Terex-Fuchs MHL360E afgeleverd bij Sagro

doorVan der Spek

Terex-Fuchs MHL360E afgeleverd bij Sagro

Datum: 25-mei-15

Met de ingebruikname van een Terex-Fuchs MHL360E overslagmachine heeft Sagro onlangs weer aangetoond dat het zijn overslagspecialisme nog weer verder blijft doorontwikkelen en op vraagstukken uit de markt blijft antwoorden.

Sagro is van een lokaal aannemingsbedrijf in de jaren ’60 door productontwikkelingen, specialisaties en overnames uitgegroeid tot een multi-disciplinaire onderneming die op dit moment met meer dan 250 medewerkers actief is op vele werkterreinen. Logistiek speelt hierbij een centrale rol. 

De kracht van Sagro is meedenken met hun opdrachtgevers en het bieden van totaaloplossingen. Ze zijn o.a. actief op de volgende werkgebieden; infrastructuur, milieuadvisering, sloopwerken, asbestverwijdering, bodem(water)saneringen, recycling, transportwerkzaamheden, en op-en overslag activiteiten.

Sagro opereert slagvaardig en veilig, met veel aandacht voor kwaliteit en milieu. De platte organisatie van Sagro en het feit dat ze beschikken over een eigen, goed onderhouden machinepark, maakt dat ze  snel en flexibel kunnen reageren op verzoeken van hun opdrachtgevers en ieder overslagvraagstuk kunnen invullen.

De nieuwe Terex-Fuchs is voorzien van een speciale giekconfiguratie, hij heeft een bananen hoofdgiek van 9,7 meter en een lepelsteel van 7,0 meter, waardoor een maximaal bereik ontstaat van 17,4 meter. Deze 17,4 meter is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de bakpen.  Met deze configuratie kan Sagro ook bij laag water lossen zonder in de problemen te komen dat de giek de kademuur gaat raken. Daarnaast kan door deze configuratie ook gemakkelijk gelost worden bij schepen met hogere zijwanden. Tevens kan Sagro door deze configuratie de machine gemakkelijk met hun zwaartransport-combinatie transporteren, zodat er snel en adequaat gereageerd kan worden op overslagvraagstukken uit de markt.

Met de ontwikkeling van de nieuwe E-serie heeft Terex-Fuchs de MHL360E op vele fronten verder doorontwikkeld ten opzichte van de vorige series. Waar het hydraulisch systeem bij de MHL360D nog via Linde hydrauliekpompen 2 x 330 liter/min leverde, is bij de E-serie 2 x 280 liter/min plus 2 x 140 liter/min beschikbaar via het nieuwe Rexroth hydraulische systeem.

Door de omschakeling naar het nieuwe hydraulische systeem, dat ook al enkele jaren zijn voordelen heeft bewezen op de Terex-Fuchs MHL380-serie, is de nieuwe E-serie ruim 20{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} sneller geworden op zijn hydraulische bewegingen. Tevens zijn door de extra oliestromen gecombineerde bewegingen sneller, soepeler en zuiniger uit te voeren.

De standaard hydraulisch verstelbare cabine kan ook nog 2,10 meter naar voren worden geplaatst voor een nog beter zicht in de lossen schepen. De machinist heeft een zichthoogte van ruim 6,2 meter.

Om ook in de vroege morgen en avondschemering goede verlichting te hebben is de nieuwe MHL360E op wens van de klant uitgevoerd met extra verlichting op de cabine, giek en lepelsteel. Het standaard gemonteerde camerasysteem aan de achterzijde zorgt ervoor dat er tijdens het draaien geen onveilige situaties kunnen ontstaan.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines