling paraat heeft. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

Nieuwe Hyundai HX220L geleverd aan M. van Rossum Loon- en Verhuurbedrijf uit Schoonhoven

Vanaf onze werkplaatsen in Vianen is onlangs een nieuwe Hyundai HX220L geleverd aan M. van Rossum Loon- en Verhuurbedrijf uit Schoonhoven die na vele jaren en tevreden draaiuren een eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Hyundai R210-9 gaat vervangen.

Hyundai HX220L : Voor de aandrijving is de Hyundai HX220L voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 185 pk welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX-serie is ook de HX220L voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de nieuwe HX-serie in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Hydraulische systeem : De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld en opgeslagen kunnen worden.

Standaard al zeer compleet  : Deze moderne machine is standaard zeer compleet uitgerust. Middels de 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen zoals wij kennen van de smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om de display te bedienen via een Haptic-control knop. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De machinist ontbreekt het verder aan niets. De luxe en verwarmde stoel is op vele standen in te stellen en de mee verende armleuningen zijn onafhankelijk van de stoel in hoogte te verstellen. Het handsfree telefoonsysteem is geïntegreerd in de MP3 radio, startbeveiliging, key-less starten en de cabine is voorzien van led-werklampen. Via een inlog op de HiMate website is de machine 5 jaar lang gratis op afstand te volgen en te monitoren.

Optioneel is de nieuwe Hyundai HX220L voorzien een overdruksysteem zodat hij ook zonder problemen ingezet kan worden op saneringslocaties of waar overdruk gewenst is. De demontabele cabinebescherming kan eenvoudig op de machine worden opgeborgen als deze niet is gemonteerd. Middels het GPS-systeem waar de machine is mee voorbereid kan de nieuwe Hyundai HX220L zeer breed worden ingezet.

Hyundai capaciteitsmaker voor de Tuytel Groep uit Oud-Alblas

Onlangs het de Tuytel Groep uit Oud-Alblas een nieuwe 20 tons Hyundai HL965 laadschop in gebruik genomen. De nieuwe machine is direct ingezet bij een grote opdrachtgever van de Tuytel Groep waar ze de complete verwerking van afvalhout uitvoeren zodat deze ingezet kan worden als brandstof. Naast de nieuwe Hyundai zullen er op zeer korte termijn nog meer nieuwe machines worden geleverd voor deze werkzaamheden. Onder andere zal er nog een nieuwe Lindner verkleiner en een Fuchs overslagkraan ingezet gaan worden.

Een Cummins QSL9 6-cilinder Tier IV-final motor met een vermogen van 201kW zorgt voor de aandrijving, uiteraard voldoet deze zuinige motor aan de nieuwe emissie-eisen. De uitlaatgassen worden door middel van AD blue in combinatie met een DOC katalysator gereinigd. Er is dus geen kostenverhogend roetfilter gemonteerd op de Hyundai HL965. Bij 1.400 toeren per minuut het heeft deze motor al het maximale koppel van 1.480 Nm wat zorgt voor een zeer laag brandstofverbruik. Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat zeker bij inzet in stoffige werkomgevingen de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is.

Op het grote touchscreen in de ruime moderne cabine kan de machinist zeer eenvoudig kiezen tussen de verschillende motorinstellingen waarbij gekozen kan worden tussen Economy, Standard en Power. In combinatie met deze motorinstellingen kan er op dezelfde touchscreen gekozen worden tussen vier verschillende programma’s voor de transmissie waarbij het schakelmoment wordt aangepast.

Om de afstelling optimaal en zo efficiënt mogelijk te maken kan de machinist kiezen wanneer het “ Clutch Cut Off” moment plaats vind. Dit “Clutch Cut Off” moment is wanneer de transmissie ontkoppeld bij een bepaalde stand van het rempedaal. Deze instelling is wenselijk om verschil te maken bij bijvoorbeeld snel laden van vrachtwagens waarbij het laadframe omhoog moet en er geen aandrijving meer gewenst is. Het CCO is intelligent is stelt zich bij afhankelijk van snelheid en benodigde rijkracht.

Rexroth hydrauliek met loadsensing en flowsharing zorgt voor optimale toevoer van hydraulische kracht zodat de HL965 zijn werk optimaal kan uitvoeren. Voor de remmen en de koelfan is een separate pomp gemonteerd zodat de functies elkaar niet beïnvloeden en alle geleverde olie zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt met een laag brandstofverbruik als gevolg. De volledig aandrijflijn is van ZF is voorzien van een automatische versnellingsbak met vijf versnellingen voorruit en drie versnellingen achteruit. Vanaf de tweede versnelling is deze voorzien van een lock-up waardoor doorslippen wordt voorkomen en onnodige energie en brandstof verloren gaat.

De machine van Tuytel is voorzien van askoeling op zowel de voor- als achteras, belangrijk hierbij is te vermelden dat het om een echter koeling gaat met separate pompen voor de olieflow en losse koeler zodat de koeling optimaal werkt en er geen warmte overdracht is met andere koeling.

De HL965 is standaard voorzien van ride-control zodat de machinist ook met lading comfortabel rijdt. Alle Hyundai-modellen uit de HL900-serie en dus ook de nieuwe HL965 van de Tuytel Groep zijn standaard uitgerust met Hyundai ’s eigen ingebouwde weegsysteem om deze lading te wegen. Dit systeem is tot +/- 1 procent nauwkeurig en beschikt over automatische- en handmatige instellingen voor het bijhouden van het gewicht van verschillende bakken en totaalgewichten. De systeemmetingen worden weergegeven op het multifunctionele scherm in de cabine en bieden informatie die betrouwbaar genoeg is om productiebeheer te ondersteunen.

Voor onderhoudswerkzaamheden kan de motorkap elektrisch worden geopend zodat bij alle onderdelen eenvoudig en veilig kan worden gekomen.

De nieuwe Hyundai is op zware L5 industriebanden geleverd zodat bij de inzet in de recycling er zonder problemen gereden kan worden over de te verwerken producten. Tevens is er een overdruk systeem gemonteerd waardoor de machinist altijd in zuivere- en schone lucht zijn werk kan uitvoeren.

Tuytel Groep

De Tuytel Groep is een dynamisch bedrijf dat zich bezig houd met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kunt adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren zijn ze ook actief in het verhuren van recycling machines en het handelen in biomassa. Met gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog bij ze in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

Nieuwe Hyundai HW140 voor G.A. de Wit Verhuur en Uitvoering

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe Hyundai HW140 geleverd G.A. de wit Verhuur en Uitvoering. G.A. de Wit Verhuur en Uitvoering is onderdeel van De Wit Kraanwerk & Zn. uit Streefkerk en de zonen Gerrit en Aart-Jan hebben de nieuwe Hyundai HW140 gekocht als aanvulling op het machinepark.

De goede ervaringen en het partnerschap met Van der Spek Vianen maakt de keuze om weer te kiezen voor een nieuwe graafmachine geleverd door Van der Spek Vianen één die weloverwogen is. Begin van het jaar is er ook nog een nieuwe Hyundai HX220L rupsgraafmachine geleverd aan De Wit Kraanwerk & Zn.

De Wit Kraanwerk & Zn uit Streefkerk is thuis op vele markten. Naast kraanverhuur, het uitvoeren van grond- en straatwerk, het aanleggen- en renoveren van rioleringen voeren ze ook bouwwerkzaamheden uit waarbij professioneel metselwerk een specialisme is.

Hyundai HW140 ; Dankzij de tweedelige giek op de nieuwe Hyundai HW140 heeft de machine een zeer groot bereik, door deze giek kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken. Om insporing te voorkomen bij werkzaamheden op slechtere ondergronden is er voor gekozen de Hyundai HW140 op speciale enkellucht banden te plaatsen.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 117 kW welke uiteraard voldoen aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De cabine van de nieuwe HW140 is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. Om veilig te kunnen werken bij saneringens- en sloopwerkzaamheden is de cabine voorzien van een overdrukunit.

Standaard is de Hyundai HW140 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met vele extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden. De machine is compleet opgebouwd om ook een draai- en kantelstuk te kunnen aansluiten dat als het benodigd is voor de uit te voeren werkzaamheden kan worden aangebouwd.

Net als de eerder geleverde Hyundai HX220L is ook de nieuwe Hyundai HW140 voorzien van de herkenbare belettering op de machine.

Nieuwe Hyundai HW140 geleverd aan Loonbedrijf Jan van der Lee BV en Van der Lee Amstelveen Groen BV

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe Hyundai HW140 geleverd aan Loonbedrijf Jan van der Lee BV en Van der Lee Amstelveen Groen BV. De nieuwe Hyundai HW140 vervangt na vele tevreden draaiuren een Hyundai 140 van de vorige generatie. Naast de Hyundai ’s zijn er ook nog diverse eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Dynapac trilrolwalsen in het bedrijf werkzaam.

Hyundai HW140 ; Dankzij de tweedelige giek op de nieuwe Hyundai HW140 heeft de machine een zeer groot bereik, door deze giek kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken. Het gemonteerde draai- en kantelstuk zorgt dat bijna iedere positie bereikt kan worden. Om insporing te voorkomen bij werkzaamheden op slechtere ondergronden is er voor gekozen de Hyundai HW140 op speciale enkellucht banden te plaatsen.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 117 kW welke uiteraard voldoen aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De cabine van de nieuwe HW140 is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. Om veilig te kunnen werken bij saneringens- en sloopwerkzaamheden is de cabine voorzien van een overdrukunit.

Standaard is de Hyundai HW140 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met vele extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

Samenwerking ; Loonbedrijf Jan van der Lee BV en Van der Lee Amstelveen Groen BV. Ze werken vanuit een goedlopende wisselwerking, namelijk via Loonbedrijf Jan van der Lee bv, die als onderaannemer opereert in de Grond-, Water-, en Wegenbouw (GWW) en Van der Lee Amstelveen Groen bv, die zich bezighoudt met groenvoorzieningen en het onderhoud hiervan. Beide bedrijven zijn gevestigd aan de Noorddammerweg 104 te Amstelveen. Vanuit deze samenwerking werken ze ook met hun opdrachtgevers samen door middel van een goedlopende wisselwerking.

Beide bedrijven zijn VCA* en ISO 9001:2008 gecertificeerd wat volstaat voor veiligheid en organisatorisch goed op orde. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij ze zeer hoog in het vaandel, daarom hebben ze niveau 3 behaald op de CO2-prestatieladder.

15 nieuwe Hyundai ’s geleverd aan Nerik Infra uit Hardenberg.

Van der Spek Vianen heeft vanaf haar vestiging in Hardenberg in één levering 15 nieuwe Hyundai ‘s geleverd aan Nerik Infra.

Nerik Infra is gespecialiseerd in het aanleggen van infrastructuur. Hun werkgebieden zijn Midden-, Oost- en Noord-Nederland en Duitsland. Ze richten zich op duurzame vernieuwing van de infrastructuur. Ze onderscheiden zich als een kennisbedrijf op het gebied van mobiliteit en infratechniek. Hun kracht ligt met name in de advisering- en realisatie van middelgrote en kleine opdrachten om hiermee de werkzaamheden goed te kunnen verrichten. Ze beschikken over de juiste kennis, ervaring, voertuigen, materialen en werknemers, waardoor ze alle benodigdheden hebben die nodig zijn om de projecten van hun opdrachtgevers uit te voeren. Uit een uitgebreide inventarisatie van de markt waarbij door Nerik Infra is gekeken welke machines en leverancier het beste bij hun wensenpakket aansloot zijn Hyundai ‘s geleverd door Van der Spek als beste keuze gekomen.

De totale leveringsomvang bestaat uit :

– 5 x Hyundai R18-9

– 5 x Hyundai R25Z-9AK

– 5 x Hyundai R30Z-9AK

Alle machines zijn zeer compleet uitgevoerd met onder andere een lange lepelsteel, hydraulische snelwissel en afneembare zwaailamp. Daarnaast is de helft van de machines ook nog voorzien van een extra hydraulische functie, welke proportioneel bediend kan worden door middel van een scroll-knop in de joystick.

Nieuwe Hyundai HX220L geleverd aan J.D. Reijneveld aannemings- en transportbedrijf.

Vanaf onze werkplaatsen in Vianen is onlangs een nieuwe Hyundai HX220L geleverd aan J.D. Reijneveld aannemings- en transportbedrijf uit Moerkapelle. Uiteraard is de machine opgehaald door hun eigen zwaartransportcombinatie.

Voor de aandrijving is de Hyundai HX220L voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 185 pk welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX-serie is ook de HX220L voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de nieuwe HX-serie in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld en opgeslagen kunnen worden. 

Deze moderne machine is standaard zeer compleet uitgerust. Middels de 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen zoals wij kennen van de smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om de display te bedienen via een Haptic-control knop. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De machinist ontbreekt het verder aan niets. De luxe en verwarmde stoel is op vele standen in te stellen en de mee verende armleuningen zijn onafhankelijk van de stoel in hoogte te verstellen. Het handsfree telefoonsysteem is geïntegreerd in de MP3 radio, startbeveiliging, key-less starten en de cabine is voorzien van led-werklampen.

Via een inlog op de HiMate website is de machine 5 jaar lang gratis op afstand te volgen en te monitoren.

Optioneel is de nieuwe Hyundai HX220L voorzien van lasthaak aan de binnenzijde van de lepelsteel om het uitvoeren van rioleringswerkzaamheden als het hijsen van putten e.d. gemakkelijker te kunnen uitvoeren.

Gemonteerde loopbordessen aan beide zijden zorgen dat de machinist ook bij slechtere ondergrond eenvoudig rondom de machine kan komen voor het uitvoeren van dagelijks onderhoud. Middels het opgebouwde GPS-systeem kan de machine zeer breed worden ingezet