Twee stuks Breining Mono 500 AFU geleverd aan A. Noordzij Bitumenverwerking B.V.

doorVan der Spek

Twee stuks Breining Mono 500 AFU geleverd aan A. Noordzij Bitumenverwerking B.V.

Datum: 28-mei-15

Onlangs leverde Van der Spek Vianen twee nieuwe Breining Mono 500 AFU voegvulketels af aan Jos Noordzij van A. Noordzij Bitumenverwerking B.V.

A. Noordzij Bitumenverwerking B.V. is gespecialiseerd in het aanbrengen van bitumineuze voegmassa (warme voegvulling), zoals dilatatievoegen, repareren van scheuren in asfaltverharding (scheursanering), gietasfalt, flexigoot, voegen langs tramrail / spoorstaaf, bitumineuze voegvulling tussen straatwerk, asfalt zagen, beton zagen, enz. Ook de lasnaden die ontstaan na het frezen van oud asfalt kunnen ze behandelen met een warm verwerkbaar bitumenproduct, ook wel bekend als Bitunaad of Vertical Seal. Het voordeel van een deze methode is de snelheid van aanbrengen in vergelijking met koude bitumenband.

De nieuw geleverde Breining Mono 500 AFU’s zijn machines om bitumen, voegvulmateriaal, te versmelten. Door middel van een voegvulpomp wordt het voegvulmateriaal verpompt en zo in de scheuren in het wegdek aangebracht. De opstookketel heeft een inhoud van 500 liter, waarmee een grote productie te maken is.

Bovenin de ketel zit een smeltrooster waar continu voegvulblokken geplaatst kunnen worden. Deze worden dan versmolten tot vloeibaar materiaal, waarna het verpompt kan worden. Het voegvulmateriaal wordt indirect verwarmd door middel van een dieseloliebrander. Deze dieseloliebrander verwarmt de thermische olie, waarna de thermische olie rondgepompt wordt. Het grote voordeel hiervan is dat er een gelijkmatige opwarming van het voegvulmateriaal is en de kans op verbranden van het materiaal zeer klein is. Vervolgens wordt het voegvulmateriaal door middel van een horizontaal roerwerk in beweging gezet, waardoor de opwarming nog gelijkmatiger gebeurt.

Om na de werkzaamheden het materiaal op temparatuur te houden is de Mono 500 AFU uitgevoerd met een nachtverwarming. De nachtverwarming werkt op 220 volt, zodat de ketel veilig op temperatuur kan blijven.

De Mono 500 AFU is gemonteerd op een onderstel en is uitgevoerd met een aandrijving, waardoor de machine verplaatst kan worden op het werk.

Voor Noordzij zijn de Breining Mono machines niet onbekend. Inmiddels heeft Noordzij in totaal al 5 stuks Mono 500 AFU voegvulketels geleverd gekregen door Van der Spek Vianen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines