• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie archief Hyundai

Nieuwe Hyundai HX330AL voor Lansers Trio

Onlangs heeft Van der Spek Vianen weer een nieuwe Hyundai machine afgeleverd bij Lansers Trio. Ditmaal is er een nieuwe Hyundai HX330AL toegevoegd aan de grote materieelvloot van Lansers Trio.

Lansers Trio is de specialist als het gaat om het op- en overslaan, zeven en verwerken van productstromen. Of het nu gaat om kolen, ertsen, afvalstromen of te recyclen producten, voor iedere toepassing heeft men met de juiste machines en personeel de oplossing en daarbij zijn grote tonnages geen enkel probleem.

De nieuwe Hyundai HX330AL is zeker niet de eerste Hyundai binnen de materieelvloot van Lansers Trio, eerder werden al andere rupskranen, laadschoppen en wielmobiele graafmachines geleverd. De goede ervaringen en zeer prettige samenwerking resulteerde in de investering in wederom een Hyundai. De nieuwe Hyundai HX330AL lost een HX330-9 af die op een andere locatie bij Lansers zijn verder werkzame leven voorzet.

Uiteraard is de nieuwe HX330AL voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor welke dankzij de mogelijkheid om op HVO-brandstof te draaien de uitstoot tot een minimum beperkt. De Cummins L9 6-cilinder motor heeft een vermogen van 325 pk.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Lansere Trio voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Om de werkzaamheden waarvoor de machine is aangeschaft optimaal uit te voeren is de machine voorzien van extra verlichting, centrale smering en een overdruksysteem.

Van Vugt B.V. kiest weer voor zware Hyundai.

Van der Spek Vianen heeft wederom weer een nieuwe Hyundai rupsmobiele graafmachine

geleverd aan Van Vugt B.V. uit ’s-Hertogenbosch. Ditmaal is er een nieuwe 55 tons zware Hyundai HX520AL geleverd.

Van der Spek Vianen en Van Vugt zijn geen onbekende van elkaar, Het is de derde Hyundai 520 op een rij die wordt geleverd. Na een 520-7 en 520-9 is het nu de beurt aan de Hyundai HX520AL met duurzame Stage-V motor.

Van Vugt B.V. is een internationaal opererend VCA* gecertificeerd aannemingsbedrijf op het gebied van Grond-,Weg- en Waterbouw en heeft vestigingen in Nederland en België. De voornaamste werkzaamheden bestaan al meer dan 40 jaar uit het verrichten van alle voorkomende grondwerken voor de water-, wegenbouw, spoorwegen en ruilverkavelingen. Ze zijn gespecialiseerd in grondverzet ten behoeve van de winning van delfstoffen 
en zijn betrokken bij zand-, grind- en kleiwinningsprojecten in binnen- en buitenland.

De nieuwe HX520AL zal o.a. worden ingezet voor het afgraven van grote hoeveelheden bovengrond waaronder hoogwaardige zandsoorten zitten welke gedolven moeten worden.

Deze zandsoorten worden daarna door de Hyundai afgegraven en per soort afgevoerd om verder verwerkt te worden.

Om hierbij snel en efficiënt te kunnen werken is de machine uitgerust met een 7060mm lange giek en 3380mm lange lepelsteel. Hierdoor heeft de machine is groot bereik en kunnen eenvoudig dumpers geladen worden om de afgegraven grond en zandsoorten af te voeren. Aan de machine zal een brede bak worden gemonteerd met 4M³ inhoud waarmee gemiddeld rond de 7 ton per keer wordt opgepakt.

Op wens van Van Vugt is de machine uitgevoerd met geheel doorlopende treeplanken aan beide zijden. Tevens is er een centrale smering gemonteerd om in de zanderige omgeving zeker te zijn van de juiste doorsmering.

De HX520AL is voorzien van een Cummins X12 6-cilinder turbodiesel motor met een inhoud van 11,8 liter. De motor levert een vermogen van 403 Pk.

Voor de hydrauliek is hij uitgerust met Rexroth pompen welke een grote opbrengst hebben van wel 2 x 394 liter/min. Door het optimaal samenwerken van de motor en het hydraulisch systeem wordt er zeer efficiënt omgegaan de brandstof wat een gunstig verbruik als gevolg heeft.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Van Vugt voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

Net als alle HX-serie graafmachines is ook deze HX520AL voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem wat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik,locatie,draaiuren ect. Deze service is gratis en door de klant zelf uit te lezen.

Verbrugge Terminals neemt nieuwe Hyundai HL960A HD met waste-pakket in gebruik

Onlangs heeft Verbrugge Terminals uit Terneuzen hun eerste Hyundai HL960A HD in gebruik genomen. Het is zeker niet de eerste Hyundai laadschop die Verbrugge in gebruik neemt echter wel de eerste HL960A in HD-uitvoering.

De nieuwe 20 ton wegende Hyundai HL960A HD is natuurlijk uitgevoerd met een zuinige- en duurzame Stage-V motor van Cummins. De QSB 6.7 met een inhoud van 6.700cc heeft een vermogen van 168kW. Middels de grote touchscreen in de ruime cabine kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkstanden zodat er altijd zo efficiënt mogelijk en met het laagste brandstofverbruik gewerkt kan worden.

In de luxe cabine heeft de machinist een goed overzicht rondom de machine en is via het instrumentarium en grote touchscreen alle benodigde informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct de gewenst informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

Uiteraard is ook deze Hyundai door Van der Spek speciaal geprepareerd om ingezet te worden in agressieve werkomgevingen waarbij o.a. kunstmest word op- en overgeslagen.

De HL960A HD machine is naast de HD-uitvoering ook voorzien van een waste-pakket waarbij zowel de cabine als achterzijde van de machine voorzien zijn van extra beschermroosters. Voor de inzet van deze machine zijn de roosters op de cabine verwijdert. Mocht het benodigd zijn dan kunnen deze eenvoudig weer worden teruggeplaatst. Ook zijn de slangen aan de onderzijde van de machine en de achterlichten uitgevoerd met extra bescherming.

Dankzij het af fabriek gemonteerde AAVM camerasysteem ( All Around View Monitoring ) welke is uitgevoerd met optionele radar aan de achterzijde is de veiligheid rondom de machine gegarandeerd. Zodra er binnen het werkbereik van de machine objecten of personen bevinden krijgt de machinist hier met een akoestisch signaal melding van. Wat de veiligheid nog verder uitbreid is de automatische opening van de cabinedeur die de machinist met een afstandsbediening kan openen. Er hoeft niet eerst op de machine geklommen te worden om de deur te openen.

Veelzijdige Hyundai HX85A voor Van der Heijden

Van der Heijden en Zn. Loonw. en Transp. VOF uit Kapel-Avezaath nam onlangs een zeer complete Hyundai HX85A in gebruik. De trotse machinist Robin is een echte vakman, soepel draaiend met het Engcon draai-kantelstuk is elke slag raak. De combinatie van de 2-pc boom, lange arm en het draaikantelstuk geeft de machine veel bereik, maar als het nodig is dan kan er ook dichtbij in kleine hoekjes gewerkt worden.

Om te zorgen dat de machine ook op het maximale bereik stabiel staat is de machine uitgerust met een extra ballastgewicht.


De werkzaamheden bij Van der Heijden zijn zeer divers. De machine is dan ook hydraulisch voorbereid voor allerhand uitrustingsstukken, zoals een trilblok, sorteergrijper, maaikorf, stenenklem enz.


Voor het nauwkeurige werk is de machine voorzien van een Leica 3D GPS systeem. Hier is gekozen voor de meest complete uitvoering waarbij zowel het kantelen als het roteren van de Engcon op de display zichtbaar is.


De machine is uitgerust met een Freshfilter overdrukvoorbereiding, Wiejelo automatische vetsmering, uitgebreid LED werklampen pakket en een achteruitkijk camera.


Uiteraard voldoet de stille en zuinige dieselmotor aan de strengste StageV emissie eisen, met deze prachtige Hyundai HX85A is Van der Heijden klaar voor een schone toekomst.

Fa. Schaddé van Dooren kiest weer voor nieuwe veelzijdige Hyundai laadschop

Als u in Katwijk en omgeving op het strand bent is de kans groot dat u één van de machines van Schaddé van Dooren tegenkomt. Sinds vorige week is de kans heel groot dat u dan ook deze nieuwe Hyundai HL955A ziet die samen met een eveneens door Van der Spek geleverd HL940 druk aan het werk ziet op o.a. het strand. 

De opgedane goede ervaringen met de Hyundai laadschoppen en de zeer prettige samenwerking tussen Schaddé van Dooren en Van der Spek Vianen maakte de keuze voor weer een nieuwe Hyundai geleverd door Van der Spek een logische.

De nieuw geleverde Hyundai HL955A is compleet opgebouwd na de wensen van de klant en voorzien van vele speciale opties die benodigd zijn voor het veelzijdige werk dat hij zal moeten gaan uitvoeren bij Schaddé van Dooren.

Hyundai laadschop HL955A

Fa. Schaddé van Dooren is al meer dan een eeuw werkzaam in Katwijk en omgeving. Ooit begonnen met het ophalen van schelpen op strand en opruimen van bouwplaatsen. Ze zijn nu een erkend inzamelaar (VCA gecertificeerd) voor het transport en verwerken van afval.

Tevens houden ze zich bezig met strandreiniging, stuifzand opruimen, het plaatsen van kastanje schermen (stuifschermen), leggen van stelconplaten, grondverzet, leeghalen tuinen, kleine sloopwerken, het  opbouwen / transport van strandtenten, gladheidsbestrijding, grond- en zandhandel, onderhoud van zand ondergronden bij speeltuinen, zandbakken verversen en nog veel meer.

Uiteraard voldoet de nieuwe Hyundai HL955A aan de hoogste Stage-V emissie-eisen. De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus waarmee altijd het gewenst vermogen beschikbaar is.  De Rexroth pompen zorgen met loadsensing en flowsharing dat de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik.

Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling heeft voor het uit te voeren werk. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het  “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

Dankzij het af fabriek gemonteerde AAVM camerasysteem ( All Around View Monitoring ) welke is uitgevoerd met optionele radar aan de achterzijde is de veiligheid rondom de machine gegarandeerd.  Zodra er binnen het werkbereik van de machine objecten of personen bevinden krijgt de machinist hier met een akoestisch signaal melding van.  Wat de veiligheid nog verder uitbreid is de automatische opening van de cabinedeur die de machinist met een afstandsbediening kan openen. Er hoeft niet eerst op de machine geklommen te worden om de deur te openen.

Om de vele voorkomende werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de machine voorzien van een hydraulische snelwissel zodat er snel en efficiënt gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en uitrustingsstukken zoals een palletvork of veegbezem. Zowel aan de voor als achterzijde zijn aansluitingen aangebracht voor het aankoppelen aanhangers e.d. Op wens van de klant heeft Van der Spek een vangmuil gemaakt aan de achterzijde van de machine.

Extra LED-verlichting en gemonteerde flitslampen aan de voor- en achterzijde zorgen ervoor dat de Hyundai altijd goed zichtbaar is en voor een veilige werkomgeving zorgt. Centrale smering draagt zorg voor een optimale smering van alle delen welke door het fijne en vaak opwaaiende zand worden blootgesteld.

Uitnodiging Vechtdalrally

ZATERDAG 28 AUGUSTUS 2021

Graag nodigen wij u uit, voor de 17e editie van de PRIMA-ACON Vechtdal Rally,
de groenste rally van Nederland.

Vanaf het opbouwen van de service op het terrein van Prima Equipment, tot aan de
finish is er op het serviceterrein veel te beleven. U kunt hier van dichtbij meemaken
hoe de teams hun auto’s prepareren voor de rally. Ook de keuring van de rally auto’s
vindt plaats op het terrein van Prima Equipment. Daarnaast is de rally langs de
diverse klassementsproeven te volgen in de mooie en groene omgeving van
Hardenberg. Wij hebben shuttlebusjes paraat staan die u van en naar de
klassementsproeven brengen.

WEDSTRIJDGEGEVENS

Rally en Historic
* 8 klassementsproeven
* 100 km op snelheid
* 70 km verbindingen

Short Rally
* 4 klassementsproeven
* 70 km op snelheid
* 35 km verbindingen op snelheid

U bent van harte welkom in onze prachtige VIP-ruimte. Hier staat een lekkere lunch
voor u klaar. Aan het eind van de dag sluiten we af met een buffet.

Aangezien het aantal plaatsten beperkt is, verzoeken wij u zich vooraf aan te melden
via janine.van.dam@vanderspek.nl.

U ontvangt dan een parkeerkaart voor het parkeerterrein op het servicepark. Uw
badge kunt u ophalen in de VIP-ruimte.

We kijken uit naar uw komst!

Voor informatie omtrent veiligheid en parkeren ga naar www.vechtdalrally.nl.

LOCATIE

TIJDSCHEMA

Prima Equipment | Van der Spek Vianen B.V.
Noorwegenweg 6, 7776 TB Hardenberg

11:00 Ontvangst VIP-ruimte
12:01 Start Rally
19:07 Finish Rally

Asfalt Productie Hoogblokland APH vervangt na 3.750.000 ton op-en overslag Hyundai laadschop voor nieuwe Hyundai HL980XT

Van der Spek heeft alweer de 5de Hyundai laadschop afgeleverd bij APH. Ditmaal ter vervanging van een Hyundai HL780XT. Deze was na ruim 15.000 uur en ongeveer 3.750.000 ton verzet te hebben aan vervanging toe.

De Hyundai HL980A XT laadschop van APH is voorzien van een Cummins dieselmotor welke voldoet aan de laatste milieu- en emissie-eisen. De motor voldoet aan de strenge Stage-V uitlaatgas eisen door het all-in-one uitlaatgasnabehandelingssysteem in combinatie met AdBlue.

De nieuwe laadschop heeft 10% meer vermogen dan de oude en 25% meer koppel bij een laag toerental wat resulteert in 5% minder brandstofverbruik.

De cabine is ergonomisch, ruimtelijk en zeer stil en daarmee voor de machinisten een fijne werkplek.Om de veiligheid op het terrein te vergroten is de shovel voorzien van een 360° camerasysteem en biedt de machinist een rondomzicht op het beeldscherm. Met slechts een druk op de knop kan men alle verschillende werkhoeken van de shovel bekijken. Dit systeem met vier camera’s kan een 360° beeld rondom de machine, een beeld van bovenaf, zijaanzichten en verschillende weergaven op het kleuren-aanraakscherm tonen.

De shovel is tevens voorzien van detectiesysteem voor bewegende objecten. Wanneer zich een persoon binnen het bereik van de machine bevindt, knippert een blauwe of rode waarschuwingspijl op het scherm, samen met een hoorbaar alarm.Voor maximale veiligheid heeft de APH de machine ook laten uitrusten met een radarsysteem aan de achterzijde en een volledig LED-werklampenpakket voor een optimaal zicht.

Hyundai HX220AL met bereik voor Loon- en Grondverzet van Rossum & Zn.

Afgelopen week heeft Van der Spek Vianen deze nieuwe Hyundai HX220AL met verlengde front geleverd aan Loon- en Grondverzet van Rossum & Zn uit Polsbroek.

Bij de nieuwe Hyundai HX220AL is zowel de giek als lepelsteel verlengd met 1.000mm. Naast het verlengen van de giek is deze ook gestrekt en voorzien van een dom. Ook is een extra hijspunt aan de binnenzijde van de lepelsteel geplaatst om zwaardere delen te kunnen verzetten. Om met het verlengde bereik stabiel te blijven werken is de machine voorzien van extra contragewicht.

Uiteraard is de nieuwe Hyundai HX220AL voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor. Bij een HX220AL is dit een Cummins QSB6.7 met een vermogen van 136kW.

De elektronische pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt.  De elektronisch aansturing van de koelfan die via een viscokoppeling wordt aangedreven zorgt ervoor dat deze altijd de juiste snelheid draait en zo de machine op de juiste bedrijfstemperatuur houd zodat hij optimaal kan werken zonder overbodig brandstofverbruik en geluidsproductie.

De nieuwe Hyundai HX220AL is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

Kentekenplicht voor machines

Sinds 1 januari 2021 gelden er nieuwe regels voor het rijden op de
openbare weg met een MMBS (Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid).
Deze nieuwe regels houden in dat een MMBS geregistreerd
moet worden en dus ook een kenteken krijgt.

VRAAG UW KENTEKEN TIJDIG AAN EN BESPAAR KOSTEN

Het aanvragen van een kenteken is dit jaar enkel een online administratieve handeling en kost u slechts € 18,- per kenteken. Dit verloopt via uw DigiD account. Mocht u dit zelf niet willen doen, dan kan Van der Spek dit tegen vergoeding voor u verzorgen. Na 31 december 2021 moet elk niet eerder geregistreerd MMBS-voertuig door de RDW beoordeeld worden op een RDW keuringsstation, met alle dan geldende eisen. De kosten zullen na dit jaar vele malen hoger zijn.

Uw Van der Spek machine heeft een registratieplicht als:

• Het bouwjaar van uw machine vóór 2021 is en nu of in de toekomst (mogelijk) op de openbare weg komt.
• De maximum constructiesnelheid van uw voertuig 6 km/h of hoger is en het voertuig breder is dan 1.30 m.
• Het een getrokken voertuig is met een maximale constructiesnelheid van meer dan 25 km/h.

Voor al deze voertuigen dient u een kentekenbewijs aan te vragen

Uitzonderingen op de MMBS-kentekenplicht:

• 1-assige motorrijtuigen • Asfalteermachines
• Asfaltfreesmachines • Walsen wegenbouw

De verwerkingstijd van uw kentekenbewijs duurt gemiddeld 20 werkdagen. Zodra de RDW uw aanvraag heeft goedgekeurd, stuurt zij u het kentekenbewijs toe. Heeft de RDW meer informatie nodig om de registratie af te ronden, dan ontvangt u hierover bericht. Mogelijk is het machinetype nog niet bekend bij de RDW. De RDW zal u dan om foto’s en aanvullende informatie vragen. Eén werkdag nadat u het kentekenbewijs en eerste deel van de code heeft ontvangen, stuurt de RDW u de bijbehorende tenaamstellingscode toe.

Bij een geregistreerd voertuig horen verplichtingen, bijvoorbeeld de verzekeringsplicht. U dient daarom uw nieuwe kentekennummer aan te melden bij uw verzekeraar. Vraag uw GIAK-kentekenplaat aan bij een erkend bedrijf met de codes die ontvangt van RDW en monteer de kentekenplaat op uw machine.

Heeft u vragen over wat Van der Spek voor u kan betekenen? Vraag het John:

C. van den Anker Loonwerken B.V. neemt nieuwe Hyundai HW140 in gebruik.

Van der Spek Vianen heeft onlangs een zeer complete Hyundai HW140 geleverd aan C. van den Anker Loonwerken B.V. in Abcoude. Dankzij de tweedelige giek op de nieuwe Hyundai HW140 heeft de machines een zeer groot bereik, door deze giekconfiguratie kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken. Dankzij het gemonteerde draai- en kantelstuk kunnen uitrustingstukken in vele posities worden geplaatst.

Om insporing te voorkomen bij werkzaamheden op slechtere ondergronden is er voor gekozen de Hyundai HW140 op 315/80 R22.5 Agribanden banden te plaatsen.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van een zeer zuinige Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 117 kW.  Deze Cummins motor is voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de Hyundai HW140 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.