• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie archief Hyundai

Kentekenplicht voor machines

Sinds 1 januari 2021 gelden er nieuwe regels voor het rijden op de
openbare weg met een MMBS (Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid).
Deze nieuwe regels houden in dat een MMBS geregistreerd
moet worden en dus ook een kenteken krijgt.

VRAAG UW KENTEKEN TIJDIG AAN EN BESPAAR KOSTEN

Het aanvragen van een kenteken is dit jaar enkel een online administratieve handeling en kost u slechts € 18,- per kenteken. Dit verloopt via uw DigiD account. Mocht u dit zelf niet willen doen, dan kan Van der Spek dit tegen vergoeding voor u verzorgen. Na 31 december 2021 moet elk niet eerder geregistreerd MMBS-voertuig door de RDW beoordeeld worden op een RDW keuringsstation, met alle dan geldende eisen. De kosten zullen na dit jaar vele malen hoger zijn.

Uw Van der Spek machine heeft een registratieplicht als:

• Het bouwjaar van uw machine vóór 2021 is en nu of in de toekomst (mogelijk) op de openbare weg komt.
• De maximum constructiesnelheid van uw voertuig 6 km/h of hoger is en het voertuig breder is dan 1.30 m.
• Het een getrokken voertuig is met een maximale constructiesnelheid van meer dan 25 km/h.

Voor al deze voertuigen dient u een kentekenbewijs aan te vragen

Uitzonderingen op de MMBS-kentekenplicht:

• 1-assige motorrijtuigen • Asfalteermachines
• Asfaltfreesmachines • Walsen wegenbouw

De verwerkingstijd van uw kentekenbewijs duurt gemiddeld 20 werkdagen. Zodra de RDW uw aanvraag heeft goedgekeurd, stuurt zij u het kentekenbewijs toe. Heeft de RDW meer informatie nodig om de registratie af te ronden, dan ontvangt u hierover bericht. Mogelijk is het machinetype nog niet bekend bij de RDW. De RDW zal u dan om foto’s en aanvullende informatie vragen. Eén werkdag nadat u het kentekenbewijs en eerste deel van de code heeft ontvangen, stuurt de RDW u de bijbehorende tenaamstellingscode toe.

Bij een geregistreerd voertuig horen verplichtingen, bijvoorbeeld de verzekeringsplicht. U dient daarom uw nieuwe kentekennummer aan te melden bij uw verzekeraar. Vraag uw GIAK-kentekenplaat aan bij een erkend bedrijf met de codes die ontvangt van RDW en monteer de kentekenplaat op uw machine.

Heeft u vragen over wat Van der Spek voor u kan betekenen? Vraag het John:

C. van den Anker Loonwerken B.V. neemt nieuwe Hyundai HW140 in gebruik.

Van der Spek Vianen heeft onlangs een zeer complete Hyundai HW140 geleverd aan C. van den Anker Loonwerken B.V. in Abcoude. Dankzij de tweedelige giek op de nieuwe Hyundai HW140 heeft de machines een zeer groot bereik, door deze giekconfiguratie kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken. Dankzij het gemonteerde draai- en kantelstuk kunnen uitrustingstukken in vele posities worden geplaatst.

Om insporing te voorkomen bij werkzaamheden op slechtere ondergronden is er voor gekozen de Hyundai HW140 op 315/80 R22.5 Agribanden banden te plaatsen.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van een zeer zuinige Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 117 kW.  Deze Cummins motor is voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de Hyundai HW140 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

Bijzondere Hyundai HX260AL voor GMB; klaar voor de toekomst!

Onlangs leverde Van der Spek een wel heel bijzondere Hyundai HX260AL aan GMB.

Bij GMB zorgen ze dat de machinisten niets te kort komen, de machines zijn zeer compleet uitgerust zodat het werk nauwkeurig en efficiënt uitgevoerd kan worden.

Speciaal voor de machinist gaat deze Hyundai HX260AL nog een stapje verder.

Vorig jaar stond het leven van Hans op zijn kop, de ervaren vakman moest door een motorongeluk helaas zijn been missen. Hans is een machinist in hart en nieren, met zijn enorm positieve instelling had hij één doel voor ogen; weer op de kraan draaien.

