Search
Close this search box.

Nieuwe Putzmeister P 718 TD aanhangerbetonpomp voor Jansma Drachten

doorVan der Spek

Nieuwe Putzmeister P 718 TD aanhangerbetonpomp voor Jansma Drachten

Datum: 29-mei-15

Van der Spek Vianen B.V. levert binnenkort een nieuwe Putzmeister stationaire betonpomp af aan Jansma Drachten B.V. Deze Putzmeister betonpomp is in de opvallende groene bedrijfskleur van Jansma gespoten. De P718 TD heeft een maximale theoretische capaciteit van 17,4 m³ bij een betondruk van 70 bar en is geschikt voor fijne beton met een korelgrootte tot 32 mm. De door een 34,5 kW Deutz dieselmotor aangedreven betonpomp maakt 25 slagen per minuut. Deze stationaire betonpomp is ook in een elektrisch aangedreven variant leverbaar.

Jansma Drachten is een allround aannemersbedrijf gespecialiseerd in de disciplines infra, milieu, bouw en planontwikkeling. Het bedrijf bestaat ruim 90 jaar en kan dan ook met recht spreken van jarenlange ervaring in de bouwbranche. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming met ca. 80 goed gemotiveerde vakmensen. Ook het uitvoeren van bouwkundige werkzaamheden is één van de kernactiviteiten van Jansma Drachten. Naast civiele betonbouw is men tevens actief in de utiliteitsbouw en restauratie- en renovatiewerkzaamheden.

De nieuw aangeschafte Putzmeister aanhangerpomp gaat direct ingezet worden in Ameland, waar Jansma Drachten samen met Van den Herik uit Sliedrecht bouwt aan de reconstructie van de veerdam. De veerdam Ameland is dé toegang tot Ameland, hieraan verbonden zit de veerdienst, het openbaar vervoer, taxidienst en het vele voet- en fietsverkeer. RWS Noord Nederland heeft opdracht gegeven voor reconstructie van de veerdam. Dit is nodig om de veiligheid en bereikbaarheid van de veerdam te garanderen. Naar verwachting is het werk in het najaar van 2016 gereed.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijft de veerdam in gebruik, de functies blijven beschikbaar, hetzij in tijdelijke of aangepaste vorm.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines