Search
Close this search box.

Bemo Betonboor en Zaagtechniek neemt nieuwe Breining Mono 500FU in gebruik

door-Van der Spek-

Bemo Betonboor en Zaagtechniek neemt nieuwe Breining Mono 500FU in gebruik

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Breining Mono 500FU geleverd bij Bemo Betonboor en Zaagtechniek uit Someren.  

De Breining mono 500 FU voegvulketel is een machine om bitumen, voegvulmateriaal te versmelten. Door middel van een voegvulpomp word het voegvulmateriaal verpompt en zo in de scheuren en gaten in het wegdek aangebracht. De opstookketel heeft een inhoud van 500 liter. Hierdoor kan men een ruime productie maken. De ketel heeft bovenin een smeltrooster waar continu voegvulblokken geplaats kunnen worden, deze worden dan versmolten tot vloeibaar materiaal waarna het verpompt kan worden.

Het voegvulmateriaal wordt indirect verwarmd door middel van een brander. De brander verwarmd de thermische olie, waarna de thermische olie rondgepompt wordt. Zodoende heeft me een gelijkmatige opwarming van het voegvulmateriaal en is de kans op verbranden van het materiaal zeer klein. Het voegvulmateriaal word door middel van een horizontaal roerwerk in beweging gezet waardoor de opwarming nog gelijkmatiger gebeurd.

De Mono 500FU is op een aanhanger geplaatst zodat hij eenvoudig mee op transport kan.

Van Der Spek Vianen levert naast Breining voegvulketels een compleet pakket machines aan op het gebied van wegdekreparatie machines. Het leveringsprogramma bestaat onder andere uit asfalt thermo container ATC, bitumen sproei machines, kleine opstookketels voor het versmelten van voegvulmateriaal, hete lucht lans, en diverse kleine machines voor kleinere reparaties.