Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Asfaltverwerking-Voegvulmachine

door-Van der Spek-

Infra Relatiedagen Hardenberg

Voor samenwerking in de grond-, weg- en waterbouw
6, 7 & 8 februari 2024 | 13:00 – 21:00,
Evenementenhal Hardenberg,  Energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg

Van der Spek Vianen B.V.: Standnummer  770

Informatie over de beurs:  www.infrarelatiedagen.nl

Het thema van Van der Spek, bij deze editie van de Inra Relatiedagen, is ‘Een emissieloze toekomst’.  Van der Spek is heel actief met de ontwikkeling en verkoop van elektrische machines. Deze zult u dan ook op onze stand zien.

Wilt u meer weten over elektrische machines van Van der Spek, bezoek onze stand nummer 770 en spreek een van onze vertegenwoordigers aan. U kunt natuurlijk ook vooraf een afspraak maken of meer informatie vragen:

Meer informatie gewenst?

Vul het formulier in, of kijk bij ‘verkoop’, voor uw vertegenwoordiger.

Of stuur een bericht aan:

door-Van der Spek-

Bemo Betonboor en Zaagtechniek neemt nieuwe Breining Mono 500FU in gebruik

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Breining Mono 500FU geleverd bij Bemo Betonboor en Zaagtechniek uit Someren.  

De Breining mono 500 FU voegvulketel is een machine om bitumen, voegvulmateriaal te versmelten. Door middel van een voegvulpomp word het voegvulmateriaal verpompt en zo in de scheuren en gaten in het wegdek aangebracht. De opstookketel heeft een inhoud van 500 liter. Hierdoor kan men een ruime productie maken. De ketel heeft bovenin een smeltrooster waar continu voegvulblokken geplaats kunnen worden, deze worden dan versmolten tot vloeibaar materiaal waarna het verpompt kan worden.

Het voegvulmateriaal wordt indirect verwarmd door middel van een brander. De brander verwarmd de thermische olie, waarna de thermische olie rondgepompt wordt. Zodoende heeft me een gelijkmatige opwarming van het voegvulmateriaal en is de kans op verbranden van het materiaal zeer klein. Het voegvulmateriaal word door middel van een horizontaal roerwerk in beweging gezet waardoor de opwarming nog gelijkmatiger gebeurd.

De Mono 500FU is op een aanhanger geplaatst zodat hij eenvoudig mee op transport kan.

Van Der Spek Vianen levert naast Breining voegvulketels een compleet pakket machines aan op het gebied van wegdekreparatie machines. Het leveringsprogramma bestaat onder andere uit asfalt thermo container ATC, bitumen sproei machines, kleine opstookketels voor het versmelten van voegvulmateriaal, hete lucht lans, en diverse kleine machines voor kleinere reparaties.

doorVan der Spek

Twee stuks Breining Mono 500 AFU geleverd aan A. Noordzij Bitumenverwerking B.V.

Datum: 28-mei-15

Onlangs leverde Van der Spek Vianen twee nieuwe Breining Mono 500 AFU voegvulketels af aan Jos Noordzij van A. Noordzij Bitumenverwerking B.V.

A. Noordzij Bitumenverwerking B.V. is gespecialiseerd in het aanbrengen van bitumineuze voegmassa (warme voegvulling), zoals dilatatievoegen, repareren van scheuren in asfaltverharding (scheursanering), gietasfalt, flexigoot, voegen langs tramrail / spoorstaaf, bitumineuze voegvulling tussen straatwerk, asfalt zagen, beton zagen, enz. Ook de lasnaden die ontstaan na het frezen van oud asfalt kunnen ze behandelen met een warm verwerkbaar bitumenproduct, ook wel bekend als Bitunaad of Vertical Seal. Het voordeel van een deze methode is de snelheid van aanbrengen in vergelijking met koude bitumenband.

De nieuw geleverde Breining Mono 500 AFU’s zijn machines om bitumen, voegvulmateriaal, te versmelten. Door middel van een voegvulpomp wordt het voegvulmateriaal verpompt en zo in de scheuren in het wegdek aangebracht. De opstookketel heeft een inhoud van 500 liter, waarmee een grote productie te maken is.

Bovenin de ketel zit een smeltrooster waar continu voegvulblokken geplaatst kunnen worden. Deze worden dan versmolten tot vloeibaar materiaal, waarna het verpompt kan worden. Het voegvulmateriaal wordt indirect verwarmd door middel van een dieseloliebrander. Deze dieseloliebrander verwarmt de thermische olie, waarna de thermische olie rondgepompt wordt. Het grote voordeel hiervan is dat er een gelijkmatige opwarming van het voegvulmateriaal is en de kans op verbranden van het materiaal zeer klein is. Vervolgens wordt het voegvulmateriaal door middel van een horizontaal roerwerk in beweging gezet, waardoor de opwarming nog gelijkmatiger gebeurt.

Om na de werkzaamheden het materiaal op temparatuur te houden is de Mono 500 AFU uitgevoerd met een nachtverwarming. De nachtverwarming werkt op 220 volt, zodat de ketel veilig op temperatuur kan blijven.

De Mono 500 AFU is gemonteerd op een onderstel en is uitgevoerd met een aandrijving, waardoor de machine verplaatst kan worden op het werk.

Voor Noordzij zijn de Breining Mono machines niet onbekend. Inmiddels heeft Noordzij in totaal al 5 stuks Mono 500 AFU voegvulketels geleverd gekregen door Van der Spek Vianen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen levert een Breining Mono 500 FU aan AWS Asfaltwerken

Datum: 6-dec-14

Op een koude decemberdag heeft AWS Asfaltwerken uit Someren een nieuwe Breining Mono 500 FU voegvulketel in bedrijf genomen. Er worden die dag scheuren op een parkeerplaats in Venlo gerepareerd.

Rob Muijen en Johan Vlemmix, de 2 eigenaren van AWS, zijn druk bezig de scheuren in het asfalt voor te bereiden om gerepareerd te worden met voegvulmateriaal. Dit gebeurt met een hete lucht lans die werkt op gas in combinatie met lucht op hoge druk. Zo worden de scheuren schoon geblazen en voorverwarmd. Hierna kunnen de scheuren afgevuld worden met voegvulmateriaal. Dit gebeurt met de nieuw geleverde Breining Mono 500 FU voegvulketel.

De Breining mono 500 FU is een machine om bitumen, voegvulmateriaal te versmelten. Door middel van een voegvulpomp word het voegvulmateriaal verpompt en zo in de scheuren in het wegdek aangebracht. De opstookketel heeft een inhoud van 500 liter. Hierdoor kan men een ruime productie maken. De ketel heeft bovenin een smeltrooster waar continu voegvulblokken geplaatst kunnen worden. Deze worden dan versmolten tot vloeibaar materiaal waarna het verpompt kan worden.

Het voegvulmateriaal wordt indirect verwarmd door middel van een dieseloliebrander. De dieseloliebrander verwarmt de thermische olie, waarna de thermische olie rondgepompt wordt. Zodoende heeft men een gelijkmatige opwarming van het voegvulmateriaal en is de kans op verbranden van het materiaal zeer klein. Het voegvulmateriaal wordt door middel van een horizontaal roerwerk in beweging gezet, waardoor de opwarming nog gelijkmatiger gebeurt.

Om na de werkzaamheden het materiaal op temperatuur te houden is de Mono 500 FU uitgevoerd met een nachtverwarming. De nachtverwarming werkt op 220 volt, zodat de ketel veilig op temperatuur kan blijven. 

Van der Spek Vianen levert naast Breining voegvulketels een compleet pakket machines aan op het gebied van wegdekreparatiemachines. Het leveringsprogramma bestaat onder andere uit asfalt thermo container ATC, bitumen sproeimachines, kleine opstookketels voor het versmelten van voegvulmateriaal, hete lucht lans en diverse kleine machines voor kleinere reparaties.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Van Doorn Geldermalsen breidt machinepark uit met de Breining Mono 500 AFU

Datum: 6-nov-14

Gebroeders Van Doorn uit Geldermalsen namen onlangs de Breining Mono 500 AFU voegvulketel in gebruik. De Breining mono 500 AFU is een machine om bitumen, voegvulmateriaal te versmelten. Door middel van een voegvulpomp wordt het voegvulmateriaal verpompt en zo in de scheuren in het wegdek aangebracht. De opstookketel heeft een inhoud van 500 liter. Hierdoor kan men een ruime productie maken. De ketel heeft bovenin een smeltrooster waar continu voegvulblokken geplaatst kunnen worden. Deze worden dan versmolten tot vloeibaar materiaal, waarna het verpompt kan worden.

Het voegvulmateriaal wordt indirect verwarmd door middel van een dieseloliebrander. De dieseloliebrander verwarmt de thermische olie, waarna de thermische olie rondgepompt wordt. Zodoende heeft men een gelijkmatige opwarming van het voegvulmateriaal en is de kans op verbranden van het materiaal zeer klein. Het voegvulmateriaal wordt door middel van een horizontaal roerwerk in beweging gezet, waardoor de opwarming nog gelijkmatiger gebeurt. Om na afloop van de werkzaamheden het materiaal op temperatuur te houden is de Mono 500 AFU uitgevoerd met een nachtverwarming. De nachtverwarming werkt op 220 Volt, zodat de ketel veilig op temperatuur kan blijven.

De mono 500 AFU is gemonteerd op een onderstel dat naar wens ook uitgevoerd kan worden met een aandrijving, waardoor de machine verplaatst kan worden op het werk. Bij de mono 500 AFU leverde Van der Spek Vianen ook een heteluchtlans; de zogenaamde Hot Dog. De Hot Dog wordt ingezet om de scheuren in het wegdek schoon te blazen en voor te verwarmen. Van Doorn Geldermalsen heeft met de uitbreiding van de Breining Mono 500 AFU een compleet aanbod van wegdekreparatie machines. Eerder investeerde Van Doorn al in een ATC 100 asfaltcontainer en een Atlas Copco Dynapac CC1100 tanden trilrolwals. Om de kleeflaag aan te brengen op het wegdek leverde Van der Spek Vianen eerder dit jaar een Strassmayr A500 sproeimachine.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Nieuwe Strassmayr voegvulketel voor Gebr. Rijneveld uit Mijdrecht

Datum: 4-feb-11

Nadat hij op de Open Dagen in Vianen al te zien is geweest, is de nieuwe voegvulketel van Gebr. Rijneveld uit Mijdrecht volop aan het werk om o.a. schades te repareren aan het wegdek die zijn ontstaan tijdens de laatste vorstperiode.

De nieuwe voegvulketel is een Strassmayr RWK 500 welke door Gebr. Rijneveld is geplaatst op een tandemas aanhanger, zodat hij gemakkelijk getransporteerd kan worden, zowel van en naar het werk als op de werklocatie.

De RWK 500 is uitgevoerd met een oliebrander om het voegvulmateriaal op te stoken. Om verbranding hiervan te verkomen is de RWK 500 uitgevoerd met een roerwerk in de tank.

Om het materiaal goed en juist te kunnen verwerken, wordt het verpompt naar een voegvullans die het mogelijk maakt het voegvulmiddel nauwkeurig te verdelen op het te repareren wegdek. De RWK 500 wordt aangedreven door een Kubota diesel motor.

Naast de voegvulketels heeft Van der Spek ook Asfalt thermo containers in het pakket van ATC, gietasfaltketels van Grun, hetelucht lansen en wegdekreparatiemachines klein en groot van Breining en Strassmayr.
Van der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Nieuwe ATC 100 geleverd aan Broekema Wegenbouw

Datum: 15-mei-09

Nu asfaltreparatie steeds belangrijker wordt, investeren steeds meer wegenbouwers in reparatiemachines die uitstekend geschikt zijn om kleinschalig asfaltonderhoud te doen.

Zo leverde Van der Spek Vianen onlangs een nieuwe asfalt thermo container aan Broekema Wegenbouw uit Groningen. Deze ATC 100 is uitgevoerd met een 2 compartimenten systeem voor het verwerken van 2 soorten asfaltmengsels. ATC bouwt asfaltcontainers vanaf 2,5 ton inhoud tot 20 ton inhoud. De meest geleverde asfalt container is de ATC 100. De ATC 100 heeft een inhoud van 10 ton. Met deze containers worden de kleine vakken of sleuven in het wegdek gevuld met asfalt. Ook is de ATC uitermate geschikt om schades aan het wegdek te repareren.

Het asfalt wordt door 2 gasbranders op temperatuur gehouden en zodoende kan men het asfalt een zeer lange tijd warm houden en hoeft er geen asfalt weggegooid te worden aan het eind van het werk. Ook levert Van der Spek andere reparatiemachines zoals voegvulketels, kleine sproei units en gietasfaltketels in kleine en grote maten.

Van der Spek, Bouwmachines