Van der Spek is samen met GMB op zoek gegaan naar mogelijkheden om dit te verwezenlijken. Gezamenlijk is het idee van een lift ontstaan en later is Groeneveldt Grijpers ingehaakt om dit idee uit te werken en te produceren. Het resultaat mag er zijn, de afstand bestuurbare hydraulische lift werkt snel en veilig. Op deze manier kan Hans eenvoudig op en van de machine komen.

Naast de lift zijn er nog meerdere speciale aanpassingen aan de machine gedaan: voor het starten van de motor is een extra startknop gemonteerd, de loopbordessen zijn extra breed uitgevoerd, extra handrailingen op de bovenwagen voor goede houvast, automatisch motorolie peil- en bijvulsysteem, de Trimble GPS ontvangers vast gemonteerd, Engcon track control voor rijden met scroll-knoppen in de joy-sticks, brandstofvulpomp aangepast voor tanken vanaf grondniveau, verlichting op afstandsbediening om struikelen in het donker bij aankomst van de machine te voorkomen. Al deze aanpassingen maken dat Hans met veel plezier de dag vol kan draaien.

Zeer lage emissie uitstoot

Voor de aandrijving is de machine uitgerust met een moderne 6 cilinder Cummins motor die voldoet aan de nieuwste en schoonste Stage V emissienorm. GMB gaat echter voor het hoogst haalbare en liet de machine eveneens voorzien van een ECO’nergy hybride systeem. Met dit geavanceerde hydraulische systeem wordt de energie van de neergaande giekbeweging opgeslagen, en weer gedoseerd gebruikt zodra hydraulische functies hierom vragen. Dit zorgt naast meer productie voor een aanzienlijke brandstofbesparing en daarmee nog minder uitstoot.

Veilig!

Standaard zijn de Hyundai graafmachines uitgerust met een AAVM 360° camera systeem, waarbij de machinist optimaal zicht heeft op de omgeving rond de machine. Het unieke IMOD systeem ondersteunt daarbij de machinist door personen in de omgeving van de machine te herkennen en de machinist daarop attent te maken. Als extra is de machine uitgerust met een camera aan de binnenkant van de graafarm, hierdoor heeft de machinist optimaal zicht op het werk zelfs als er een eventueel obstakel tussen staat. Eveneens is de machine voorzien van een extra slangbreukbeveiliging op de bakcilinder en speciale opstappen op de onderwagen.

Compleet!

Om goed voor de dag te komen is deze Hyundai HX260AL onder andere uitgerust met extra LED verlichting, afneembaar Engcon EC-Oil draaikantelstuk met QS70 snelwissel en DC2 bediening, een complete Verachtert bakkenset,  Freshfilter overdruk met de nieuwste FF6000 controller, Groeneveld automatisch smeersysteem, Trimble Earthworks 3D GPS, Trimble graafautomaat en uiteraard een blinkende RVS uitlaatpijp.

Duo Hyundai ’s met een primeur voor Peijnenburg Vught B.V.

Vanuit de werkplaatsen in Vianen heeft Van der Spek Vianen twee nieuwe Hyundai machines geleverd aan trouwe Hyundai klant Peijenburg Vught B.V.

Naast de nieuwe wielmobiele Hyundai 55W-9A is er een primeur geleverd; de eerste nieuwe Hyundai HX210AL op de Nederlandse markt.

De nieuwe Hyundai HX210AL is een compleet nieuwe machine in de zeer uitgebreide lijn van rupsgraafmachines van Hyundai. Met zijn gewicht van ruim 23 ton is hij tussen de Hyundai HX180 en HX220 gekomen.

Voor de aandrijving van de machine is een duurzame- en zuinige Stage-V Cummins motor met een inhoud van 4.5 liter verantwoordelijk die een vermogen van 129kW geeft. Op de HX210AL is een giek van 5.650mm en een lepelsteel van 2.920mm geplaatst die zorgen van een ruim bereik rondom de machine.

Een nieuw ontwikkelde EPFC (Electronic Pump Flow Control) elektronische pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt. 

De nieuwe Hyundai HX210AL is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Van Peijnenburg voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

Naast de Hyundai HX210AL is ook gelijktijdig een nieuwe 5,5 tons Hyundai R55W-9A geleverd. De nieuwe mobiele midi is voorzien van diverse opties zodat optimaal kan worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden. Ook is de nieuwe Hyundai voorzien van brede enkellucht Vredestein 480/45 R17 banden om de insporing tot een minimaal te beperken bij het uitvoeren van deze werkzaamheden.

Ruim 5,5 ton weegt de nieuwe mobiele machine en heeft een giek die 80° naar links en 50° naar recht kan zwenken, hierdoor kan de machinist op zeer enge locaties alsnog zijn giek goed gebruiken.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar 4TNV98-motor verantwoordelijk ,deze  levert een nominaal vermogen van 48,5kW bij 2400 t/min. Met andere woorden: de R55W-9 beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, wat extra kracht geeft om de klus te klaren.

Aannemingsbedrijf Huub Verlouw heeft onlangs hun nieuwe Hyundai HX160L in gebruik genomen.

De nieuwe 19 ton wegende machine die is opgebouwd in onze werkplaatsen in Vianen is direct ingezet bij het uitvoeren van waterbouwkundige werkzaamheden.

Uiteraard is de machine voorzien van vele instelbare hydraulische functie waarop de verschillende uitrustingsstukken als een sorteergrijper, kantelstuk of trilblok kunnen worden aangesloten. Tevens is hij voorbereid voor GPS zodat als benodigd de machine hiermee ook zonder problemen kan werken.

Aannemingsbedrijf Huub Verlouw is gespecialiseerd in milieuvriendelijke oeverbescherming, het aanleggen van vlonders & steigers en het maken van vistrappen. Maar ook voor het plaatsen van damwanden, stuwen en andere waterbouwkundige werken kunt u bij ze terecht. In samenwerking met diverse hoofdaannemers, waterschappen en gemeenten zijn ze in heel Nederland actief

Spelt Nieuwveen neemt nieuwe Hyundai HX145LCR in gebruik

Onlangs is vanaf onze werkplaats in Vianen een nieuwe Hyundai HX145LCR geleverd aan Spelt in Nieuwveen. De nieuwe Hyundai HX145LCR vervangt na vele tevreden draaiuren een eveneens door Van der Spek Vianen geleverd Hyundai, deze Hyundai R145LCR-9 werd in 2011 nieuw afgeleverd.

De nieuwe 16 ton wegende Hyundai HC145LCR is een zogeheten binnendraaier zodat hij door Spelt ook zonder problemen ingezet kan worden op werken waar niet veel ruimte is om met een graafmachine te werken.

Om alle werkzaamheden optimaal uit te voeren is de machine voorzien van een draai- en kantelstuk waarmee bakken en uitrustingsstukken bij in alle mogelijke posities te gebruiken zijn.

Een gemonteerde overdruk zorgt er voor dat de machinist altijd veilig zijn werkzaamheden kan uitvoeren.

Veiligheid voorop

Standaard en dus ook op deze Hyundai van Spelt zijn de Hyundai HX-machines in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden.  In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Spelt

Spelt is een gezond familiebedrijf, sterk in het inzamelen en verwerken van afvalstromen en in het uitvoeren van grondwerkprojecten. Door duurzaamheid voorop te houden is Spelt erin geslaagd vrijwel alle afvalstoffen te recyclen en om te zetten naar grondstoffen en energie. Afvalstoffen zien ze bij Spelt niet meer als afval maar als grondstoffen. Door de juiste extra aandacht voor de afvalstromen beschermen ze primaire materialen en dragen ze bij aan de circulaire economie. Een besparing van grondstoffen is een directe winst voor het milieu. Op een eenvoudig en transparant wijze analyseren ze  afvalprobleem en bieden ze een betrouwbare duurzame oplossing. Deze oplossing bieden ze binnen het totaalpakket die ze graag verzorgen.

Voor civiele werkzaamheden bied Spelt dezelfde transparante totaaloplossingen, waarbij ze meedenken in het gehele proces. Door in de voorbereidingsfase rekening te houden met alternatieve werkwijzen en materialen kan Spelt voordelen ook werkelijk realiseren. In de sloop- en grondwerkoplossingen zijn een veilige uitvoering en een kwalitatief hoogwaardig resultaat de belangrijkste uitgangspunten.

Van der Spek heeft voor het uitvoeren van deze werkzaamheden en het verwerken van de stromen al vele machines geleverd aan Spelt in de afgelopen jaren. Naast vele Hyundai ’s werden o.a. ook de sorteer- en puinbreekinstallatie, een Powerscreen mobiele zeefmachine, een trommelzeef en een Lindner Urraco 75 verkleiner geleverd.

Nieuwe Hyundai HX300AL voor Van der Ven uit Brakel.

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Vianen en Hardenberg een nieuwe Hyundai HX300AL geleverd aan Van der Ven uit Brakel. Uiteraard is de machine gespoten in de bekende huiskleuren van Van der Ven. Prima Equipment heeft hier voor zorggedragen.

Van der Ven is middelgroot aannemingsbedrijf met verrassend veel disciplines onder hun dak. Het stelt ze in staat om adequaat en goed gecoördineerd in te spelen op de klantwensen. Zo is Van der Ven uw kwaliteitspartner als het gaat om leidingwerken, grond-, water- en wegenbouw, natuur- en cultuurtechniek en beton- en waterwerken. Maar ook groenvoorzieningen, bouw, herstel en onderhoud aan historische objecten, asbestsaneringen, bodem- en waterbodemsaneringen en sloopwerkzaamheden.

De nieuwe 33 ton wegende Hyundai HX300AL is voorzien van een zeer duurzame Cummins QSB Stage-V motor welke een vermogen levert van 194 kW, gekoppeld aan ruim 570 liter/min. hydraulisch vermogen zorgt deze ervoor dat de machine niet alleen erg snel en sterk is maar ook extreem zuinig.

De EPIC (Electronic Pump Independent Control) elektronische pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt.  De elektronisch aansturing van de koelfan die via een viscokoppeling wordt aangedreven zorgt ervoor dat deze altijd de juiste snelheid draait en zo de machine op de juiste bedrijfstemperatuur houd zodat hij optimaal kan werken zonder overbodig brandstofverbruik en geluidsproductie.

De nieuwe Hyundai HX300AL is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Van der Ven voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

Optioneel is de machine o.a. ook nog uitgevoerd met een overdruksysteem en centrale smering en een extra hijspunt aan de binnenzijde van de lepelsteel om zwaardere delen te kunnen verzetten als bijvoorbeeld rioolputten.

Nieuwe Hyundai duurzame HL960A special voor Verbrugge

Van der Spek Vianen heeft een speciaal geprepareerde Hyundai laadschop afgeleverd bij Verbrugge terminals in Terneuzen. Dit maal een Hyundai HL960A Special die de vloot met op- en overslag Hyundai’s gaat aanvullen. Door de zeer goede ervaringen die door Verbrugge zijn opgedaan met de machines en de service van Van der Spek Vianen was de keuze voor wederom een Hyundai geleverd door Van der Spek snel gemaakt.

De nieuwe Hyundai HL960A vervangt een Hyundai HL760 met ruim 15.000 draaiuren.

De nieuwe 19 ton wegende HL960A wordt aangedreven door zuinige en duurzame Cummins QSB 6.7 6-cilinder dieselmotor welke uiteraard voldoet aan de nieuwste Stage-V emissie eisen. Middels de grote touchscreen in de ruime cabine kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkstanden zodat er altijd zo efficiënt mogelijk en met het laagste brandstofverbruik gewerkt kan worden.

In de luxe cabine heeft de machinist een goed overzicht rondom de machine en is via het instrumentarium en grote touchscreen alle benodigde informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct de gewenst informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

De Hyundai HL960A is uitgerust met ZF assen en volledig ZF automatische versnellingsbak welke standaard is uitgevoerd met lock-up in de versnellingen zodat er nog meer brandstof wordt bespaard.

Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat zeker bij inzet in stoffige werkomgevingen de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is. 

De Hyundai HL960A Special is opgebouwd door de werkplaatsen van Van der Spek in Vianen voor inzet bij het op- en overslaan van “agressieve” producten welke een standaard machine op korte termijn zouden aantasten. Bij deze “agressieve” producten moet er gedacht worden aan o.a. kunstmest,fosfaten en zout. Van der Spek Vianen kan als gewenst een uitgebreid advies geven om machines aan te passen voor elke inzet en gewenste benodigde bescherming. Om tegen de inwerkingen van deze producten te kunnen is HL960A volledig omgebouwd met vele aanpassingen en beschermingen.

Uiteraard staat veiligheid en het welzijn van de machinist voorop bij Verbrugge en daarom is de machine ook voorzien van een cabine beschermrek aan de voorzijde en een AAVM camerasysteem zodat de machinist volledige zicht heeft rondom de machine. Voor een goed klimaat in de cabine is er een overdrukunit gemonteerd die zorgt voor zuivere en schone luchttoevoer.

Zwaarste wielmobiele Hyundai graafmachine geleverd aan M.F. Verstegen & Zn.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen vanaf de vesteging in Vianen een nieuwe Hyundai HW210 geleverd aan M.F. Verstegen & Zn. uit Rhenoy. Deze HW210 is de zwaarste graafmachine uit de wielmobiele serie van Hyundai. Na vele tevreden draaiuren vervangt deze nieuwe HW210 een eveneens door Van der Spek geleverde Hyundai 200W-7.

De nieuwe HW210 is een zeer compleet uitgeruste machine. De machine is voorzien van een schuifblad en stempelpoten zodat ook zware lasten zonder problemen geplaatst kunnen worden.

Om vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen gebruiken is de machine voorzien van een zeer uitgebreide hydrauliekopbouw die op vele manieren aangestuurd kan worden.

Het Engcon draai-kantelstuk wordt aangestuurd door speciale in de machine gemonteerde MIG2 joysticks

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van zeer zuinige Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 139 kW.  De  motor is voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De cabine van de nieuwe HW210 is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst

Standaard is de Hyundai HW210 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

.

Nieuwe Hyundai HX330AL voor GMB Civiel; schoon en veilig!

Onlangs leverde Van der Spek een zeer complete Hyundai HX330AL aan GMB-Civiel. Op het werk “Windpark Oost Flakkee” in Oude-Tonge naam machinist Rien Bestman vol trots zijn nieuwe machine in ontvangst. 

Zeer lage emissie uitstoot!

Voor de aandrijving is de machine uitgerust met een moderne Cummins motor welke voldoet aan de nieuwste en schoonste Stage V emissienorm. GMB Civiel gaat echter voor het hoogst haalbare en liet de machine eveneens voorzien van een ECO’nergy hybride systeem. Middels dit geavanceerde hydraulische systeem wordt de energie van de neergaande giekbeweging opgeslagen, en weer gedoseerd gebruikt zodra hydraulische functies hierom vragen. Dit zorgt voor naast meer productie voor een aanzienlijke brandstofbesparing en daarmee nog minder uitstoot.

Veilig!

Standaard zijn de Hyundai graafmachines uitgerust met een AAVM 360° camera systeem, waarbij de machinist optimaal zicht heeft op de omgeving rond de machine. Het unieke IMOD systeem ondersteund daarbij de machinist door personen in de omgeving van de machine te herkennen en de machinist daarop attent te maken. Als extra is de machine uitgerust met een camera aan de binnenkant van de graafarm, hierdoor heeft de machinist optimaal zicht op het werk zelfs als er een eventueel obstakel tussen staat. Eveneens is de machine voorzien van een extra slangbreukbeveiliging op de bakcilinder, speciale opstappen op de onderwagen en extra handrailingen op de bovenwagen.

Compleet!

Bij GMB Civiel zorgen ze dat de machinisten niets te kort komen zodat het werk nauwkeurig en efficiënt gemaakt kan worden. Om goed voor de dag te komen is deze Hyundai HX330AL onder andere uitgerust met extra LED verlichting, loopbordessen rondom, Freshfilter overdruk met de nieuwste FF6000 controller,  Groeneveld automatisch smeersysteem, Trimble 3D GPS, hydraulisch kantelstuk en tot slot de trots van de machinist; een blinkende RVS uitlaatpijp.