Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spaansen kiest weer voor Hyundai laadschop

doorVan der Spek

Spaansen kiest weer voor Hyundai laadschop

Datum: 31-mei-15

De nieuw geleverde Hyundai HL770-9A laadschop voor de locatie in Harlingen is het bewijs dat de in 2011 geleverde Hyundai HL757-9XTD op de zandoverslag in Den Helder zijn belofte heeft waargemaakt.

De vele probleemloze overgeslagen tonnen op deze locatie met de Hyundai HL757-9XTD laadschop, die de eerste Hyundai was in het zeer uitgebreide machinepark van Spaansen, maakte de keuze voor wederom een Hyundai geleverd door Van der Spek de juiste.

Op de locatie in Harlingen zal de nieuwe Hyundai HL770-9A ingezet worden voor het op- en overslaan van op zee gewonnen grondstoffen en het beladen van de grote prefabfabriek van Spaansen aldaar.

De 25-tons Hyundai is voorzien van een snelwissel, waardoor er gemakkelijk gewisseld kan worden tussen de bak en palletvorken voor het op- en overslaan van verschillende producten en verpakkingsvormen.

Tijdens de ingebruikname heeft de wiellader gelijk laten zien dat de door Spaansen gewenste 36 ton in vier keer laden zonder problemen snel en efficient kan worden uitgevoerd met de geleverde bak aan de machine.

De HL770-9A wordt aangedreven door een 8.9 liter Cummins QSL-9 6-cilinder turbodiesel motor die 300 Pk levert. Deze motor brengt dit vermogen via een volautomatische ZF-versnellingsbak naar wielen.

Voor het duurzaam draaien is de nieuwe HL770-9A uitrust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energieverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid. Als gevolg hiervan ontstaat er zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen voor vlot rijden.

Op wens van Spaansen is de machine voorzien van een centrale smering. De achteruitrijdcamera is standaard af fabriek en zorgt voor een goed en veilig zicht naar achteren.

Zoals de dash-9 serie graafmachines zijn ook de laadschoppen voorzien van het Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de GPS-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van hun machines te volgen, de locatie ervan te controleren en van op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

Om zeker te zijn van de operationele kosten voor de komende jaren heeft Spaansen een onderhouds- en reparatiecontract afgesloten bij Van der Spek.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines