• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie Archief Hyundai

De Wit Kraanwerk & Zn uit Streefkerk neemt nieuwe Hyundai HX220L in gebruik.

Net voor de jaarswisseling heeft Van der Spek Vianen via haar werkplaatsen in Vianen een nieuwe Hyundai HX220L geleverd aan De Wit Kraanwerk en Zn. De goede ervaringen en het partnerschap met Van der Spek Vianen maakt de keuze om weer te kiezen voor een nieuwe graafmachine geleverd door Van der Spek Vianen één die weloverwogen is.

De Wit Kraanwerk & Zn uit Streefkerk is thuis op vele markten. Naast kraanverhuur, het uitvoeren van grond- en straatwerk, het aanleggen- en renoveren van rioleringen voeren ze ook bouwwerkzaamheden uit waarbij professioneel metselwerk een specialisme is.

Voor de aandrijving is de Hyundai HX220L voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 185 pk welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX-serie is ook de HX220L voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de nieuwe HX-serie in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld en opgeslagen kunnen worden.

Deze moderne machine is standaard zeer compleet uitgerust. Middels de 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen zoals wij kennen van de smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om de display te bedienen via een Haptic-control knop. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De machinist ontbreekt het verder aan niets. De luxe en verwarmde stoel is op vele standen in te stellen en de mee verende armleuningen zijn onafhankelijk van de stoel in hoogte te verstellen. Het handsfree telefoonsysteem is geïntegreerd in de MP3 radio, startbeveiliging, key-less starten en de cabine is voorzien van led-werklampen en een opklapbare treeplank. Via een inlog op de HiMate website is de machine 5 jaar lang gratis op afstand te volgen en te monitoren. Optioneel is de nieuwe Hyundai HX220L voorzien van lasthaak aan de binnenzijde van de lepelsteel om het uitvoeren van rioleringswerkzaamheden als het hijsen van putten e.d. gemakkelijker te kunnen uitvoeren. Middels het opgebouwde GPS-systeem en overdruk kan de machine zeer breed worden ingezet.

Optioneel is de nieuwe Hyundai HX220L voorzien van lasthaak aan de binnenzijde van de lepelsteel om het uitvoeren van riolerings-werkzaamheden als het hijsen van putten e.d. gemakkelijker te kunnen uitvoeren. Middels het opgebouwde GPS-systeem en overdruk kan de machine zeer breed worden ingezet.

Beelen neemt nieuwe Hyundai HX380L in gebruik

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe Hyundai HX380L geleverd aan Beelen. Uiteraard is de machine gespoten in de bekende huiskleuren van Beelen. Prima Equipment heeft hier voor zorggedragen.

De nieuwe 41 ton wegende Hyundai HX380L is voorzien van een zeer duurzame Cummins QSL-9 Tier 4 Final motor welke een vermogen levert van 320 Pk, gekoppeld aan ruim 576 liter/min. hydraulisch vermogen zorgt deze ervoor dat de machine niet alleen erg snel en sterk is maar ook extreem zuinig.

Het IPC (Intelligent Power Control) systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX-serie is ook deze Cummins voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De elektronisch aansturing van de koelfan die via een viscokoppeling wordt aangedreven zorgt ervoor dat deze altijd de juiste snelheid draait en zo de machine op de juiste bedrijfstemperatuur houd zodat hij optimaal kan werken zonder overbodig brandstofverbruik en geluidsproductie dat zeker bij binnenstedelijks sloopwerk zeer wenselijk is. Het nieuwe ontwikkelde vergrote koelsysteem op de HX380L is zeer goed toegankelijk zodat het eenvoudig schoongemaakt kan worden mocht dit benodigd zijn.

De nieuwe Hyundai HX380L is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden. Dit is iets wat zeker bij sloopwerkzaamheden vaak gebeurd op zo efficiënte- en snel mogelijk het werk te kunnen klaren.

Standaard is de nieuwe HX-serie, en dus ook de machine van Beelen is voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

De nieuwe Hyundai is na goed overleg tussen Van der Spek en Beelen voorzien van diverse opties om de machine zo optimaal mogelijk te kunnen inzetten. Na een uitgebreide instructie door de technische dienst van Van der Spek is de HX380L in Amsterdam gelijk ingezet voor het beladen van één van de mobiele puinbrekers van Beelen.

Hyundai Construction Equipment Europe in Tessenderlo doet mee met Openbedrijvendag op 7 oktober.

Op zondag 7 oktober 2018 neemt Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) deel aan Openbedrijvendag. Tussen 10 en 17 uur is iedereen van harte welkom in het gloednieuwe Europese hoofdkantoor in Tessenderlo. Met een indrukwekkende machine line-up, een divers aanbod aan activiteiten voor jong en oud, doorlopende rondleidingen, machinedemonstraties, een jobcorner en een kinderspeelhoek krijgt de bezoeker op een speelse en educatieve manier inzicht in de wereld van de bouwmachines, vorkheftrucks en warehousing equipment.

Belevingsparcours

Bezoekers hebben heel wat te ontdekken op de 81.000 m² grote site in Tessenderlo. Een uitgestippelde wandeling loodst de bezoeker van het indrukwekkende, bijna energie-neutrale administratieve hoofdgebouw van 5.400 m² van waaruit HCEE opereert, naar het 12.000 m² grote magazijn. Hier liggen alle reserve-onderdelen die nodig zijn om het complete Europese dealernetwerk – bestaande uit meer dan 140 dealers – te bedienen. Ook de Hyundai Academy, het 2.600 m² grote Europese trainingscentrum dat op dezelfde site ligt, opent die dag haar deuren. Hier worden het hele jaar door opleidingen georganiseerd voor het dealernetwerk. Neem plaats in een standaard klaslokaal of begeef je naar de werkruimte waar je onder de motorkap van de indrukwekkende wielladers, graafmachines en vorkheftrucks kan gluren. Bij de verschillende haltes langsheen de route staan medewerkers van HCEE klaar met een deskundige uitleg. Filmpjes en infoborden helpen bezoekers een duidelijk beeld te krijgen van het bedrijf.

Machines @ work op de demo site

Mag het allemaal net ietsje ruiger? Stap dan in de Hyundai shuttlebus die je in vijf minuten van het hoofdkwartier in Tessenderlo naar de demo site brengt. Hier ben je getuige van een stoere machinedemonstratie. Een representatief gamma aan machines geeft hier een staaltje van hun kunnen. Kijk vanop een veilige afstand toe hoe ze bergen zand verzetten of hoe een metersdiepe put graven voor deze krachtpatsers een fluitje van een cent blijkt te zijn.

 

Praktisch

  • Bezoekers zijn welkom van 10u tot 17uur.
  • Bezoekers kunnen de uitgestippelde rondleiding op eigen tempo afleggen. Deze duurt in zijn geheel

+/- 1 uur. Het parcours is ook toegankelijk voor kinderen.

  • Voor kinderen voorzien we entertainment op maat.
  • Het parcours is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Nieuwe Hyundai HL960special voor Verbrugge

Van der Spek Vianen heeft een speciaal geprepareerde Hyundai laadschop afgeleverd bij Verbrugge terminals in Terneuzen. Dit maal een Hyundai HL960Special die de vloot met op- en overslag Hyundai’s gaat aanvullen. Door de zeer goede ervaringen die door Verbrugge zijn opgedaan met de machines en de service van Van der Spek Vianen was de keuze voor wederom een Hyundai geleverd door Van der Spek snel gemaakt.

De nieuwe 19 ton wegende HL960 wordt aangedreven door zuinige Cummins QSB 6.7 6-cilinder dieselmotor welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie eisen. De uitlaatgassen worden door middel van AD blue in combinatie met een DOC katalysator gereinigd. Middels de grote touchscreen in de ruime cabine kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkstanden zodat er altijd zo efficiënt mogelijk en met het laagste brandstofverbruik gewerkt kan worden. Rexroth hydrauliek met loadsensing en flow-sharing zorgt dat er altijd voldoende kracht en vermogen present is om optimaal te kunnen werken met de machine.

In de luxe cabine heeft de machinist een goed overzicht rondom de machine en is via het instrumentarium en grote touchscreen alle benodigde informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct de gewenst informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

De Hyundai HL960 is uitgerust met ZF assen en volledig ZF automatische versnellingsbak welke standaard is uitgevoerd met lock-up in de versnellingen zodat er nog meer brandstof wordt bespaard.

Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat zeker bij inzet in stoffige werkomgevingen de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is.

 

De Hyundai HL960Special is opgebouwd door de werkplaatsen van Van der Spek voor inzet bij het op- en overslaan van “agressieve” producten welke een standaard machine op korte termijn zouden aantasten. Bij deze “agressieve” producten moet er gedacht worden aan o.a. kunstmest,fosfaten en zout. Van der Spek Vianen kan als gewenst een uitgebreid advies geven om machines aan te passen voor elke inzet en gewenste benodigde bescherming.

Om tegen de inwerkingen van deze producten te kunnen is HL960 volledig omgebouwd met vele aanpassingen en beschermingen. De machine is na deze ombouw volledig gespoten in een speciale 2 componenten epoxy lak zodat hij de komende jaren beschermt is tegen inwerkingen van buitenaf.

Uiteraard staat veiligheid en het welzijn van de machinist voorop bij Verbrugge en daarom is de machine ook voorzien van een cabine beschermrek aan de voorzijde en een camerasysteem zodat de machinist ook goed zicht heeft achter de machine. Voor een goed klimaat in de cabine is er een overdrukunit gemonteerd die zorgt voor zuivere en schone luchttoevoer.

Weer nieuwe Hyundai voor Rademakers

Rademakers uit Roosendaal heeft een nieuwe Hyundai R35Z-9 toegevoegd aan het machinepark, enkele maanden geleden kocht Rademakers ook al een Hyundai toen een R25Z-AK9 die uiteraard ook door Van der Spek Vianen is geleverd.

Rademakers is al 50 jaar actief in de landbouw sector, de water- en wegenbouw. Later begonnen met de aanschaf van veegwagens en reinigers. Met deze investeringen is de basis gevestigd voor het huidige bedrijf. Rademakers is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Voor de veiligheid hanteren ze de VCA en BTR richtlijnen.

De ruim 3.650 kilo wegende Hyundai R35Z-9 is uitgevoerd met extra hydraulische functies zodat hij eenvoudig en snel kan werken met de verschillende hydraulische aanbouwdelen.

Om maximaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte hebben ze bij Rademakers gekozen voor de Hyundai R35Z-9, de machine is een binnendraaier waardoor er ook in zeer nauwe ruimtes mee gewerkt kan worden. De zwenkbare giek welke maximaal tot 75° kan zwenken zorgt dat bijna op iedere plek gekomen kan worden met de uitrustingstukken of bakken.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar watergekoelde 3 cilinder motor verantwoordelijk. Aan deze motor zitten variabele plunjerpompen gekoppeld welke zorgen voor een optimale hydrauliekopbrengst en daarbij behorend laag brandstofverbruik.

De Hyundai R35Z-9 wordt door Van der Spek Vianen standaard geleverd met slangbreukventielen op zowel de giek als lepelsteel. Daarnaast is de ruime cabine standaard uitgevoerd met airconditioning.

Tweede Hyundai HX140L geleverd bij Spelt in Nieuwveen

Onlangs heeft Van der Spek Vianen de tweede Hyundai HX140L geleverd aan Spelt in Nieuwveen.
Net als de eerste Hyundai HX140L die vanaf eind 2016 werkzaam is bij Spelt zo ook de nieuwe HX140L ingezet gaan worden voor het uitsorteren en op- en overslaan van recyclingstromen bij de sorteerinstallatie van Spelt op de locatie in Nieuwveen.

Hyundai HX140L
De compacte- en snelle Hyundai HX140L’s worden bij Spelt ingezet voor het voorsorteren en beladen van de sorteerinstallatie waarbij hij door zijn compacte bouwwijze geen overmatige ruimte inneemt en vrachtwagens zonder problemen kunnen manoeuvreren in de sorteerhal. Uiteraard is deze ook voorzien van de proportionele bediening die eenvoudig is in te stellen.

Hyundai HX140L met grijper

Veiligheid voorop
Standaard en dus ook op deze Hyundai van Spelt zijn de nieuwe Hyundai HX-machines in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.
Om zonder problemen in de sorteerhal te kunnen draaien is de machine voorzien van een overdruksysteem op de cabines zodat de machinisten altijd in zuivere en schone lucht hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Tevens zijn de machines voorzien van extra aanpassingen om de stoffige omstandigheden die niet te vermijden zijn bij het op- en overslaan van recyclingstromen optimaal te kunnen werken.

Spelt
Spelt is een gezond familiebedrijf, sterk in het inzamelen en verwerken van afvalstromen en in het uitvoeren van grondwerkprojecten. Door duurzaamheid voorop te houden is Spelt erin geslaagd vrijwel alle afvalstoffen te recyclen en om te zetten naar grondstoffen en energie. Afvalstoffen zien ze bij Spelt niet meer als afval maar als grondstoffen. Door de juiste extra aandacht voor de afvalstromen beschermen ze primaire materialen en dragen ze bij aan de circulaire economie. Een besparing van grondstoffen is een directe winst voor het milieu. Op een eenvoudig en transparant wijze analyseren ze afvalprobleem en bieden ze een betrouwbare duurzame oplossing. Deze oplossing bieden ze binnen het totaalpakket die ze graag verzorgen.

Voor civiele werkzaamheden bied Spelt dezelfde transparante totaaloplossingen, waarbij ze meedenken in het gehele proces. Door in de voorbereidingsfase rekening te houden met alternatieve werkwijzen en materialen kan Spelt voordelen ook werkelijk realiseren. In de sloop- en grondwerkoplossingen zijn een veilige uitvoering en een kwalitatief hoogwaardig resultaat de belangrijkste uitgangspunten.

Van der Spek heeft voor het uitvoeren van deze werkzaamheden en het verwerken van de stromen al vele machines geleverd aan Spelt in de afgelopen jaren. Naast vele Hyundai ’s werden o.a. ook de sorteer- en puinbreekinstallatie, een Powerscreen mobiele zeefmachine, een Terex TTS620 trommelzeef en een Lindner Urraco 75 verkleiner geleverd.

Nieuwe Hyundai HX235LCR geleverd bij Blijleven B.V.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen B.V. een nieuwe 25 tons rupskraan geleverd aan Blijleven B.V De nieuwe Hyundai is een HX235LCR welke zeer compleet is uitgevoerd zodat hij veelzijdig ingezet kan worden bij de werken die Blijleven aanneemt en uitvoert in het gehele land.

De Hyundai HX235LCR is een binnendraaier zodat hij ook in de kleinste ruimtes zonder problemen zijn werk kan doen.

Voor het aansluiten van de vele verschillende uitrustingsstukken als bijvoorbeeld een palenkraker sorteergrijper of sloophamer is de machine voorzien van een zeer uitgebreide hydraulische installatie met veel aansluitmogelijkheden. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden. Voor de machinist is het dus zeer eenvoudig om te wisselen tussen de verschillende uitrustingsstukken, één druk op de knop en alles staat gelijk juist afgesteld.

Om hijswerkzaamheden veilig en optimaal te kunnen uitvoeren is ook de cilinder van de bakcilinder voorzien van slangbreukbeveiliging en is er aan de binnenzijde van de lepelsteel een extra lasthaak geplaats door de werkplaats van Van der Spek.

Een Cummins QSB 6.7 6-cilinder motor met 136kW zorgt voor de aandrijving van de HX235LCR. Deze duurzame en zuinige motor voldoet uiteraard aan de nieuwste Tier IV emissie eisen. Belangrijk is te vermelden dat deze motor net als in vele Hyundai’s is voorzien van een DOC katalysator en geen roetfilter. Actief regeren is bij deze machine dus niet steeds niet benodigd en brengt dus ook geen onnodige kosten- en stilstand met zich mee.

De nieuwe HX-machines zijn standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

Standaard is de nieuwe HX-serie, en dus ook de machine van Blijleven voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Bovenop de achterzijde van de machine is een door Blijleven ontwikkelde watertank en vernevelingssysteem gemonteerd zodat de werkzaamheden die worden uitgevoerd met een palenkraker of sloophamer zo goed als stofvrij kunnen worden gedaan.

Blijleven B.V.
Blijleven B.V. is al meer dan 25 jaar actief in betonbewerking en slooptechnieken. Begonnen als opruimer in de bouw en vandaar uitgegroeid tot één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van hydraulisch koppensnellen van heipalen. Blijleven B.V. zoekt altijd naar nieuwe mogelijkheden en dat vraagt innovatie en ondernemerschap. De stofverneveling op hun kranen en krakers is hier een mooi voorbeeld van.

Met een gedegen kennis van de markt en een visie op kwaliteit worden ideeën professioneel uitgewerkt. De praktijkervaring van de medewerkers wordt optimaal benut in de nieuwe ontwerpen.

Het streven van het familiebedrijf is om een duurzame relatie op te bouwen met hun klanten die gebaseerd is op vertrouwen, kwaliteit en onafhankelijkheid.

De Hyundai HX235LCR is door PRIMA Equipment in Hardenberg voorzien van de bekende huiskleur van Blijleven

Hyundai laadschop primeur voor Bottelier

De eerste nieuwe Hyundai HL965 was al te zien op de TKD in Almere en nu is deze primeur voor Nederland afgeleverd bij Bottelier in Haarlem.

Na de levering van vier nieuwe Hyundai HX-graafmachines door Van der Spek Vianen vorig jaar was het niet vanzelfsprekend dat er ook standaard weer een Hyundai gekocht zou gaan worden te vervanging van een laadschop bij Botterlier. Net als altijd is er zeer goed onderzocht welke machines zouden passen in het eisen- en wensenpakket bij Bottelier. Na een uitgebreid vergelijk en demo’s op locatie is de keuze gevallen op de nieuwe Hyundai HL965.

Met zijn basisgewicht van ruim 20 ton is de nieuwe Hyundai HL965 tussen de 18,5 tons HL960 en 23.5 tons HL970 gekomen in het uitgebreide leveringsprogramma van Hyundai

Een Cummins QSL9 6-cilinder Tier IV-final motor met een vermogen van 201kW zorgt voor de aandrijving, uiteraard voldoet deze zuinige motor aan de nieuwe emissie-eisen. De uitlaatgassen worden door middel van AD blue in combinatie met een DOC katalysator gereinigd. Er is dus geen kostenverhogend roetfilter gemonteerd op de Hyundai HL965. Bij 1.400 toeren per minuut het heeft deze motor al het maximale koppel van 1.480 Nm wat zorgt voor een zeer laag brandstofverbruik.
Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat zeker bij inzet in stoffige werkomgevingen de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is.

Op het grote touchscreen in de ruime moderne cabine kan de machinist zeer eenvoudig kiezen tussen de verschillende motorinstellingen waarbij gekozen kan worden tussen Economy, Standard en Power. In combinatie met deze motorinstellingen kan er op dezelfde touchscreen gekozen worden tussen vier verschillende programma’s voor de transmissie waarbij het schakelmoment wordt aangepast.

Om de afstelling optimaal en zo efficiënt mogelijk te maken kan de machinist kiezen wanneer het “ Clutch Cut Off” moment plaats vind. Dit “Clutch Cut Off” moment is wanneer de transmissie ontkoppeld bij een bepaalde stand van het rempedaal. Deze instelling is wenselijk om verschil te maken bij bijvoorbeeld snel laden van vrachtwagens waarbij het laadframe omhoog moet en er geen aandrijving meer gewenst is. Het CCO is intelligent is stelt zich bij afhankelijk van snelheid en benodigde rijkracht.

Rexroth hydrauliek met loadsensing en flowsharing zorgt voor optimale toevoer van hydraulische kracht zodat de HL965 zijn werk optimaal kan uitvoeren. Voor de remmen en de koelfan is een separate pomp gemonteerd zodat de functies elkaar niet beïnvloeden en alle geleverde olie zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt met een laag brandstofverbruik als gevolg.

De volledig aandrijflijn is van ZF is voorzien van een automatische versnellingsbak met vijf versnellingen voorruit en drie versnellingen achteruit. Vanaf de tweede versnelling is deze voorzien van een lock-up waardoor doorslippen wordt voorkomen en onnodige energie en brandstof verloren gaat. De machine van Bottelier is voorzien van askoeling op zowel de voor- als achteras, belangrijk hierbij is te vermelden dat het om een echter koeling gaat met separate pompen voor de olieflow en losse koeler zodat de koeling optimaal werkt en er geen warmte overdracht is met andere koeling.

De HL965 is standaard voorzien van ride-control zodat de machinist ook met lading comfortabel rijdt.
Alle Hyundai-modellen uit de HL900-serie en dus ook de nieuwe HL965 van Bottelier zijn standaard uitgerust met Hyundai ’s eigen ingebouwde weegsysteem om deze lading te wegen. Dit systeem is tot +/- 1 procent nauwkeurig en beschikt over automatische- en handmatige instellingen voor het bijhouden van het gewicht van verschillende bakken en totaalgewichten. De systeemmetingen worden weergegeven op het multifunctionele scherm in de cabine en bieden informatie die betrouwbaar genoeg is om productiebeheer te ondersteunen.

Voor onderhoudswerkzaamheden kan de motorkap elektrisch worden geopend zodat bij alle onderdelen eenvoudig en veilig kan worden gekomen.

Bottelier, opgericht in de jaren 70, is een modern sloopbedrijf in Haarlem dat gespecialiseerd is op het gebied van slopen en demonteren van bouw en utiliteitsbouw, zorgcomplexen, grote wooncomplexen, flats, industriële bouw en installaties, kunstwerken en infra-werken.

De zienswijze van het modern sloopbedrijf is gebaseerd op; “zeggen wat je doet en doen wat je zegt”, no nonsens, ontzorgen van de opdrachtgevers en het aanbieden van een totaal pakket. Het dienstenpakket van Bottelier bestaat uit amoveren, demonteren, slopen, asbest saneren, bodem saneren, bouwrijp maken, grondwerk t.b.v. nieuwbouw, mobiel breken of ontvangen van puinstromen op hun vergunde bewerkingsinrichting in Haarlem en de leverantie van granulaten.

Bij al deze werkzaamheden hanteren ze de termen: knippen, hakken, sorteren, afhijsen, optimaal hergebruik, certificeren, deelstromen, scheiden aan de bron, selectief slopen, automatiseren, optimaliseren, MVO, CO2 reductie, cradle to cradle, EMVI, BREEAM, CE markering.
Bottelier is al ruim 45 jaar een begrip en toonaangevend binnen het vakgebied.

Spelt gaat wederom voor Hyundai laadschop geleverd door Van der Spek Vianen

Na vele tevreden draaiuren is bij Spelt een Hyundai HL760 van 2008 ingeruild bij Van der Spek Vianen voor een nieuwe Hyundai HL960 welke ook weer ingezet zal gaan worden voor het op-en overslaan van te recyclen producten bij de sorteerinstallatie welke eveneens door Van der Spek Vianen is geleverd.

De nieuwe 19 ton wegende HL960 wordt aangedreven door zuinige Cummins QSB 6.7 6-cilinder dieselmotor welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie eisen. De uitlaatgassen worden door middel van AD blue in combinatie met een DOC katalysator gereinigd. Middels de grote touchscreen in de ruime cabine kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkstanden zodat er altijd zo efficiënt mogelijk en met het laagste brandstofverbruik gewerkt kan worden. Rexroth hydrauliek met loadsensing en flow-sharing zorgt dat er altijd voldoende kracht en vermogen present is om optimaal te kunnen werken met de machine.

In de luxe cabine heeft de machinist een goed overzicht rondom de machine en is via het instrumentarium en grote touchscreen alle benodigde informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct de gewenst informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

De Hyundai HL960 is uitgerust met ZF assen en volledig ZF automatische versnellingsbak welke standaard is uitgevoerd met lock-up in de versnellingen zodat er nog meer brandstof wordt bespaard.

Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat zeker bij inzet in stoffige werkomgevingen de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is.

Bij Spelt is optioneel gekozen om de luchtinlaat te voorzien van een speciaal filtersysteem zodat de luchtfilters minder snel gereinigd dienen te worden wat de inzetbaarheid van de machine nog verder verhoogt.

Uiteraard is de machine uitgevoerd met een overdruksysteem op de cabine zodat de machinist altijd in een goede werkomgeving zijn werk kan uitvoeren.

Spelt is een gezond familiebedrijf, sterk in het inzamelen en verwerken van afvalstromen en in het uitvoeren van grondwerkprojecten. Door duurzaamheid voorop te houden is Spelt erin geslaagd vrijwel alle afvalstoffen te recyclen en om te zetten naar grondstoffen en energie. Afvalstoffen zien ze bij Spelt niet meer als afval maar als grondstoffen. Door de juiste extra aandacht voor de afvalstromen beschermen ze primaire materialen en dragen ze bij aan de circulaire economie. Een besparing van grondstoffen is een directe winst voor het milieu. Op een eenvoudig en transparant wijze analyseren ze afvalprobleem en bieden ze een betrouwbare duurzame oplossing. Deze oplossing bieden ze binnen het totaalpakket die ze graag verzorgen.

Voor civiele werkzaamheden bied Spelt dezelfde transparante totaaloplossingen, waarbij ze meedenken in het gehele proces. Door in de voorbereidingsfase rekening te houden met alternatieve werkwijzen en materialen kan Spelt voordelen ook werkelijk realiseren. In de sloop- en grondwerkoplossingen zijn een veilige uitvoering en een kwalitatief hoogwaardig resultaat de belangrijkste uitgangspunten.

Van der Spek heeft voor het uitvoeren van deze werkzaamheden en het verwerken van de stromen al vele machines geleverd aan Spelt in de afgelopen jaren. Naast vele Hyundai ’s werden o.a. ook de sorteer- en puinbreekinstallatie, een Powerscreen mobiele zeefmachin, een Terex TTS620 trommelzeef en een Lindner Urraco verkleiner geleverd

Wederom Hyundai voor Kor de Boer in Garijp

Afgelopen week heeft Van der Spek Vianen wederom een Hyundai graafmachine afgeleverd bij Kor de Boer uit Garijp. Ditmaal is er een nieuwe Hyundai HW140 naar Friesland geleverd.

Dankzij de tweedelige giek op de HW140 heeft de machine een zeer groot bereik, door deze giek kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken. Het gemonteerde draai- en kantelstuk zorgt dat bijna iedere positie bereikt kan worden.

Om insporing te voorkomen bij werkzaamheden op slechtere ondergronden heeft de Boer er voor gekozen de Hyundai HW140 op speciale enkellucht banden te plaatsen.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 117 kW welke uiteraard voldoen aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De cabines van de nieuwe HW-machines zijn standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

Standaard is de Hyundai HW140 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met vele extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

Kor de Boer Grondverzet & Kraanverhuur is gevestigd in het Friese Garijp en bestaat sinds 1986. Het begon allemaal met één rupskraan. Het eerste jaar werden voornamelijk graafwerkzaamheden verricht bij de aanleg van een gasleiding door Noord-Nederland. Daarna werden de werkzaamheden uitgebreid in de grond-, weg- en waterbouw (GWW).